Vergaderen in het Kerkje van Achlum

Kerkje van Achlum

, Achlum, Friesland

Het Kerkje van Achlum is een unieke vergaderlocatie! Dit kerkje uit 1903 is onder architectuur gebouwd en omgetoverd tot een inspirerende locatie voor zakelijke bijeenkomsten. Het kerkje is de ideale plek voor een vergadering, training of workshop, maar leent zich door de tuin ook goed voor een vergaderbreak. De bijzondere vergaderlocatie biedt een oase van rust, op slechts een steenworp afstand van de A7 en de Afsluitdijk. Wij heten je graag welkom in het kerkje van Achlum!

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-12 personen
 •   0 kamers
 •   0 bedden
 •   Achlum, Friesland
 •   Bijzondere en originele vergaderlocatie
 •   Uniek vergaderen onder imposante orgel
 •   Weids uitzicht en landelijke omgeving
 •   Terras en grote tuin voor vergaderbreaks
 •   Steenworp afstand van de A7 en Afsluitdijk
 • Een kerkje met een verhaal

  Dit pittoreske kerkje in Achlum is gebouwd in 1903 en gerestaureerd in 1958. Nadat in 2002 de laatste kerkdienst is gehouden, is het kerkje omgetoverd tot een woonhuis.Tegenwoordig kun je in het kerkje terecht voor een inspirerende vergadering, training, workshop of teambuildingdag. Van buiten is het kerkje nog in originele staat, terwijl je binnen een super-de-luxe inrichting en de meest moderne snufjes treft. In combinatie met de authentieke details heeft het kerkje een unieke uitstraling, perfect voor een "anders-dan-anders" vergadering!

  Vergaderen onder het orgel

  Tijdens de verbouwing van het kerkje zijn veel originele details bewaard gebleven, zoals de hoge plafonds, de ramen en het imposante orgel. Vooral dit laatste element is een echte eye-catcher en maakt het kerkje uniek. In combinatie met de hedendaagse inrichting is er een knusse, warme, huiselijke en bijzondere sfeer gecreeërd. Voor een vergaderingen kun je plaatsnemen onder het orgel, maar je kunt er ook voor kiezen om neer te strijken op de loungebank of buiten op het terras. Doordat er drie royale kamers beschikbaar zijn, is het ook mogelijk om in groepen te werken. 

  Verblijf op maat

  De ruime en moderne woonkeuken bevindt zich precies onder het orgel. De keuken is van alle gemakken voorzien en wordt door een spekstenen schouw gescheiden van de woonkamer. Je kunt hier zelf een kopje koffie zetten of een maaltijd bereiden, maar uiteraard is het ook mogelijk om de catering te laten verzorgen door de gastvrouw. De eigenaresse van het kerkje, Marike, hoort graag jullie wensen en stel met veel plezier een mooi arrangement voor jullie samen. 

  Terras en tuin met vrij uitzicht

  Grote openslaande tuindeuren in de vergaderruimte leiden je naar een terras met weids uitzicht. Op mooie dagen is het heerlijk om buiten te vergaderen. Diverse vergaderbreaks of (teambuilding)activiteiten kunnen plaatsvinden op het prachtige terras. Via BuitenBusiness kunnen o.a. onderstaande programma's bij het kerkje worden verzorgd: 

  Kijk onder het kopje 'Activiteiten' of op onze activiteitenpagina voor nog meer activiteiten. 

  Waar ligt dit unieke kerkje?

  Dit unieke kerkje ligt in het dorpje Achlum, op korte afstand van Harlingen en op ca. een half uur rijden van Leeuwarden. De vergaderlocatie is goed bereikbaar per auto en ligt op een steenworp afstand van de A7 en op 5 minuten van de Afsluitdijk. Aan de voorzijde van het kerkje is parkeerplaats voor meerdere auto's. Wil je met het openbaar vervoer komen? Geen probleem! Vanaf Franeker kun je Arriva-bus 75 nemen, waarna je uitstapt bij bushalte Jonkerschap in Achlum. Vanaf daar is het nog een kleine 5 minuten lopen naar het kerkje. 

 • Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *