• Vergaderlocatie Brette Hoanne in Oosterzee
    Video afspelen
 • Vergaderruimte bij Brette Hoanne
    Video afspelen
 • Vergaderruimte Brette Hoanne in Oosterzee
    Video afspelen
 • Vergaderen aan het Tjeukemeer
    Video afspelen
 • Uitzicht over Tjeukemeer
    Video afspelen
 • Uitzicht over het Tjeukemeer
    Video afspelen

Herberg aan het Tjeukemeer

Brette Hoanne

, Oosterzee, Friesland

Op een prachtige plek aan het Tjeukemeer in Friesland ligt een 250 jaar oude herberg, genaamd Brette Hoanne. Deze sfeervolle herberg is recent gerenoveerd en omgetoverd tot een eigentijdse vergaderlocatie. Een locatie die zich niet alleen onderscheidt door de fantastische ligging aan het meer, maar ook door de aandacht voor kwaliteit. Hoogwaardige materialen, verrassende details, de beste koffie en verse lunches van lokale bodem garanderen een inspirerende beleving op deze unieke plek.

          Luxe locatie
 •   0-12 personen
 •   1 kamers
 •   0 bedden
 •   Oosterzee, Friesland
 •   250 jaar oude, gerestaureerde herberg
 •   Unieke plek aan het Tjeukemeer
 •   Goede lunches van lokale bodem
 •   Hoogwaardige afwerking, met een scherp oog voor detail
 •   Eenvoudig te bereiken via de A6
 • Vergaderen in een 250 jaar oude herberg aan het Tjeukemeer

  Vergaderen op een werkelijk unieke plek aan het Tjeukemeer? Van harte welkom bij Brette Hoanne! Brette Hoanne is een 250 jaar oude herberg die onlangs is gerestaureerd en waar je de historie letterlijk voelt. Een van de weinige overgebleven waterherbergen in Nederland, uniek gelegen aan het Tjeukemeer. In vroeger tijden een geliefde aanlegplaats voor schippers op weg naar Lemmer, tegenwoordig een vergaderlocatie vol serene rust. Ver weg van drukte en bedrijvigheid vergader je hier met een weids uitzicht op groen en water. Een plek die zich onderscheidt door de aandacht voor kwaliteit, gekozen bouwmaterialen en de hoogwaardige afwerking, met een scherp oog voor detail. De beste koffie en verrassende lokale lunches maken van een bezoek aan Brette Hoanne een gedenkwaardige beleving.

  De hele locatie voor jullie zelf, geen andere gasten

  Brette Hoanne is de perfecte locatie voor kleinschalige vergaderingen, bedrijfsuitjes en workshops. Bij Brette Hoanne verblijf je alleen met jullie eigen groep, er zijn geen andere gasten aanwezig. Hier kom je tot rust en is de tijd aan jullie zelf. De sfeervolle inrichting is met zorg ontworpen door mede-eigenaresse Karlijn Postma en is geïnspireerd op de geschiedenis van deze oude herberg. De stilte van buiten loopt naadloos over naar binnen. Het magistrale uitzicht over het water maakt het plaatje helemaal af. Alle benodigde vergaderfaciliteiten zijn uiteraard aanwezig om jullie meeting tot een succes te maken.

  Genieten van goed eten en drinken

  De koffie op deze plek.... is misschien wel de lekkerste koffie die je ooit gedronken hebt. Onder de eeuwenoude plafondbalken geniet je niet alleen van heerlijke koffie en thee, maar ook de lunches zijn van hoge kwaliteit. Vers bereid met ingrediënten van lokale bodem. Je kunt onbeperkt genieten: koffie, thee en fris zijn bij de huur inbegrepen. Leuk detail: de bijzondere keramieken koffiekopjes zijn handgemaakt door eigenaresse Karlijn.

  Workshops in Brette Hoanne

  In Brette Hoanne kun je méér dan alleen vergaderen. Het is ook mogelijk om creatieve workshops te volgen, gegeven door mede-eigenaresse Karlijn Postma. Zij is vormgever in brede zin en ontwerpt interieurs, meubels en andere inrichtingsvoorwerpen. Karlijn verzorgt workshops keramiek en zeefdrukken in een comfortabele ruime werkplaats, die is uitgerust met een elektrische oven. Zij neemt je mee in een artistiek avontuur, waarin creatieve expressie en bewustwording centraal staan. Hoe gaan we tegenwoordig met onze producten om? Ervaar zelf wat de waarde is van een handgemaakt product. In de herberg zijn ook de handgemaakte ontwerpen van Karlijn te bewonderen en voor de liefhebber te koop. 

  Vergaderbreaks via BuitenBusiness

  Het is ook mogelijk om via BuitenBusiness een vergaderbreak te boeken bij Brette Hoanne en deze te verwerken in het dagprogramma. Enkele vergaderbreaks die bij de Brette Hoanne mogelijk zijn:

  Het complete overzicht van de activiteiten vind je op onze activiteitenpagina.

  Hoe bereik je Brette Hoanne?

  Brette Hoanne is uitstekend te bereiken via de A6. Eenmaal de snelweg verlaten, ben je binnen 2 minuten - midden in de natuur - bij de Brette Hoanne. Op de locatie zijn er genoeg mogelijkheden om de auto gratis te parkeren. Brette Hoanne ligt aan het Tjeukemeer, tussen Lemmer en Joure, op amper 1 uur rijden van Utrecht. Een gebied dat de bezoeker aangenaam zal verrassen. Het uitgestrekte vlakke land met hier en daar een boomsingel, de fraaie vergezichten en imposante wolkenluchten. Dit gebied is het decor van Brette Hoanne. Een unieke plek. Waar kun je tijdens een vergadering of workshop de kopjes van de golven zien kabbelen? Of de rietpluimen zien wuiven? Waar kun je varend op een Friese platbodem dit decor letterlijk betreden? Kom het beleven bij Brette Hoanne!

 • Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *