Zeepkisten Race

Trek je overal aan, pak je gereedschap en bouw je eigen zeepkist

1.5
6
 tot 
150
 pers.

Bouw samen met je team jullie eigen zeepkist en ga de strijd aan tegen de andere teams! Deze hands-on ervaring brengt niet alleen teamleden dichter bij elkaar, maar bevordert ook samenwerking, creativiteit en probleemoplossend denken. Onze ervaren instructeurs begeleiden je team stap voor stap bij het ontwerpen en bouwen van de ultieme zeepkist. Of je nu een snelheidsduivel bent of een technisch genie, er is voor iedereen een rol binnen het team. Na het bouwproces is het tijd voor de ultieme test: de zeepkistenrace! Voel de adrenaline stromen terwijl je het opneemt tegen andere teams op ons speciaal ontworpen parcours. Snelheid, behendigheid en teamwork zijn de sleutels tot de overwinning!

No items found.

De leukste teambuilding: Zeepkisten Race

Door velen betiteld als de leukste teambuilding aller tijden: de enige echte Zeepkisten Race. De uitdaging voor jullie team: het ontwerpen van een unieke race wagen die zowel veilig als snel is. Samenwerken, teamrollen, competitie en vooral heel veel lol tijdens dit unieke programma. Lukt het jullie team om de snelste wagen te bouwen? Als alternatief is het ook mogelijk om een Formule 1 wagen te bouwen of een F16 straaljager.

Zeepkisten vroeger...

Vroeger: ……..Waar komt een zeepkist eigenlijk vandaan?Weet je wie de eerste zeepkist bouwde? Een Amerikaanse zeepfabrikant! Hij had met zijn kinderen de grootste lol met zijn zelfgebouwde mini-auto’s. Hij maakte ze van houten kisten waarin hij zijn zeep verpakte. Het duurde niet lang of hij liet bouwtekeningen van de autootjes op zijn kisten tekenen. Ook verpakte hij enkele noodzakelijke verbindingsstukken met de zeep mee zodat iedereen de autootjes kon namaken. De verkoop van zijn zeep schoot de lucht in, want de zeepkisten werden razend populair! Toen in 1934 een journalist de eerste zeepkistenrace organiseerde was de hype helemaal compleet: er kwamen maar liefst 40.000 toeschouwers op af. Een nieuwe amusementsvorm was geboren. Ook in Europa raakten wij al snel in de ban van de zeepkist: na WOII introduceerden onze Amerikaanse bevrijders niet alleen kauwgom, maar ook de zeepkistenrace bij ons. Al snel rolden we ook hier in volle vaart de hellingen af!

Zeepkisten vandaag...

Vandaag: ……. Vandaag gaan jullie aan de start verschijnen met de door jullie eigen team gemaakte zeepkist. Alle deelnemers/sters worden verdeeld in teams van 6 - 8 personen die hun eigen zeepkist gaan bouwen. Door de organisatie worden de vloer, de wielen en de assen als vaste onderdelen aangereikt. De rest mogen jullie zelf gaan bouwen met de aan elk team beschikbaar gestelde materialen en uiteraard in jullie eigen werkplaats, pitbox of hangar.

Teamrollen

Maak gebruik van ieders kwaliteiten bij het verdelen van de werkzaamheden binnen jullie team:
- Bestuurders (Helm)
Fysiek tip top in orde en voorzien van uitzonderlijk race talent waarbij men onder andere het parcours gaan verkennen .
- Car designer (Pen en Papier)
Bedenker en tekenaar van de constructie
- Contact persoon (portofoon)
Kan als enige communiceren met andere groepen en wedstrijdleiding.
- Logistieke medewerker (step)
Mag als enige persoon de pitsbox verlaten om materialen te kopen / ruilen.
- Constructeurs( handschoenen)
Hebben de leiding over het bouwen

Opdracht en voorbereiding

De opdracht begint met de uitdaging om een unieke race wagen te ontwerpen die zowel veilig als snel is. De vloer, de wielen en de assen zijn aanwezig, maar de rest mogen jullie zelf doen. Er zijn voldoende materialen aanwezig om samen aan de slag te gaan in jullie eigen pitbox. Nadat de auto is goedgekeurd door onze technische commissie, kan deze helemaal afgemaakt worden met verf in de kleuren van jullie bedrijf of team.

De Race

Na het bouwen van de bolides is het moment suprême aangebroken. De rijders zijn nerveus, zonderen zich even af en nemen daarna plaats in de bolide. Dan klinkt het signaal dat iedereen het circuit moet verlaten en hun eigen plaatsen moeten innemen langs het circuit. Elk team bestaat uit vier/zes duwers en twee rijders. Elke rijder rijdt de helft van de af te leggen route en wisselt dan met de bestuurder. Ook de PK’s wisselen met de volgende PK’s. Het licht springt op rood en de motoren brullen……… Het licht springt op groen en weg zijn de teams. Gelukkig geen wagen met pech op de startstreep, iedereen is weg. Het team met de snelste tijd is de winnaar en zal worden bekroond met de trofee en natuurlijk de welverdiende champagne.

Mogelijk op iedere locatie

De Zeepkisten Race kan door ons op iedere locatie in Nederland worden verzorgd, mits er voldoende ruimte aanwezig is. Wij adviseren je graag over de mooiste locatie(s) voor dit programma. Het programma duurt ca. 2 uur en is inclusief alle benodigde materialen en professionele begeleiding. De Zeepkisten Race kan zowel door kleine teams als door grote groepen worden gedaan, tot maximaal 250 personen. Bij meer dan 250 personen adviseren wij een wisselprogramma met één van onze andere activiteiten. De begeleiding kan ook in het Engels worden verzorgd.

Veelgestelde vragen

Wij verblijven meerdere dagen, kunnen jullie een totaal offerte maken?
Dat kan, wij kunnen een offerte maken voor het hele verblijf. Je ontvangt een voorstel met daarin meerdere activiteiten, die naar wens in het programma gepast kunnen worden. Desgewenst kunnen we ook de locatie en catering opnemen in de offerte.
Kunnen jullie ook locatie, catering en activiteiten voor ons teamuitje regelen?
Ja, via ons organisatiebureau kunnen wij een all-in offerte verzorgen, inclusief locatie, catering en activiteiten voor jullie teamuitje. Bel of mail ons en je ontvangt vandaag nog een compleet voorstel voor jullie teamuitje.
Is deze activiteit geschikt om in te zetten als teambuilding activiteit?
Ja, deze activiteit is bij uitstek geschikt om in te zetten als teambuilding activiteit. De elementen samenwerken, teamrollen en communicatie lopen als een rode draad door het programma.
Kan de tijdsduur aangepast worden?
Ja dat kan. Wij kunnen iedere vergaderbreak op maat voor jullie inrichten en de tijdsduur van alle activiteiten kan naar wens aangepast worden.
Kan de instructie in het engels worden verzorgd?
Ja, al onze activiteiten kunnen in het engels worden verzorgd.
Staat jouw vraag er niet tussen? Stel 'm dan hier

Vereisten

Reviews

10.0

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Geplaatst op 1 januari 2024 door Anoniem