Bitter en Zoet

Hotel Bitter en Zoet

, Veenhuizen, Drenthe

Bitter en Zoet is een unieke vergaderlocatie in Drenthe. Je vindt hier alle ingrediënten voor een geslaagd verblijf: mooie vergaderruimtes, sfeervolle hotelkamers, een (h)eerlijk restaurant, wellness, prachtige natuur en een historische omgeving. De culinaire verzorging is biologisch en gezond, waardoor je optimaal kunt vergaderen. Bij meerdaagse bijeenkomsten overnacht je in een sfeervolle gastenkamer waar de rijke historie nog zichtbaar is. Bitter en Zoet verruimt je geest en verkwikt je lijf, van harte welkom!

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-50 personen
 •   21 kamers
 •   50 bedden
 •   Veenhuizen, Drenthe
 •   Unieke en inspirerende vergaderlocatie
 •   Gezonde en biologische gerechten
 •   Groene omgeving, veel natuur
 •   Centrale ligging in het noorden van Nederland
 •   8-uurs vergaderarrangement €47,50 p.p.
 • Bitter en Zoet

  Bitter en Zoet is een bijzonder hotel in het historische dorp Veenhuizen. De dienstwoningen en het hospitaal van het voormalige hospitaalcomplex van Veenhuizen zijn omgetoverd tot een inspirerende vergaderlocatie. De historische sfeer gecombineerd met de gemakken van de moderne tijd vormen een uniek decor. Tel hier de mooie vergaderzalen, de sfeervolle hotelkamers, de gezellige lounge, een (h)eerlijk restaurant, wellness en de prachtige natuur bij op, en je begrijpt waarom Bitter en Zoet een echte "Inspiratie-Locatie" is. 

  Licht, lucht en ruimte

  Licht en lucht waren in 1890 het devies om snel beter te worden. Licht, lucht en ruimte bepalen tegenwoordig de sfeer in de vergaderruimtes van Bitter en Zoet. De voormalige ziekenzalen zijn omgetoverd tot vier stijlvolle vergaderruimtes. De karakteristieke zolder bestaat uit vier compartimenten en is zeer geschikt voor trainingen, (creatieve) workshops en voor het werken in subgroepjes. Alle vergaderfaciliteiten zijn aanwezig en een beamer met scherm en flipover is standaard inbegrepen in het vergaderarrangement. De vergaderruimtes zijn rustig gelegen en bieden veel privacy. Je kijkt uit op de grote tuin van Bitter en Zoet, inspiratie gegarandeerd! 

  Gezond vergaderen

  Gezond vergaderen is tegenwoordig een trend. En waar kan je nu beter gezond vergaderen dan in een voormalig hospitaal met alle moderne gemakken? Ook de culinaire verzorging is gezond, biologisch en lekker. In het restaurant worden uitsluitend gezonde, duurzame maaltijden geserveerd. En op de vergadertafels vind je geen candybars, maar echt 'brainfood' voor een optimale vergadering. Tip: vraag eens naar de mogelijkheden voor een culinaire workshop in het restaurant van Bitter en Zoet. 

  Vergaderen en overnachten

  Het hotel bestaat uit een combinatie van prachtige, historische panden. Verdeeld over de gebouwen ‘Toewijding’, ‘Bitter en Zoet’ en ‘Plichtgevoel’ vind je 15 sfeervolle gastenkamers. De indeling van de oorspronkelijke kamers is intact gebleven en zorgt voor een vriendelijk, huiselijk gevoel. Alle kamers hebben een prachtig uitzicht op de tuin en de majestueuze beukenlaan. In het naastgelegen gebouw, het voormalige hospitaal, zijn 6 ruime appartementen gevestigd. 

  Vergaderbreaks en teambuildingactiviteiten

  In en rondom het hotel zijn diverse vergaderbreaks mogelijk, zoals een thee- of wijnproeverij, een wandeling met een gids of een rondrit met de boevenbus door Veenhuizen. Ook nodigt de mooie omgeving uit tot het maken van een wandeling of fietstocht. Daarnaast kunnen er diverse teambuildingactiviteiten worden verzorgd, o.a. georganiseerd door BuitenBusiness. Enkele suggesties:

  Kijk voor het complete aanbod op onze activiteitenpagina.

  Waar ligt hotel Bitter & Zoet?

  Dit inspirerende hotel ligt op een prachtige en rustige plek in Veenhuizen, provincie Drenthe. De natuur is alomtegenwoordig op het terrein rondom Bitter & Zoet en het bijzondere natuurgebied Fochteloërveen ligt op fietsafstand. Het hotel heeft een centrale ligging in het noorden van Nederland, in de driehoek Assen (16 km.), Groningen (35 km.) en Drachten (30 km.). Kom je met het openbaar vervoer? Neem dan de trein naar station Assen en vervolgens buslijn 14 richting Oosterwolde. Je kunt uitstappen bij halte Gen. van den Boschweg. Een korte wandeling brengt je bij Bitter & Zoet.

 • Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *