Folkshegeskoalle, bijzondere vergaderlocatie op Terschelling

Folkshegeskoalle Schylgeralân

, Hoorn op Terschelling, Friesland

Een prachtige, rustige plek midden in de natuur. Omringd door bos en duingebied, vlakbij het Noordzeestrand. Een sfeervolle en gemoedelijke vergaderlocatie, waar je ongestoord kunt werken. Op het terrein vind je verschillende gebouwen in vriendelijke Scandinavische bouwstijl, met de bunkers uit WOII als fundamenten. Een lekkere pure keuken met zoveel mogelijk biologische producten. Drie vergaderzalen en verschillende logiesmogelijkheden. Laat de drukte van het dagelijks leven op “de vaste wal” en kom op adem op deze bijzondere vergaderlocatie op Terschelling.

          Goed en goedkoop
 •   0-100 personen
 •   24 kamers
 •   100 bedden
 •   Hoorn op Terschelling, Friesland
 •   Unieke ligging: midden in het bos en dichtbij de zee
 •   11 slaapkamers in De Brêge met eigen douche en toilet
 •   Uitwaaien op het strand of op het wad
 •   Bijzondere vergaderlocatie gebouwd rondom een duin
 •   Huur vergaderruimte per dagdeel €56,00
 • Bijzondere vergaderlocatie op Terschelling

  Op een prachtige plek, midden in het bos van waddeneiland Terschelling, ligt deze bijzondere vergaderlocatie. Ver weg van de dagelijkse gang van zaken. Een heerlijke plek om de dagelijkse beslommeringen los te laten en tot nieuwe inzichten te komen. Welkom op Terschelling!

  Folkshegeskoalle tussen bos en strand

  Op de rustige oostkant van Terschelling vind je nog ongerepte natuur. Folkshegeskoalle Schylgeralân ligt er midden in: aan de ene kant natuurgebied de Koegelwieck, aan de andere kant een uitgestrekte duingebied. Wie de drukte van het dagelijks leven even op “de vaste wal” wil laten, komt hier op adem. Van oudsher is de Folkshegeskoalle een centrum voor ontmoeten, bezinnen en cultuur. En dat is het nog steeds. De Folkshegeskoalle is gebouwd op de fundamenten van bunkers, in vriendelijke Scandinavische stijl. Verspreid over het ruime glooiende terrein vind je diverse gebouwen die als het ware worden opgenomen in de duinen. 

  Vergaderen in de duinen

  Accommodatie De Brêge (De Brug) leent zich uitstekend voor een bedrijfsuitje, vergadering, brainstorm of training. Het bijzondere en ronde gebouw is rondom een duin gebouwd en biedt aan alle kanten een inspirererend uitzicht. De lichte, ronde conferentieruimte De Brêgeseal is een fijne plek om ongestoord te kunnen werken met een groep tot ca. 30 personen. De zaal is voorzien van diverse audiovisuele middelen en is omringd door een groot terras. Grotere groepen kunnen beschikken over vergaderruimte it Roefke (max. 60 personen) of It Bopperom (max. 80 personen). 

  11 slaapkamers met eigen douche en toilet

  De Brêge beschikt over 11 ruimte tweepersoonskamers. Elke kamer heeft een tuindeur die rechtstreeks uitkomt op het bos. Alle kamers hebben een eigen douche en toilet. In de foyer – met tv – kun je jezelf een drankje inschenken. Ben je met een grotere groep? Meer slaapkamers zijn beschikbaar in de naastgelegen appartementen en groepsaccommodaties. De Folkshegeskoalle biedt capaciteit aan groepen tot 100 personen. 

  Puur genieten

  Op deze bijzondere vergaderlocatie op Terschelling geniet je van (h)eerlijk eten. De kok werkt met verse ingrediënten en lokale- en biologische producten, er wordt Max Havelaar-koffie geschoken en bij het ontbijt geniet je van Terschellinger eko-kaas. Heel duurzaam en ook nog eens erg lekker.

  Vergaderbreak op het strand, in het bos of op het wad

  Door de unieke ligging van deze vergaderlocatie hoef je over een vergaderbreak niet lang na te denken. Met 5 minuten fietsen of een kwartiertje lopen ben je op het strand. Loop je een paar honderd meter verder dan sta je met je voeten op het Wad. Op loopafstand ligt het natuurgebied de Koegelwieck, grenzend aan het bos. Het landschap in oostelijke richting is, als je het Hoornse bos achter je hebt gelaten, één weids duingebied. Dit gebied grenst aan de Boschplaat, een Europees natuurreservaat van twaalf kilometer lang tot aan het oostelijke eindpunt van Terschelling. Hier hebben de natuur, de vogels en het getij van zee en Wad vrij spel. Vanaf de Folkshegeskoalle liggen alle ‘biotopen’ als het ware onder handbereik.

  Waar ligt de Folkshegeskoalle?

  Deze bijzondere vergaderlocatie ligt in het dorp Hoorn op Terschelling, één van de mooiste Waddeneilanden. De veerboot naar Terschelling vertrekt vanaf Harlingen in Friesland. Vanaf de Randstad rij je per auto in 1,5 à 2 uur via de afsluitdijk naar Harlingen. De veerdienst brengt je vervolgens in twee uur naar Terschelling. Er is ook een sneldienst, deze brengt je in 45 minuten naar het eiland. In Harlingen zijn veel mogelijkheden om je auto te parkeren.

 • Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *