Onverwacht vergaderen op een zeilschip

Onverwacht

, Makkum, Friesland

Voor een bedrijfsuitje, teambuilding, klantendag, een vergadering of een presentatie, de mogelijkheden aan boord van Onverwacht zijn eindeloos. Al vergaderend zeilen over het IJsselmeer, de rust aan boord, de beleving van de zee: deze plek is meer dan een vergaderplek. De thuishaven van de Onverwacht is Makkum en ligt tegenover de Makummer Noordwaard, een prachtig eiland voor de Friese IJsselmeerkust. Het schip is te boeken voor een- of meerdaagse zeiltochten of als stilliggende vergaderplek en biedt plek aan maximaal 20 personen.

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-18 personen
 •   6 kamers
 •   18 bedden
 •   Makkum, Friesland
 •   Vergaderen op het water
 •   Traditioneel schip
 •   Teambuilding zeilen
 •   Midden in de natuur
 •   Goed bereikbaar per auto of OV
 • Vergaderen midden in de natuur

  Of je nu een dagje met het personeel erop uit wilt, een vergadering of een presentatie wilt houden in een verrassende omgeving: De Onverwacht is dé plek voor een duurzame, actieve en ontspannen vergaderdag. In de jaren 90 heeft een groep uit Zwartsluis de Onverwacht omgebouwd om met groepen te vergaderen en overnachten. Varen op het IJsselmeer, de Waddenzee of aangemeerd vergaderen in de haven, op dit schip is alles mogelijk. 

  Scheeps en sfeervol

  In de centrale ruimte van het schip bevindt zich De Salon. Deze ruimte is zeer geschikt voor een unieke vergadering. Het interieur is traditioneel en sfeervol. Ook is er een kombuis aanwezig waar je met je groep een lekkere maaltijd op tafel kunt zetten. De keuken beschikt onder andere over een vijfpits gasstel en is voorzien van een ruime oven. Alles is dus aanwezig om van jouw vergadering een succes te maken. Naast een vergadering kun je ook overnachten op dit schip in de zes knusse hutten. De hutten zijn voorzien van centrale verwarming, een dakraam of patrijspoot en een wasbak. Op het schip bevinden zich twee toiletten en twee douches. 

  Samen de zeilen heisen

  Tussen het vergaderen door kun je genieten van de natuur vanaf het bovendek. Na het werk kunnen de trossen worden losgegooid voor een actieve teambuilding sessie. Ervaar het scheepsleven met je collega's. Het hijsen, strijken en aantrekken van de zeilen. Wind, stroming, ondieptes en snelheid. Van het team wordt samenwerking, aanpassingsvermogen en onderling vertrouwen gevraagd om het schip met de wind in de zeilen de open wateren te laten trotseren. Naast het zeilen zijn er aan de hand van de te bereiken doelen verschillende trainingen mogelijk. 

  De schippers

  De eigenaren van dit schip, Hans en Maria, maken het verblijf op het schip onvergetelijk. Sinds 2002 is dit duo eigenaar van De Onverwacht. Door hun verschillende eigenschappen hebben ze ieder hun eigen rol op het schip en vullen ze elkaar perfect aan. Ze vinden het belangrijk dat de gasten zich thuis en veilig voelen op het schip. Met veel aandacht voor mens, natuur en schip bieden zij de ideale plek voor jullie vergadering. En dat duurzaamheid voorop staat, blijkt wel. Al jarenlang voert de locatie het gouden Green Key keurmerk. Zo ben je niet alleen verzekerd van een bijzondere belevenis, maar ook nog eens op een ecologisch verantwoorde manier. 

  Hoe bereik ik dit schip?

  Het schip heeft een gunstige ligging vlakbij de afsluitdijk, waardoor het eenvoudig te bereiken is. Het schip ligt aangemeerd in de haven van Makkum en is per auto of het openbaar vervoer goed te bereiken. Vlakbij de haven zijn er voldoende parkeermogelijkheden en uitladen van bagage kan aan de kade.

 • Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *