Herenkamer op de Buisse Heide

Natuurmonumenten: Herenkamer Buisse Heide

, Achtmaal, Noord-Brabant

De Oude Buisse Heide is een natuurgebied en landgoed in de gemeente Zundert van ruim 200 hectare groot. Het gebied bestaat uit bos, heide en vennen. De Buisse Hoeve, een langgevelboerderij uit 1809 is een Rijksmonument van Natuurmonumenten. Dit monument is onlangs geheel gerestaureerd en omgetoverd tot inspirerende kleinschalige vergaderlocatie.

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-14 personen
 •   0 kamers
 •   0 bedden
 •   Achtmaal, Noord-Brabant
 •   Vergaderlocatie in de natuur
 •   Parel van Natuurmonumenten
 •   Ruimte voor 15 personen
 •   Inspirerende omgeving
 •   Huur locatie v.a. €65,-- per dagdeel
 • Vergaderen op de Buitengewone Buisse Heide

  De Oude Buisse Heide is een natuurgebied en landgoed in de gemeente Zundert van ruim 200 ha groot. Het gebied bestaat uit bos, heide en vennen. Op natte plekken vindt men planten als zonnedauw en gagel.

  Rijksmonument

  De Buisse Hoeve, een langgevelboerderij uit 1809 waarin de Herenkamer gelegen is, is een Rijksmonument. Het monument is onlangs geheel gerestaureerd en omgetoverd tot een inspirerende kleinschalige vergaderlocatie.

  Richard en Henriëtte Roland Holst

  Richard Roland Holst en zijn vrouw Henriëtte Roland Holst brachten vele zomers door op deze bijzondere plek. In de Herenkamer ontvingen ze beroemdheden als architect Hendrik Berlage, schilder Charley Toorop en dichter Herman Gorter. In 1945 schonk schrijfster en politica Henriëtte Roland Holst (1869-1952) dit bijzondere natuurgebied aan Natuurmonumenten.

  De Herenkamer

  ...ben bij je op de Buische Heide, wij zitten, genoegelijk aan ’t ontbijt. Dan komt de post; je leest, je schrijft; wij gaan wandelen, plukken bloemen, zoeken paddestoelen en bramen. Dan ben je bij de hond, spreekt haar goede woorden toe, geeft haar een versnapering. Wij eten het noenmaal en wandelen weer. Luister, luister, “de stilte der natuur heeft veel geluiden”. H.Th. Wijdeveld aan Henriette Roland Holst, augustus 1946.

  Vergaderlocatie voor 15 personen

  De Herenkamer is een geliefde plek voor een inspirerende vergadering, teambuilding, brainstorm- of management meeting, biedt plaats aan maximaal 15 personen en is per dagdeel van 4 aaneengesloten uren te huur. Naast de centrale ruimte is er een aparte keuken en een toilet. 

  Teambuilding

  Tip: Met de gemarkeerde gedichtenroute “Henriëtte’s wandeling“  treed je in de voetsporen van Henriëtte Roland Holst.  Daarnaast kunnen wij op deze bijzondere vergaderlocatie van Natuurmonumenten de volgende teambuildingactiviteiten en vergaderbreaks verzorgen:

  Kijk onder het kopje 'Activiteiten' of op onze activiteitenpagina voor nog meer inspirerende teambuildingactiviteiten.

  Ligging van de Herenkamer

  De Herenkamer is gelegen op de Oude Buisse Heide, op een steenworp afstand van Antwerpen, Breda en Roosendaal.

  • 10
   Door:

   een prachtige lokatie in een even schitterende omgeving, het was zeer de moeite waard

   helaas duurde het een lange tijd dat we iemand aan de telefoon kregen voor de code om de sleutel uit zijn huisje te krijgen

   het bandje met "U wordt zo spoedig mogelijk geholpen" deed niet wat het beloofde

   maar het is goed gekomen

  • 10
   Door:

   Als gids van Natuurmonumenten en de Stichting Cultuur Landgoederen Zundert, ontvang ik gasten in de Heerenkamer van de Oude Buissche Heide in Achtmaal.

   De toelichting voor de gasten gaat over de prachtige natuur, het Gastenboek van Henriette en Rik Roland Holst, en het authentieke Landgoed waar honderden beroemde Nederlanders de zomers doorbrachten, zoals Charly en Jan Toorop, Frederik van Eeden, Johan Huizinga, Hendrik Berlage en Jef Last. Later woonde hier Willem Drees Sr en Jr.

   "O wonderschoon Arcadie" schreef Johan Huizinga in 1934 al in het Gastenboek, en daar sluit ik mij volledig bij aan.

   Alle gasten die ik meeneem op mijn tochten zijn zonder uitzondering euforisch over deze locatie!

  • 9
   Door:

   Met gasten kom ik ongeveer 10 keer per jaar op deze locatie.

   Het authentieke Landgoed, de bijzondere bewoners en hun honderden gasten die tussen 1900 en 1950 het Landgoed bezochten, alsmede de fantastische natuur en en architectuur van de gebouwen, maken het verblijf super.!

   Alle gasten zijn zonder uitzondering over deze fantastische plek!

  • 1
   Door:

   zondag gebeld voor de code van het sleutelkastje, gekregen van Ron Dirven Van Gogh huis. Helaas heb ik of de verkeerde code gekregen of is het kastje defect. maar er was met geen mogelijkheid bij de sleutel te komen. Niemand telefonisch te bereiken bij van Gogh huis. 06 van Eva Geene werd niet opgenomen, tot meerdere malen toe. Helaas hebben wij dus geen gebruik kunnen maken van de locatie, een zeer maar dan ook zeer slechte zaak. na 11:00 belt Eva mij op, nauwelijks een excuus, geen verklaring hiervoor, en tsja nu kon ze er niets meer aan doen. geen compensatie of iets dergelijks geboden.

   -------------------------------------------------------------------------------------------------

   Reactie van De Herenkamer:

   Nogmaals wil ik onze excuses aanbieden dat jullie gisteren voor een gesloten deur stonden! De reden was een ongelukkige samenloop van een lege batterij van mijn telefoon en een pas gewijzigde code. Wat we aan zouden willen bieden, mochten jullie daar belangstelling voor hebben, is een gratis huurdag van de Herenkamer en een rondleiding over de Buisse Heide met een van onze gidsen.

   Op de huurovereenkomst gaan we een tweede nummer toevoegen, waardoor we in de toekomst een dergelijke samenloop van omstandigheden hopelijk kunnen voorkomen. Het is niet eerder voorgekomen, maar wij betreuren het zeer.

  • 10
   Door:

   Super lokatie. We hadden geluk dat het schitterend weer was en we buiten hebben kunnen zitten.

  • 9
   Door:

   Het was fantastisch, een heerlijke plek en goed verzorgd, met een uitstekend gids Ad de Klerk die ons zoveel wist te vertellen over deze historische plek!

   Met toevoeging van eigengemaakte gedichten geïnspireerd door deze plek.

  • 9
   Door:

   Prachtige locatie ademt sfeer, cultuur en "nostalgie" uit!

   Ideaal voor een bijeenkomst in kleine kring op een aparte lokatie

  • 9
   Door:

   Prachtige inspirerende locatie!

  • 9
   Door:

   Al vele jaren maak ik regelmatig gebruik van de Heerenkamer in de Oude Buissche Heide.

   De locatie is uitermate geschikt voor een vergaderbijeenkomst of lezing , vanwege de ligging, de inrichting en de historische achtergrond.

  • 8.5
   Door:

   We hebben een hele leuke Tovermiddag gehad op deze prachtige locatie.

  • 9
   Door:

   Wij hebben een teamdag gehad met team sociaal cultureel werk en pedagogisch werk N4. Een heel inspirerende ruimte om een zakelijk programma op een heel persoonlijk interactieve manier te beleven. De ruimte is ruim genoeg voor 0ngeveer 10 personen om lekker te kunnen werken. We hebben de kast verschoven om de witte muur als scherm te gebruiken voor onze beamer. We hebben zelf soep kunnen opwarmen en gezellig samen gegeten. Zo'n gelegenheid kun je niet voorbij laten gaan zonder een wandeling op de Buisse heide. Deze wandeling na de lunch was een perfecte afsluiting van het inspannende ochtendgedeelte. Zelf een lekker Zunderts biertje meenemen is een tip om de dag samen af te sluiten op een plek waar we zeker eens terug zullen keren.

  • 8
   Door:

   Zeer bijzondere locatie met een huiselijke sfeer. Dit heeft zeker bijgedragen aan een succesvolle bijeenkomst van ons team. Voor herhaling vatbaar.

  • 9
   Door:

   De Heerenkamer is een geweldige mooie locatie voor de wat intieme kleinere gezelschappen. De Heeren kamer is van alle gemakken voorzien. en met grote mate geschikt voor vergaderingen, workshops of als start en eindpunt voor indrukwekkende wandelingen over de Buise Hei en Landgoed Wallsteijn. Met recht word de Heerenkamer, Angora Hoeve en het Atelier van Henriette Roland Holst " daar waar de inspiratie begint" genoemd.

  • 8
   Door:

   Prima locatie, goed en netjes. Prachtige plek, fijne omgeving.

  • 8
   Door:

   Mijn vriendinnen die allemaal in de buurt wonen, waren er er nog nooit binnen geweest. Zelf ben ik gids op de Buisse Heide en heb hen meegenomen in de tijd van vroeger, de turf, het landgoed, Fam. Roland Holst Ze waren onder de indruk, al te merken bij het binnenkomen. Het was een geslaagde 70ste verjaardag met wandeling en lunch.

  • 8
   Door:

   Een prachtige locatie voor mijn dichtworkshop

  • 8
   Door:

   Prima locatie!

  • 7
   Door:

   De lokatie was zeer geschikt voor hetgeen wij voor ogen hadden.: ontmoeting, een sfeervolle plek en een plek vanwaaruit gewandeld kan worden in een mooi gebied. Het enige minpuntje: de ruimte was niet schoon.

  • 8
   Door:

   Ontzettend leuke locatie met een behoorlijke geschiedenis. De gidsen weten er ontzettend veel over te vertellen. Het hele gebied ademt de tijd van ver voor het jaar 1900 uit.

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *