Spiegelen met honden

De workshop “Spiegelen met honden” is een originele, directe en laagdrempelige manier om te werken aan communicatie- en managementvraagstukken. Inmiddels is gebleken dat het een zeer effectieve wijze is om veranderingstrajecten binnen het bedrijf respectvol te begeleiden, maar ook als vergaderbreak of teambuilding activiteit kan onderstaand programma met succes ingezet worden.

Workshop honden spiegelen

In deze workshop word je begeleid door je eigen coach, in de vorm van een hond. Een hond reageert altijd eerlijk, direct en zonder oordeel op de gedragingen en vaak onbewuste signalen die de deelnemer uitzendt. Honden reageren op de intenties van de deelnemer (de binnenkant) en niet op wat de deelnemer graag zou willen uitstralen (de buitenkant). Mensen realiseren zich vaak niet wat voor signalen zij onbewust uitzenden en wat voor effect dit heeft op de mensen om hen heen. Door middel van speelse oefeningen wordt de interactie tussen hond en deelnemer zichtbaar. De hond laat glashelder zien waar talenten en ontwikkelpunten liggen, dit proces wordt vakkundig begeleid door een gespecialiseerde coach.

Weerspiegelen van de rollen binnen een team

De hondenroedel is een krachtige metafoor op het gebied van samenwerken in een team. De honden weerspiegelen de verschillende rollen: herken je de krachtige leider, de macho, de ja-maarder of de goedzak? Tijdens de workshop wordt de roedel regelmatig als voorbeeld genomen om communicatie- en leidingvraagstukken onder de loep te nemen die zich voordoen binnen een team.

Werken met honden

Er wordt gewerkt met een kleine groep honden, elk met hun eigen persoonlijkheid, rol en achtergrond. Tijdens de oefeningen ervaren de deelnemers de invloed van hun gedrag op de hond. De coaches maken hierbij de vertaalslag naar situaties die dagelijks op de werkvloer kunnen plaatsvinden. Samen met de hond ga je voor een blijvende leerervaring waarbij plezier en diepgang hand in hand gaan.

De hondenspiegel, een blijvende leerervaring

Het werken met de honden zal bij velen een lach op het gezicht toveren. Dit maakt de workshop niet alleen effectief maar ook ontzettend leuk. Het speelse gedrag van de honden zorgt ervoor dat deelnemers snel zichzelf zijn in de training. ”Net doen alsof ” heeft geen zin, honden oordelen niet, zijn oprecht, eerlijk en zeer nieuwsgierig. Dit opent deuren naar een krachtige, authentieke leerervaring, doordat deelnemers gecoachd worden in wie ze werkelijk zijn en waar hun ware kwaliteiten liggen.

Ik wil graag een offerte ontvangen voor een workshop Spiegelen met Honden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •