Slot Loevestein

Slot Loevestein

, Poederoijen, Gelderland

Slot Loevestein, een centraal gelegen vergaderlocatie tussen Utrecht, Rotterdam en Den Bosch. Vergaderen in een echt kasteel met een rijke geschiedenis, maar met de moderne middelen van nu. Gelegen op een prachtige plek, midden in het oer Hollandse rivierenlandschap, waar de Maas en de Waal samenkomen. De ideale setting voor je vergadering, presentatie, personeelsfeest, receptie of andere zakelijke bijeenkomst. Loevestein is met de auto eenvoudig te bereiken, maar de leukste manier om bij het kasteel te komen is over het water. De watertaxi brengt je tot de deur van het kasteel, een inspirerende start van jullie meeting. Laat je verrassen door de juiste mix van sfeer en entourage bij Slot Loevestein!

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-300 personen
 •   4 kamers
 •   8 bedden
 •   Poederoijen, Gelderland
 •   Centraal gelegen in Nederland
 •   Vergaderen mogelijk tot 200 personen
 •   Green Key goud gecertificeerd
 •   Unieke vergaderbreaks: abseilen en escape room
 •   Ook per boot bereikbaar!
 • Slot Loevestein

  Slot Loevestein is echt een pareltje. Deze bijzonder inspirerende vergaderlocatie nabij Gorinchem is door de unieke ligging en de markante uitstraling het perfecte decor voor ieder (zakelijk) evenement. Van een kleinschalige vergadering tot een congres voor 200 personen, bij Loevestein is het allemaal mogelijk. Je ontvangt je gasten in een stijlvolle ambiance en in alle rust. Buiten wordt het kasteel omringd door een imposante slotgracht en een prachtig natuurgebied. Drukte en lawaai laat je hier ver achter je. Welkom bij Slot Loevestein.

  Keuze uit diverse vergaderruimtes

  Zoveel bedrijven, zoveel wensen. Slot Loevestein sluit aan bij elk gezelschap door een aanbod van verschillende vergaderzalen. De kleinste ruimte is de Schotse kamer, met een maximale capaciteit van 24 personen (theateropstelling). De grootste zalen zijn de Zael en de Staatsgevangenis, waar maximaal 200 personen terecht kunnen. Elke zaal is uiteraard compleet uitgerust met een flip-over en alle benodigde audio-visuele middelen. WiFi is gratis en in het gehele kasteel beschikbaar. Organiseer je een groot personeelsfeest of congres? Dan is het uiteraard ook mogelijk om het hele kasteel af te huren.

  Luxe diner, walking dinner of barbecue?

  Je event culinair afsluiten? Dat kan bij Slot Loevestein op verschillende manieren. Kies je voor een 3-gangen diner, een informeel walking dinner, een ontspannen barbecue of een uitgebreid dinerbuffet? Voor de maaltijden wordt gebruik gemaakt van biologische streekproducten, zoals wildernisvlees uit het Munnikenland. Natuurlijk kan er rond het middaguur ook een heerlijke lunch geserveerd worden. 

  Vergaderen en overnachten bij Slot Loevestein

  Slapen op Slot Loevestein is een onvergetelijke belevenis. In de luxe Suite & Breakfast ben je welkom voor een bijzonder comfortabele overnachting. Je kunt hiervoor kiezen uit één van de suites in de Commandeurswoning of voor een overnachting in het Soldatenhuisje. 

  Duurzaamheid en natuur

  Natuur en milieu zijn kernbegrippen in de exploitatie van Slot Loevestein. Er is gekozen voor een duurzame energievoorziening: warmte/koude opslag in de vesting op de plek waar voorheen de kapschuur stond. Voor de verwarming van het kasteel wordt al jaren gebruik gemaakt van een milieuvriendelijke oplossing zonder dat het historische karakter van het monument wordt aangetast. Slot Loevestein is in het bezit van het duurzaamheidscertificaat Green Key goud. Deze duurzame locatie ligt ook nog eens midden in de natuur, in de uiterwaarden van de Maas en de Waal. In dit waterrijke gebied kan de natuur haar gang gaan, waardoor er een prachtig rivierenlandschap ontstaat met een grote diversiteit aan (water)planten en dieren. In het Munnikenland zijn grote grazers uitgezet, zoals kuddes Konikpaarden en de unieke rundersoort Rode Geus. Een inspirerende omgeving voor een wandeling tussendoor.

  Vergaderbreaks en outdoor teambuilding

  Buiten alle voordelen die we hierboven al hebben besproken heeft Slot Loevestein nog meer te bieden: het kasteel ligt aan het water, er is een strand en een groot buitenterrein. De ideale faciliteiten voor een actieve vergaderbreak tussendoor. Bij het slot zelf zijn er verschillende inspirerende mogelijkheden, zoals abseilen vanaf het kasteel, een struintocht, escape room, de Loevestein quiz of de Real Life Game. Ook via BuitenBusiness kunnen een aantal spectaculaire teambuilding activiteiten worden verzorgd op locatie bij Slot Loevestein:

  Meer activiteiten, foto's en reviews vind je op de website. Alle activiteiten kunnen op locatie worden uitgevoerd. Onze begeleiders komen maar wát graag naar Loevestein!

  Hoe kom ik bij Slot Loevestein?

  Slot Loevestein ligt centraal in ons land midden in de driehoek Utrecht - Rotterdam - Den Bosch. Het kasteel is vooral met de auto gemakkelijk bereikbaar. Vanaf Breda/Gorinchem neem je op de A27 afslag 22  (Nieuwendijk/Woudrichem) naar de provinciale weg N322 richting Zaltbommel. Even na de sluis over de afgedamde Maas neem je afslag Loevestein. Vanuit Utrecht/Den Bosch neem je vanaf de A2 afslag 17 (Zaltbommel) en volg je de provinciale weg N322 richting Brakel. Vlak na Brakel en Poederoijen neem je de afslag Loevestein. Parkeren is gratis, er zijn 230 parkeerplaatsen. Slot Loevestein is minder goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Woon je in de buurt, dan is het zeker de moeite waard om naar het kasteel te fietsen door het prachtige natuurgebied 'Het Munnikenland'. En hoe leuk is het dat je Loevestein ook over het water kunt bereiken! Op de Waal doorklieft de veerboot dapper de golven die de reusachtige bakschepen produceren om jullie uiteindelijk veilig af te zetten bij Slot Loevestein. Vaart de reguliere veerdienst niet, dan kun je Slot Loevestein altijd per watertaxi bereiken.

  • 10
   Door:

   Top locatie, ook lekkere lunch te krijgen

  • 10
   Door:

   Mooi historisch slot met leuke verhalen.

  • 10
   Door:

   Even terug naar de middeleeuwen, na een wandeling door het prachtige ( autovrije) natuurgebied doemt er een prachtig kasteel op.

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *