Teambuilding met Roofvogels

Een spannend spel met roofvogels, speciaal opgezet voor de zakelijke markt.

1,5 tot 2 uur
2
 tot 
150
 pers.

Wie durft het aan om een immense roofvogel over het hoofd of tussen de benen door te laten vliegen? Jullie gaan spelen met roofvogels tijdens deze grensverleggende en uitdagende workshop, waarbij vertrouwen centraal staat.

No items found.

Teambuilding met roofvogels

Een spannend spel met roofvogels, speciaal opgezet voor de zakelijke markt en niet te verwarren met een "gewone" roofvogelworkshop. Tijdens het programma "Teambuilding met Roofvogels" komen de onderdelen communicatie, samenwerken, leiding geven, vertrouwen en inschattingsvermogen aan de orde.

Geen gewone roofvogel workshop

Het programma begint met een introductie door professionele valkeniers, waarbij een aantal veiligheidsaspecten aan bod komen. Hierbij wordt al direct duidelijk dat dit geen gewone workshop met roofvogels is! Vervolgens kiest iedereen een vogel uit die bij hem of haar past en houdt deze op de hand. Het verschil tussen mensen wordt hierbij duidelijk: waarom kiest de een voor een grote, gevaarlijk uitziende arend en kiest de ander voor een lieflijk sneeuwuiltje? Komen de karakters van de vogels overeen met het uiterlijk?  Na deze boeiende kennismaking met zowel de valkeniers als de vogels, begint het spel welke bestaat uit twee onderdelen:

Communicatie & Samenwerking

In verschillende groepen wordt de deelnemers de beginselen van het valkenieren bijgebracht. Nadat een ieder zijn eigen vogel toebedeeld heeft gekregen en er twee of meerdere groepen zijn gevormd, wordt per groep een communicator gekozen. De valkenier geeft de communicator instructie als hoe een vogel te vliegen, hoe de valkeniersknoop te maken, hoe de vogel op de arm moet worden gehouden en hoe de mensen opgesteld worden. De communicator legt vervolgens zijn of haar groep uit hoe te handelen. Afhankelijk van de wijze van communiceren en samenwerken zullen de deelnemers vervolgens meer of minder succesvol de roofvogels naar elkaar toe laten vliegen.

Leiderschap & Communicatie

De groep wordt wederom in twee of meer kleinere groepen verdeeld. Per groep wordt een leider aangewezen. Deze leider creëert zijn eigen bos d.m.v. het opstellen van zijn of haar groepsleden. Vervolgens laat de leider de roofvogel door het bos van mensen vliegen, dus rakelings langs de mensen heen. Hierbij wordt duidelijk op welke wijze in het eerste gedeelte is gecommuniceerd.

Vertrouwen & Grenzen verleggen

Daarnaast wordt duidelijk hoeveel vertrouwen de deelnemers in hun leider hebben. Staan de deelnemers het toe dat een roofvogel tussen hun benen door vliegt of kiezen ze voor veiligheid? Gaan ze met de massa mee of blijven ze autonoom in hun gedrag? Hoe overtuigend is de leider? Lukt het de leider om eventele weerstand bij mensen weg te nemen? Vertrouwen de mensen op hun leider wanneer een roofvogel rakelings over hun hoofd vliegt? Er kunnen meerdere mensen aan bod komen om als leider te fungeren en het bos kan in vele variaties opgesteld worden. Het spel nodigt uit om, op een speelse manier, persoonlijke grenzen te verleggen.

Teambuilding met minimaal 10 roofvogels

Deze teambuilding wordt uitgevoerd door een team valkeniers met behulp van minimaal 10 à 12 verschillende roofvogels. Hierdoor garanderen wij dat alle deelnemers ruim voldoende tijd krijgen om met de vogels te werken. Het programma duurt ca. 1½ uur tot 2 uur en is mogelijk op iedere Inspiratie-Locatie of een locatie naar eigen keuze. Het programma is tevens uitstekend geschikt als inspirerend bedrijfsuitje, eventueel in combinatie met één van onze andere programma's.

WKR regeling: 100% aftrekbaar

Goed om te weten: de workshop "Teambuilding met Roofvogels" valt in de categorie teambuilding/training, waardoor deze buiten de WKR regeling valt en daardoor volledig aftrekbaar is voor bedrijven. Lees hier meer over de werkkostenregeling.

Veelgestelde vragen

Is deze activiteit geschikt om in te zetten als teambuilding activiteit?
Ja, deze activiteit is bij uitstek geschikt om in te zetten als teambuilding activiteit. De elementen samenwerken, teamrollen en communicatie lopen als een rode draad door het programma.
Kan de tijdsduur aangepast worden?
Ja dat kan. Wij kunnen iedere vergaderbreak op maat voor jullie inrichten en de tijdsduur van alle activiteiten kan naar wens aangepast worden.
Kunnen jullie een offerte maken inclusief een locatie erbij?
Jazeker, wij maken met veel plezier een offerte inclusief drie locatie-suggesties. Je kunt dan kiezen welke locatie het best past. Heb je al een locatie gevonden, dan kunnen wij deze meenemen in de offerte, zodat je een totaal-offerte ontvangt.
Kunnen jullie ook de culinaire invulling voor ons regelen?
Ja, dat kan. Bij al onze vergaderbreaks kan aanvullend een lunch en/of diner worden verzorgd. Denk ook eens aan BBQ om de activiteit mee af te sluiten of bijvoorbeeld onze BuitenBusiness-catering.
Kunnen jullie dit programma op iedere locatie verzorgen?
Ja, dat kan mits er voldoende ruimte aanwezig. Wanneer je ons de naam van de gewenste locatie doorgeeft, dan kunnen wij aangeven of het mogelijk is om de activiteit op die locatie te verzorgen.
Staat jouw vraag er niet tussen? Stel 'm dan hier

Vereisten

Reviews

10.0

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Geplaatst op 1 januari 2024 door Anoniem