Vergaderen in een voormalig meisjespensionaat

De Elegast

, Ubbergen, Gelderland

Centraal gelegen in Nederland ligt dit bijzondere en indrukwekkende gebouw. Om precies te zijn: tussen de heuvels In Ubbergen, op een steenworp afstand van Nijmegen. Een kruising tussen een kerk en een kasteel; bijzonder, imposant en monumentaal. Een wel heel bijzondere vergaderlocatie...

          Goed en goedkoop
 •   0-28 personen
 •   7 kamers
 •   24 bedden
 •   Ubbergen, Gelderland
 •   Unieke locatie nabij Nijmegen
 •   Voormalig meisjespensionaat
 •   Overnachten in chambrettes
 •   Aantrekkelijke tarieven
 •   Huur locatie vanaf €35,- per dagdeel
 • Kasteel of kerk?

  Centraal gelegen in Nederland ligt dit bijzondere en indrukwekkende gebouw. Om precies te zijn: tussen de heuvels In Ubbergen, op een steenworp afstand van Nijmegen. Een kruising tussen een kerk en een kasteel; bijzonder, imposant en monumentaal. Dit gebouw, de Refter, is een voormalig Frans meisjespensionaat. Vroeger werd hier door nonnen Franstalig onderwijs gegeven aan meisjes van gegoede huize. Tegenwoordig is de Refter een woon- en werkomgeving voor ca. 80 bewoners. En daarnaast stelt men het gebouw graag beschikbaar als heel bijzondere vergaderlocatie... 

  Vergaderen bij de Elegast

  Op de begange grond van het monumentale gebouw bevindt zich de Elegast, een bijzondere vergaderlocatie. Op deze plek is de sfeer van het vroegere meisjespensionaat nog goed voelbaar. De bijeenkomst vindt plaats in de dagzaal, wat ooit de eetzaal van het pensionaat is geweest. Deze zaal bestaat uit twee lichte, sfeervolle ruimtes, van elkaar te scheiden door een schuifwand. Er is ruimte voor ca. 40 personen en alle vergaderfaciliteiten zijn aanwezig. Daarnaast zijn er diverse andere ruimtes waar je gebruik van kunt maken, zoals de voormalige bibliotheek, huiskamer-café de Raaf, of de grote, lichte Kapel. 

  Wonen en leven in de Refter

  In de Refter wonen en werken ongeveer 80 mensen in zelfbeheer. Deze bewoners besturen en beheren Stichting de Rechter zelf, op een democratische en milieuvriendelijke manier. Zij voeren zelf alle taken uit die nodig zijn om de Refter als leefgemeenschap te laten bestaan. In de Refter wonen alleenstaanden, stellen en gezinnen, van jong tot oud. Een leuk, klein dorpje, compleet met dorpsromp en buurtsuper.  

  Biologisch en vegetarisch

  Gastvrouw en –heer van de Elegast zijn Karin en Paul. In hun werkzaamheden worden zij ondersteund door vrijwilligers, deels bewoners van de Refter. Karin en Paul koken ook zelf voor de gasten, altijd biologisch en vegetarisch. Liever zelf koken? Ook dat kan: de vergaderlocatie beschikt over een ruime, goed ingerichte keuken met groot kookeiland. 

  Overnachten in authentieke chambrettes

  De overnachting is hier basic, maar wel bijzonder: de slaapruimte is ingericht met 18 authentieke, houten chambrettes, waarin vroeger de meisjes sliepen. Iedere chambrette heeft een bed, kast en wastafel en is aan de voorkant afgescheiden met een gordijn. Daarnaast zijn er drie eenpersoonskamers en drie tweepersoonsslaapkamertjes. Er zijn 5 douches en 6 toiletten, waarvan één douche en toilet rolstoelvriendelijk is. In totaal kan je met max. 27 personen overnachten

  Eenvoudig en sober, maar wel bijzonder, uniek én heel aantrekkelijk geprijsd

  Alle ruimtes in de Elegast zijn eenvoudig en sober ingericht, om in de stijl van het vroegere meisjespensionaat te blijven. Geen overbodige luxe, maar wel een hele bijzondere, unieke sfeer. De Refter is een monumentaal pand, waar veel authentieke elementen bewaard zijn gebleven. Wil je dus eens echt iets anders voor je zakelijke bijeenkomst, dan is de Elegast een uitstekende keuze. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de wel heel aantrekkelijke prijzen… 

  Inspirerende activiteiten en vergaderbreaks

  Ter aanvulling van je programma kunnen diverse activiteiten worden verzorgd, zoals yoga, een dreamtime concert, tajiiquan of healing. In te plannen als aanvang of intermezzo bij intensieve trainingen of workshops, of als originele afsluiting van de dag. Daarnaast zijn diverse (teambuilding)activiteiten en vergaderbreaks mogelijk op deze locatie. Meer weten over het bijzondere gebouw en de geschiedenis achter de Refter? Een rondleiding door het gebouw, de tuinen en het omliggende bronnenbos is een beleving op zich.

  Bijzonder vergaderen in Nijmegen

  De Elegast ligt in Ubbergen, op korte afstand van Nijmegen in de provincie Gelderland. Vanuit de locatie loop je zó het bos in, heerlijk om even een frisse neus te halen. Aan de andere kant bevindt zich de Ooijpolder, waar je een aaneenschakeling van grote en kleinere natuurgebieden vindt. De Elegast is zowel per openbaar vervoer als per auto goed te bereiken. 

  • 8
   Door:

   Omdat we later kwamen dan was voorzien, kregen het vertrouwen van de host van Elegast om daar alleen onze weg te vinden. Heel bijzondere lokatie, met mooie ruimtes, goede bedden, en een prachtige omgeving.

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *