Highland Games

De traditionele schotse spellen vol competitie, spanning en fun

1.5
6
 tot 
250
 pers.

Stap in de Schotse cultuur met deze Highland Games. De traditionele clanspelen uit de hooglanden van Schotland zijn door ons in een nieuw jasje gestoken en worden aangeboden als unieke teambuilding voor bedrijven. Bezit jouw team de kracht en het doorzettingsvermogen om dit humoristische spel te winnen? Gehuld in Schotse kilts en eventueel met doedelzakmuziek op de achtergrond gaan jullie de strijd aan met elkaar.

No items found.

Wat zijn Highland Games?

The Highland Games zijn traditionele clanspelen zoals die al honderden jaren in de Schotse hooglanden worden gehouden. Tijdens deze games gaan de verschillende clans de strijd aan met elkaar. Tijdens traditionele spelonderdelen laten de verschillende teams zien wie het sterkste, het snelste en het soepelste is. Tijdens de echte Highland Games wordt gestreden om serieuze onderwerpen, zoals politiek, sport, muziek en zelfs ook de liefde.

De authentieke schotse spellen als teambuilding

Deze traditionele Schotse spellen zijn door ons in een uniek jasje gegoten waarbij samenwerken en competitie de sleutelwoorden zijn. Op geheel eigen wijze gaan jullie de strijd aan met elkaar. Welk team is fysiek het sterkst? Welk team is slimmer? Welk team weet haar krachten te bundelen en gaat er met de felbegeerde titel vandoor? Beleef de Highland Games zoals die in Schotland gespeeld worden, maar dan in een hedendaagse, spannende teambuilding voor zakelijke teams.

Schotse kilts en doedelzakken

Op een passende locatie naar keuze gaan jullie een aantal traditionele Schotse Highland Games spellen spelen, die hieronder uitgebreid worden omschreven. Om in de sfeer van de Schotse Hooglanden te blijven, draagt iedereen die typische Schotse kilts. Hilariteit alom bij het omkleden. Ieder team krijgt een eigen kleur, waardoor de teams direct op scherp gezet worden.  De spellen kunnen omlijst worden met een authentieke doedelzakspeler die live voor jullie speelt op zijn doedelzak. Ook kan een volledig Pipe & Drums band ingezet worden en kan het terrein aangekleed worden in Schotse sferen.

Typisch Schotse spellen

Tijdens deze Highland Games teambuilding worden de traditionele clanspelen uit de hooglanden van Schotland gespeeld. Denk hierbij aan spellen als:

Putting the Shot

Vorm van keistoten afkomstig uit de streek rond Dornoch. Na een korte warming-up moeten de rivierkeien zo krachtig mogelijk vooruit gestoten worden. Welk team overbrugt de grootste afstand?

Caber Tossing

Het Schotse boomstamwerpen vraagt meer techniek dan kracht. Niet de afstand telt, maar de precisie waarmee de stam geworpen wordt. Voorwaarde is dat de stam ‘in de lucht’ een salto maakt en op ‘twaalf’ uur belandt. Assistentie van teamgenoten toegestaan. Voor dames en heren zijn er aparte "cabers".

Scottish Pickles

Eenvoud is de kracht van deze authentieke sport. Werp een pickle (houten knots), van een afstand van 10 meter, door de driepickle (wigwam constructie). Concentratie en behendigheid staan centraal bij dit opzwepende onderdeel.

Rolling the Barrel

Een vat wordt over een parcours gerold. In het parcours zijn hindernissen aangelegd. Het vat wordt door twee teamleden heen gerold en door twee andere teamleden terug gerold in een estafettevorm.

Tug of War

De fysieke krachten worden gemeten tijdens het touwtrekken

Trowing the weight

Wie weet de schotse hamer het verst weg te slingeren?

Weight over the bar

Er moet een gewicht over een hoge balk gegooid worden. Het gegooide voorwerp is een gewicht van 56 pond met een handvat aan het uiteinde van een korte staaf dat met slechts één hand moet worden gegooid.

Lifting Bricks, Kilt hanging, Timberwalk, Javelin Trowing, Caber Sawing, Trebuchet

Bakstenen tillen / Kilt hangen / Met een zware boomstam een parcours afleggen / Speer werpen / Boomstam zagen / Katapult schieten

Clan shooting, Hitting the nail, Quoiting

Wedstrijd boogschieten waarbij de clans in teams tegen elkaar strijden / Spijkerslaan / Hoefijzer werpen

Competitie, samenwerking en fun

De Games zijn zo opgezet dat iedereen kan winnen. Wie van jullie team kan het beste schieten? Wie is het snelst met de Caber Wave? Wie kan het verst werpen? Het team dat zijn krachten het beste kan verdelen en de juiste mensen op de juiste onderdelen weet in te zetten, maakt de grootste kans om de titel in de wacht te slepen. Het competitie-element maakt deze teambuilding extra spannend en uitdagend. Onze enthousiaste instructeurs zorgen er op hun eigen humoristische wijze voor dat alles in goede banen geleid wordt.

Mogelijk op iedere locatie

The Highland Games kunnen door ons op iedere gewenste locatie worden verzorgd, mits er voldoende buitenruimte aanwezig is. Bekijk ons aanbod met Inspiratie-Locaties of mail met ons voor een locatie-advies op maat. Wij kunnen het volledige programma verzorgen, eventueel inclusief vergadering en catering.

The Highland Games voor kleine en grote groepen

The Highland Games duren ongeveer 1,5 uur en kunnen ingezet worden als teambuilding of vergaderbreak. Het programma is geschikt voor kleine en grote groepen, tot maximaal 250 personen. Bij meer dan 250 personen adviseren wij een wisselprogramma met één van onze andere activiteiten. Het programma kan ook in het Engels worden verzorgd.

Om jullie Highland Games Event helemaal af te maken

The Highland Games kunnen ingezet worden als inspirerende vergaderbreak, als teambuilding, event of bedrijfsuitje. Het programma kan desgewenst uitgebreid worden met de volgende opties:
Doedelzakspeler
Een optreden van de bekendste doedelzakspeler van Nederland voorafgaand en tijdens je Highland Game event maakt jouw Highland Game programma compleet.

Pipe & Drums Band
Ter introductie van je Highland Game Event, is er de mogelijkheid een traditionele Pipe en Drums band in te huren. Deze speelt gedurende de introductie van het evenement en begeleidt de teams naar het eerste onderdeel. De muziek zet letterlijk de toon van de dag en laat jouw groep ontspannen aan het programma beginnen.

Single Malt Scotch Whisky
Een officiële Single Malt Scotch Whisky fles vormt een origineel aandenken voor de deelnemers aan deze onvergetelijke Highland Games

Highland Titles
Beloon jouw winnaar met een stuk Schots land binnen het Highland Titles natuurreservaat. Met het aanschaffen van een square foot certificaat, word jij eigenaar van een stukje Schotland en mag je jezelf wettelijk Laird, Lord of Lady noemen. Hiermee ondersteun je het goede doel Highland Titles dat zich inzet voor beschermd Schots natuurgebied en beschik je over het meest originele prijzenmateriaal mogelijk.

Kilts
Wil je je gehele team een originele Schotse kilt aantrekken? Wij kunnen traditionele Schotse kilts verzorgen voor het gehele team.

Whiskyproeverij
Wanneer je het Highland Game programma op typisch Schotse wijze wenst uit te breiden, kun je na afloop met jouw groep deelnemen aan een whiskyproeverij. Dit kan op locatie worden verzorgd. Proost!

Veelgestelde vragen

Kan de tijdsduur aangepast worden?
Ja dat kan. Wij kunnen iedere vergaderbreak op maat voor jullie inrichten en de tijdsduur van alle activiteiten kan naar wens aangepast worden.
Kunnen jullie naast de activiteiten, ook de catering en het verblijf regelen?
Ja, dat kan zeker. Wanneer je je wensen aan ons doorgeeft, dan ontvang je van ons een voorstel voor een compleet verzorgd teamevent, inclusief activiteiten, locatie en catering. Ook meerdere dagen met een overnachting is mogelijk. Alles op één factuur? Ook dat kan geregeld worden. Geef je wensen aan ons door, leun achterover en laat ons het werk voor je doen.
Kunnen jullie de activiteiten op iedere locatie verzorgen?
Wij kunnen onze activiteiten op iedere gewenste locatie verzorgen, mits er voldoende ruimte aanwezig is. Bij iedere activiteit staat aangegeven hoeveel binnen- of buitenruimte er nodig is en wat de locatie-eisen zijn.
Kunnen jullie een offerte maken inclusief een locatie erbij?
Jazeker, wij maken met veel plezier een offerte inclusief drie locatie-suggesties. Je kunt dan kiezen welke locatie het best past. Heb je al een locatie gevonden, dan kunnen wij deze meenemen in de offerte, zodat je een totaal-offerte ontvangt.
Wij verblijven meerdere dagen, kunnen jullie een totaal offerte maken?
Dat kan, wij kunnen een offerte maken voor het hele verblijf. Je ontvangt een voorstel met daarin meerdere activiteiten, die naar wens in het programma gepast kunnen worden. Desgewenst kunnen we ook de locatie en catering opnemen in de offerte.
Staat jouw vraag er niet tussen? Stel 'm dan hier

Vereisten

Reviews

10.0

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Geplaatst op 1 januari 2024 door Anoniem