Vergaderen in een voormalige school aan het IJsselmeer

De Witakker

, Rijs, Friesland

Bij De Witakker vergader je in een voormalig schoolgebouw, welke met veel gevoel voor sfeer en comfort is gerestaureerd. Je hebt de hele locatie exclusief voor jullie zelf. Er zijn meerdere vergaderruimtes, een fijne zithoek met grote rondzit, een gezellige bar waar je je eigen biertje kunt tappen en 16 gastenkamers om te overnachten. De inpandige, voormalige gymzaal zorgt ervoor dat je ook bij minder goed weer altijd een plek hebt voor een sportieve vergaderbreak. Het IJsselmeerstrand ligt voor de deur, een heerlijke plek om even uit te waaien. Ervaar het ‘eilandgevoel’ op minder dan een uur rijden van de randstad. De Witakker een veelzijdige unieke locatie met uitgebreide lijst van moderne faciliteiten. Sfeervol en huislijk ingericht zonder dat karakter van de voormalige school verloren is gegaan.

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-52 personen
 •   16 kamers
 •   52 bedden
 •   Rijs, Friesland
 •   Complete accommodatie voor één gezelschap tegelijk
 •   Meerdere vergaderruimtes
 •   Duurzaam en innovatief
 •   Inpandige sporthal voor sportieve vergaderbreaks
 •   Groot buitenterrein, diverse activiteiten mogelijk
 • De Witakker in Rijs

  De Witakker is een voormalige school in het dorpje Rijs, op slechts 750m van het IJsselmeer. Ervaar het ‘eilandgevoel’ op minder dan een uur rijden van de randstad. Vergaderen in één van de sfeervolle en huiselijk ingerichte ruimtes, een vergaderbreak op het IJsselmeerstrand en overnachten in één van de comfortabele gastenkamers. Hier is het allemaal mogelijk. Als kers op de taart heb je de hele locatie voor jezelf, tijdens jullie verblijf zijn er geen andere gasten aanwezig.  

  Vergaderen in een voormalige school

  Een inspirerende bijeenkomst komt het beste tot zijn recht in een bijzondere, kleinschalige ambiance. Deze voormalige school biedt alle benodigde faciliteiten om iedere bijeenkomst tot een succes te maken. Er zijn diverse sfeervolle zaalruimtes beschikbaar, zodat er ook in subgroepen gewerkt kan worden. Bij mooi weer kan je heerlijk buiten vergaderen op de grote veranda met zingende vogeltjes op de achtergrond en de voeten in het gras. Er is een grote gezamenlijke zithoek met rondzitbank en open haard/houtkachel, een apart eetgedeelte en een gezellige bar waar je je eigen biertje kunt tappen. Uniek is de inpandige gymzaal welke bewaard is gebleven. Een fijne ruimte voor een potje voetbal tussendoor... 

  Zelfverzorging of geheel verzorgd

  Een verblijf op basis van zelfverzorging behoort hier tot de mogelijkheden. De Witakker beschikt over een professioneel ingerichte keuken met een groot fornuis, vaatwasmachine, spoelkeuken, oven, magnetron en koelkast. Zomers is het heerlijk om buiten te eten op het grote, overdekte zonneterras met buitenkeuken en barbecue. Wil je liever de maaltijden laten verzorgen? Ook dat is mogelijk, informeer naar de mogelijkheden van de huiscateraar en laat je culinair in de watten leggen. 

  Vergaderen en overnachten

  Voor meerdaagse bijeenkomsten zijn er 16 comfortabele gastenkamers beschikbaar. De kamers zijn verdeeld over drie aparte compartimenten, welke geheel los staan van de vergaderruimtes. Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer, airco en goede boxspringbedden.

  Volop binnen- en buitenruimte voor vergaderbreaks

  Het is heerlijk om tussen het vergaderen door het hoofd even leeg te maken op het strand van het IJsselmeer. Denk hierbij ook eens aan een activiteit zoals kitesurfen. Wil je liever op het terrein blijven, dan kunnen via BuitenBusiness tal van inspirerende teambuilding activiteiten op deze locatie worden verzorgd. Uniek aan De Witakker is dat de voormalige sporthal behouden is gebleven. Bij minder goed weer kan je hier terecht voor een potje basketbal, volleybal, voetbal of badminton. Voor de wat minder sportievelingen onder ons staat een XBox Game console en een groot oudoor schaakbord klaar. Onze tip: ga eens een ouderwets potje knikkeren op het voormalige schoolplein, de knikkerpotjes zijn nog aanwezig.

  Duurzaamheid en comfort

  Bij de verbouwing van het schoolgebouw is veel aandacht besteed aan duurzaamheid en comfort, waarbij zoveel mogelijk het authentieke, schoolse karakter behouden is gebleven. Alle ruimtes beschikken bijvoorbeeld over een innovatief klimaat en ventilatie beheersysteem waardoor de eigen opgewekte energie optimaal benut kan worden. Omdat een duurzame accommodatie nooit af is, blijven de eigenaren investeren in duurzame oplossingen.

  De omgeving

  De Witakker ligt in Gaasterland, een bijzondere streek met een bijzonder karakter en eigen Friese taal. De accommodatie is gelegen in het centrum van Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân met haar afwisselende, glooiende landschap, historische Friese stadjes en pittoreske dorpjes. Uitwaaien op het IJsselmeerstrand en direct aangrenzend aan het eeuwen oude Rijsterbosch wat tot één van de mooiste wandelbossen van Nederland behoord. Een inspirerende, gratis vergaderbreak: een prachtige wandeling door het Rijsterbosch, welke uitkomt op het IJsselmeerstrand.

  Bereikbaarheid van vergaderlocatie De Witakker

  De Witakker ligt in Rijs, op slechts 750m van het IJsselmeer. De locatie is goed bereikbaar vanaf de A-6 vanuit Emmeloord, vanaf de A32 vanuit Heerenveen, vanaf de A7 vanuit Sneek of natuurlijk via de Afsluitdijk. Op de locatie is voldoende gratis parkeergelegenheid en er zijn laadpunten aanwezig. Ook met het openbaar vervoer is deze inspirerende vergaderlocatie goed bereikbaar: vanaf het busstation in Rijs is het slechts 1 minuutje lopen tot aan de voordeur.

 • Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *