Kasteel de Essenburgh

Hotel Kasteel de Essenburgh

, Hierden, Gelderland

Hotel Kasteel de Essenburgh in Hierden bij Harderwijk is een unieke vergaderlocatie. Je vergadert hier in een echt kasteel, inclusief imposante oprijlaan en een prachtig eigen landgoed. Het 17e-eeuwse kasteel ligt in een oase van rust, te midden van heidevelden en bossen. Centraal gelegen ten opzichte van Apeldoorn en Harderwijk en goed bereikbaar vanaf de snelweg A28. De 37 gastenkamers maken Hotel Kasteel de Essenburgh tot een perfecte locatie voor meerdaagse bijeenkomsten. Tip: kies voor een authentieke kasteelkamer en geniet van een geweldig uitzicht over de kasteeltuin. De enorme gastvrijheid maken het plaatje compleet. Van harte welkom bij Hotel Kasteel de Essenburgh!

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-120 personen
 •   37 kamers
 •   76 bedden
 •   Hierden, Gelderland
 •   Imposant kasteel uit de 17e eeuw
 •   Uniek decor voor een zakelijk event
 •   In het groene hart van de Veluwe
 •   Goed bereikbaar vanaf de A28
 •   8-uurs vergaderarrangement va €55,-- p.p.
 • Hotel Kasteel de Essenburg

  Stap terug in de tijd bij Hotel Kasteel de Essenburgh, een unieke vergaderlocatie bij Harderwijk. Dit imposante, 17e-eeuwse kasteel ligt op een prachtige locatie in Hierden, midden in het groene hart van de Veluwe. Dit prachtige kasteel is centraal gelegen ten opzichte van Harderwijk en Apeldoorn. Zodra je de snelweg A28 afrijdt en de oprijlaan van het kasteel oprijdt, waan je je in een oase van rust. Een adembenemd decor voor een zakelijke bijeenkomst.

  Vergaderen in een kasteelzaal

  Vergaderen in een echt kasteel, inclusief imposante oprijlaan en omringd door een prachtig eigen landgoed... Wanneer je écht iets bijzonders zoekt, is Hotel Kasteel de Essenburgh een meer dan goede keuze. Het kasteel beschikt over vijf authentieke kasteelzalen van verschillend formaat en twee (conferentie)zalen in bijgebouw "Hoeve". Dat maakt dat er voor elk gezelschap, groot of klein, een passende ruimte aanwezig is. De bosrijke omgeving biedt mogelijkheden te over om tussendoor even de benen te strekken en van de natuur te genieten. De enorme gastvrijheid van de medewerkers geeft een extra dimensie aan je event. 

  Culinair genieten in de Gewelvenkelder

  Lunch en diner worden geserveerd in de gewelvenkelder van het kasteel. De keuken van het restaurant werkt uitsluitend met verse en zoveel mogelijk biologische producten. Van een kasteelmuffin van chocolade tot het sorbetijs: alles is hier huisgemaakt. Tip: vraag ook eens naar de mogelijkheden voor een walking dinner of een barbecue. Na afloop van je bijeenkomst even ontspannen met een lekker drankje? In de gewelvenkelder bevindt zich ook de sfeervolle bar van het hotel. Met mooi weer kun je plaatsnemen op het buitenterras met uitzicht op het landgoed. 

  Herten spotten vanuit je slaapkamerraam

  Hotel Kasteel de Essenburgh beschikt over 37 gastenkamers, verdeeld over zes kasteelkamers en 31 kamers in de aanbouw van het kasteel of in bijgebouw de "Hoeve". De zes kasteelkamers bevinden zich in het kasteel zelf. Deze historische kamers zijn sfeervol ingericht, hebben geen televisie op de kamer en beschikken over een privédouche op de gang. Een badjas en slippers liggen voor je klaar. De overige kamers bevinden zich in de aanbouw van het kasteel of in bijgebouw de "Hoeve". De aanbouwkamers beschikken over eigen sanitair en een televisie en kijken uit op de kasteelgracht of het landgoed. De kamers in het bijgebouw de “Hoeve” zijn ruimer ingericht en bevinden zich op het landgoed van het kasteel. Door de ligging midden in de natuur ontwaak je altijd met een inspirerend uitzicht en met een beetje geluk kun je vanuit je slaapkamerraam zelfs herten spotten. 

  Vergaderbreaks en activiteiten

  Op het prachtige landgoed rondom het kasteel zijn diverse vergaderbreaks en (teambuilding)activiteiten mogelijk, georganiseerd door BuitenBusiness. Enkele suggesties:

  Kijk voor het complete aanbod op onze activiteitenpagina.

  Ook leent de directe omgeving zich uitstekend voor een heerlijke wandel- of fietstocht door bossen en uitgestrekte heidevelden. Uniek is het iets verder gelegen natuurgebied Oostvaardersplassen. In dit moerasgebied met rietvlaktes, ruige graslanden en waterplassen in Zuidelijk Flevoland kun je kennismaken met het Nederland van duizenden jaren geleden.  

  Hotel Kasteel de Essenburgh in Hierden

  Hotel Kasteel de Essenburgh is centraal gelegen ten opzichte van Harderwijk en Apeldoorn. Deze bijzondere vergaderlocatie is goed te bereiken per auto via de snelweg A28. Je kunt gratis parkeren op het eigen terrein van Hotel Kasteel de Essenburgh in Hierden. 

  • 8
   Door:

   Alles was prima verzorgd.

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *