Lapland in België

Wellnessblokhutten - Kalevala

, Herselt, België

Vergaderen in alle rust en privacy in de bossen van de Merode. Proef de unieke sfeer van een authentieke, Finse blokhut. Na afloop ontspannen in je eigen privé-spa met buiten-jacuzzi en unieke zoutsteen-sauna. 's Avonds verse, wilde zalm boven het kampvuur en napraten onder de sterren...

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-17 personen
 •   7 kamers
 •   17 bedden
 •   Herselt, België
 •   Vergaderen in Finse stijl
 •   Luxe blokhutten midden in de bossen
 •   Vergaderen in alle rust en stilte
 •   Luxe wellness bij iedere blokhut
 •   Vergaderen en overnachten va € 150,- pp
 • Onthaasten in de natuur

  Lapland in België. Vergaderen in de uitgestrekte bossen en ongerepte natuur van de Merode in een luxe, finse blokhut. Een uniek concept waar rust en privacy centraal staan. Echte stilte heeft hier nog een plaats. Nergens zal je de rust vinden die je hier zal aantreffen. Stress is hier een begrip en geen feit. Beleef de ultieme sfeer van onthaasten in de echte natuur. 

  Vergaderen in Finse stijl

  Vergaderen in finse stijl in één van de van de echt massieve blokhutten: een onvergetelijke ervaring! Proef de unieke sfeer, de geur van het hout, het gezonde klimaat, de inspirerende natuur, werken in alle rust, ver weg van de dagelijkse stress. Alle wellnessblokhutten zijn voorzien van alle vergadercomfort zoals een beamer, Wifi, flipover en bieden tevens de mogelijkheid om te blijven overnachten. Voor alle bijeenkomsten wordt een arrangement op maat gemaakt. Leuke tip: sluit de dag af met een verse wilde zalm gebakken op het kampvuur en praat na onder de sterrenhemel...

  Luxe wellness bij iedere blokhut

  Iedere wellnessblokhut bevindt zich op 800m² grond volledig omheind en voorzien van een privé parking. Enkel de vogels en de dieren van het bos zullen je omringen en verwelkomen. Een prachtige sauna uit massieve boomstammen zal je het echte Finse saunagevoel geven. Een top spa op het buitenterras geeft je een intensieve massage. Zelfs een professionele infrarood korte golf is aanwezig. Ontspannen na een intensieve werkdag was nog nooit zo dichtbij...

  Finland in de Kempen

  Eigenaar Werner van Aelst over zijn unieke concept: "Het was ofwel emigreren ofwel mijn eigen Finland creëren in de Kempen". En dat is goed gelukt. De blokhutten gaan perfect op in het landschap van de Merode. Je waant je ergens in de uitgestrekte en desolate Finse bossen, zeker als het sneeuwt. Iedere blokhut heeft zijn eigen karakter en een indivuele spa: jacuzzi, sauna, infraroodcabine en een stoombad. Perfect om in alle rust en privacy te onthaasten na een zakelijke meeting.

  Zeven redenen om te vergaderen in een Finse blokhut

  Natuurlijke warmte
  's Winters is het behaaglijk vergaderen, want naast vloerverwarming is elke hut ook uitgerust met de Rolls-Royce onder de kachels, een robuuste Vermont. Deze gietijzeren Amerikaanse houtkachel verspreidt een behaaglijk thuisgevoel en houdt dat lekker lang vast. 

  Jacuzzi op het terras
  De jacuzzi is geschikt voor vijf personen en heeft een constante temperatuur van 38°. De sfeerverlichting zorgt 's avonds voor magische weerspiegelingen op de bomen. De infraroodcabine beschikt over twee korte-golfstralers. De stralen dringen diep in je huid en spieren binnen. Ideaal voor mensen met spierpijn of gewoon om te relaxen. De cabine werkt in sessies van 15 minuten.

  Sauna met boszicht
  Back to nature kun je niet letterlijker nemen. Opgetrokken uit en met zicht op de boomstammen. De sauna warmt zeer snel op, waardoor je nooit hoeft te wachten. Kies zelf je moment van opgieting en leer opnieuw luisteren naar de stilte.

  Slapen op een schapenvel
  Iedere blokhut biedt plaats aan zes personen personen: er is een tweepersoonsbed en vier eenpersoonsbedden. De boxsprings zijn allemaal gedekt met een schapenvel, zowel onder als boven de lakens. Zacht en zalig!

  Ontbijt op bed
  De blokhutten zijn uitgerust met een kleine keuken om een lichte maaltijd in te bereiden. Het ontbijt wordt aan de deur afgeleverd, in een rijkelijk gevulde mand. Wie graag in openlucht eet, kan aan de slag met de Finse barbecue.

  Interieur in Kelo
  Kelo is afkomstig van 100-jarige vurenhouten bomen. Kenmerkend is het zilvergrijze patina en de geur. Onder meer de lantaarns in de Metso werden uit kelo gesneden. De rest van het meubilair bestaat uit cederhout en is afkomstig uit Minnesota.

  Duurzame locatie
  Duurzaamheid staat bij Kalevala voorop. Van de vloerverwarming met warmtepomp over het groendak met lavasteen, de spaarlampen tot de rietvelden voor waterzuivering.

  Waar liggen de Wellnessblokhutten van Kalevala?

  De Finse blokhutten van Kalevala liggen Herselt, vlak bij Westerlo in België. Tip: print voor vertrek de routebeschrijving uit, want de blokhutten liggen midden in het bos. Niet alle tomtoms werken hier nog even goed. Bij de accommodatie is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig.

  • 9.5
   Door:

   Het was een fijne dag, alles was tip top in orde

  • 10
   Door:

   De omgeving, de blokhut, de wellness waren super! Het ontbijt en de maaltijden waren zeer lekker. De ontvangst was top. Geen minpuntjes. Kortom, we komen zeker terug en gaan het aan al onze vrienden melden.

  • 10
   Door:

   Uitstekend" voor alle service die aangeboden werd. De hut met alle installaties. De toestand van meubilair, keukeninstallatie, slaapkomfort en de voorziening va spijs en drank. Jullie attentie met de fles champagne om de bouwvakkers langs de hut niet te horen stellen we zeer op prijs. Ontvangst en rondleiding met uitleg door Anne-Sophie : zeer goed en volledig. Kortom een welgemeende 10/10! Beste groeten en tot later! Marc

  • 10
   Door:

   Het was schitterend! Zeker voor herhaling vatbaar, dus mag u binnenkort een nieuwe reservering verwachten.

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *
  • Mijn ervaring met deze activiteit *