De Vooruitgang

De Vooruitgang

, Akkrum, Friesland

Ben je op zoek naar een unieke en duurzame locatie? Vaar dan mee met het meest duurzame schip van Nederland: De Vooruitgang. Sfeervol en energieneutraal vergaderen tijdens een vaartocht door de Friese wateren en over het IJsselmeer. De eigenaren van het schip, Jorrit en Susan, hebben ervoor gekozen om hun schip zo duurzaam mogelijk in te richten. Dit is onder andere terug te vinden in het duurzame interieur en de streekproducten die zij gebruiken voor de lunch en het diner.

          Luxe locatie
 •   0-12 personen
 •   0 kamers
 •   0 bedden
 •   Akkrum, Friesland
 •   Vergaderen op het meest duurzaam varende schip van Nederland
 •   Energieneutraal vergaderen
 •   Vergaderen op het water
 •   Biologisch en lokaal lunchen en dineren
 •   Goed bereikbaar met de auto en het ov
 • Energieneutraal vergaderen op een boot

  Kom aan boord van De Vooruitgang en waan je in een andere wereld. Een wereld die altijd in beweging is: vloeiend, maar ook onvoorspelbaar en ontembaar, de wereld van het water. Vanuit Akkrum vaart dit schip door de Friese wateren en een deel van het IJsselmeer. Vaar mee en ervaar de rust en de ruimte van het water. Vergader midden op het IJsselmeer, wanneer het schip tot stilstand komt (indien de diepte van het water dit toelaat). Geniet van het uitzicht en laat je inspireren tijdens deze duurzame vergaderreis. 

  Het meest duurzame vergaderschip van Nederland

  De Vooruitgang is het meest duurzaam varende vergaderschip van Nederland. Ga mee op een energiebewuste reis: De Vooruitgang is volledig CO2 neutraal. De energie die gebruikt wordt aan boord, wordt op de meest innovatieve manieren opgewekt en hergebruikt zonder het gebruik van fossiele brandstoffen. Het schip wordt namelijk aangedreven door een elektromotor die wordt gevoed door accu's. De accu's worden geladen door de 24 zonnepanelen die het schip rijk is. Je kunt tijdens je verblijf aan boord zelf bijhouden hoeveel impact je hebt op de omgeving en het milieu, door middel van het aflezen van de slimme meters die op verschillende plekken op het schip geïnstalleerd zijn. 

  Binnen of buiten vergaderen

  Aan boord heb je de beschikking over het vergaderruim, buiten zijn twee comfortabele ruimten waarvan één kan worden overdekt. Het ruim is voorzien van een interactief scherm, een eigen koffieautomaat, goede wifi en comfortabele stoelen. De gehele vergaderruimte is zo duurzaam mogelijk ingericht, met veelal Europese producten. Bij de bouw van de boot is rekening gehouden met een circulaire economie, dat wil zeggen dat je bij elke stap in het bouwproces kijkt hoeveel energie je er in stopt en hoe je die energie kunt behouden dan wel niet hergebruiken. Je bent dus niet alleen aan boord om te vergaderen, je kunt je tevens in een duurzame en circulair gebouwde omgeving. 

  Biologisch lunchen en dineren

  Niet alleen in de inrichting en bouw van de boot is gedacht aan duurzaamheid, ook de gerechten die aan bood worden geserveerd zijn duurzaam. Het eten dat wordt bereid in de keuken is biologisch en lokaal. De ingrediënten voor een luxe lunch en/of drie-gangen diner worden gehaald bij lokale telers en bedrijven. De lunch en het diner dat geserveerd wordt is daarom altijd vers en is seizoensgebonden. Zelfs in het aanbieden van koffie en thee is rekening gehouden met de duurzaamheid en de omstandigheden waarin de koffieboer zijn product produceert en de prijs die de boer hiervoor krijgt. 

  Vergaderen op een boot?

  De thuishaven van het schip is De Drijfveer en Tusken de Marren in Akkrum. Deze haven is goed bereikbaar via de A7 en A32, op nog geen anderhalf uur rijden van Utrecht. Ook met het openbaar vervoer is deze locatie goed te bereiken; vanaf station Heerenveen stap je binnen een half uur op dit bijzondere vergaderschip. Ook heeft Akkrum een eigen treinstation waar twee keer per uur de trein vanuit Zwolle naar Leeuwarden stopt. 

 • Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *