•   Video afspelen
 •   Video afspelen
 •   Video afspelen
 •   Video afspelen
 •   Video afspelen
 •   Video afspelen

Een locatie met een verhaal...

De Nijensteen

, Veessen, Gelderland

Onlangs brachten wij - BuitenBusiness - een bezoek aan unieke locatie, gelegen tussen Zwolle en Deventer. Bij aankomst mochten we gelijk een paar laarzen aantrekken, want de gastvrouw wilde ons direct de 'unique selling point' van haar locatie laten zien: ruim 46 hectare (!) puur natuur! Tijdens de wandeling passeerden we de fruitboomgaard, de kikkerpoel, een dassenburcht, watervogels, heel veel wilde planten en bijzondere bomen. Een enorme hoeveelheid natuurlijke inspiratie! Het buitengebied is echter niet het enige bijzondere aan deze locatie, lees verder voor het hele verhaal...

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-80 personen
 •   17 kamers
 •   24 bedden
 •   Veessen, Gelderland
 •   Historische hoeve tussen water en weiland
 •   46 hectare bijzonder buitengebied
 •   Voor duurzame bedrijven en organisaties
 •   Royale vergaderruimtes
 •   8-uurs vergaderarrangement €55,-- p.p.
 • Een locatie met een verhaal

  Achter elke locatie die je op BuitenBusiness.nl vindt schuilt een verhaal. Soms een grappig verhaal, soms ook ontroerend. Het verhaal achter deze locatie is vooral heel bijzonder: De Nijensteen behoort tot een stichting die is opgezet door een ondernemende Nederlandse familie. Na het verkopen van hun bedrijf besloten zij om hun geld te besteden aan het verbeteren van de wereld. Ook op lokaal niveau: De Nijensteen heeft tot doel onderdeel uit te maken van - en bij te dragen aan - de ontwikkeling van het platteland in haar omgeving. Dit gebeurt o.a. door middel van het stimuleren van duurzame landbouw, natuurbeheer, duurzaam bouwen en door behoud van cultuurhistorische elementen in het landschap. 

  Een bijzondere locatie die inspireert

  Op De Nijensteen staan ruimte, rust, creativiteit en onderlinge betrokkenheid centraal. Daarnaast worden op het terrein een fruitteeltbedrijf en een (duurzame) natuurboerderij geëxploiteerd en er wordt gewerkt aan exploitatie en behoud van natuur. Kortom, een omgeving die inspireert. De Hoeve biedt daarmee ook een inspirerende locatie voor (zakelijke) bijeenkomsten. Om trouw te blijven aan de doelstelling wordt de hoeve echter alleen verhuurd aan bedrijven en organisaties die werken met een sociaal maatschappelijk belang, duurzaam ondernemen of dit van plan zijn te gaan doen.

  Vergaderen in de historische hoeve

  De Nijensteen biedt mooie, royale ruimtes die zeer geschikt zijn voor het houden van een bijeenkomst, bespreking, teambuilding- of brainstormsessie. In de historische hoeve vergader je onder de oeroude balken van de boerderij, in een grote ruimte die geschikt is voor 20 personen. Deze ruimte is ingericht in drie delen die met elkaar in verbinding staan: een grote vergader-/eettafel, vrije ruimte in het midden en een ‘luie hoek’ met comfortabele banken en een open haard. Scherm, beamer, flip-over, een geluidsinstallatie en zelfs een piano staan tot hier je beschikking. 

  Uitzicht op de IJssel

  De Huiskamer is geschikt voor een kleinere groep (5-8 personen), of te gebruiken als subruimte. Deze frisse ruimte beschikt over heerlijke stoelen rond een lage tafel, en een extra zithoek met hoge tafels en stoelen. Er is veel licht en lucht en de ruimte biedt uitzicht op de omliggende natuur en de boomgaarden. Een open wenteltrap brengt je naar De Dijkkamer, een extra ruimte met comfortabele banken en uitzicht over de dijk en op de IJssel. Ben je met een hele grote groep? In de voormalige aardappelschuur is een plenaire ruimte voor 80 personen gecreëerd. Ook meerdaagse bijeenkomsten zijn mogelijk: De Nijensteen beschikt over 24 slaapplekken, verdeeld over 17 kamers. 

  46 hectare buitenruimte

  De ruimtes binnen zijn al mooi, maar de buitenruimte is echt geweldig. Het gebied rondom de hoeve is 46 hectare groot en is verdeeld in 11 ha fruit, 20 ha. gras, 13 ha natuur en 2 ha erf. Je kunt hier geweldig wandelen langs o.a. de moestuin, fruitboomgaard, kikkerpoel en door het natuurgebied met veel wilde planten, watervogels, een dassenburcht en bijzondere bomen. Verspreid over gebied vindt je diverse plekken waar je kunt overleggen, brainstormen of ontspannen. En geen zorgen over vieze schoenen: de laarzen staan al voor je klaar!

  Waar ligt De Nijensteen?

  Je vindt deze bijzondere vergaderlocatie in het buitengebied van Heerde, provincie Gelderland, op het randje van de Veluwe. De weg naar de locatie toe geeft al inspiratie: via een lange, slingerende dijkweg kom je uit bij De Nijensteen, met aan de ene kant de overweldigende natuur en aan de andere kant de IJssel. 

 • Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *