Paardencoaching voor bedrijven en teams

Paardencoaching is het coachen van mensen met behulp van een paard, Deze paardencoaching is speciaal ontwikkeld voor bedrijven en zakelijke teams. In een actief en inspirerend coachingsprogramma komen vraagstukken die binnen het team spelen, aan de hand van het programma in beweging. De paarden fungeren hierbij als spiegel voor de individuele deelnemers. 

Wat kan ik verwachten van een paardencoaching?

Het paard reflecteert perfect het menselijk gedrag en kan op deze manier confronterend en direct behulpzaam zijn bij zelfonderzoek. Paardencoaching is een boeiende metafoor als het om personal coaching, zelfmanagement, zelfkennis en zelfontwikkeling gaat. Om hierdoor uiteindelijk beter op het werk, in het team of op de afdeling te kunnen functioneren. Paardencoaching kan ook prima op een serieuze manier worden ingezet voor persoonlijke ontwikkelingstrajecten en teamdevelopment-processen. Paardencoaching zorgt ervoor dat mensen op een essentieel niveau met zichzelf en met elkaar in gesprek komen.

Wat gebeurt er tijdens een paarden coaching?

Tijdens de paarden coaching komen de deelnemers één op één met een paard in contact. In hun ontmoeting ervaren ze communicatie in een wel zeer pure vorm. Het paard spiegelt het gedrag van de mens en de directe lessen daaruit zijn krachtig. Het is de bedoeling dat de betreffende manager of medewerker contact met het paard maakt, het paard op zijn of haar gemak stelt en uiteindelijk opdrachten geeft. Uiteraard krijgt iedereen die dit wil ervaren een uitvoerige coachende instructie van een professionele en gecertificeerde paardencoach. Na afloop worden op respectvolle wijze de bereikte resultaten geëvalueerd, met persoonlijke groei als ultiem doel. 

Professionele paardencoach, gespecialiseerd in coaching voor bedrijven

Onze paardencoaching wordt verzorgd door een ervaren coach welke naast de reguliere opleiding, een professionele opleiding tot paardencoach heeft gevolgd. Bij grotere groepen worden meerdere coaches ingezet, zodat alle deelnemers ruim voldoende tijd hebben om met de paarden te werken. Onze coaches zijn gespecialiseerd in het verzorgen van coachings voor bedrijven en zakelijke teams en zullen op inspirerende wijze de vertaalslag kunnen maken naar de dagelijkse gang van zaken op de werkvloer.

Coachen met paarden op locatie

De paardencoaching kan verzorgd worden op iedere locatie naar keuze, mits de locatie daarvoor geschikt is. Wij komen met paarden en coach(es) naar de locatie toe en zetten daar een ring of paddock uit om met de groep aan het werk te gaan. Bij slecht weer zorgen wij voor een passend alternatief in de directe omgeving.

Met behulp van paardendiepgang naar een topteam

Het coachen met paarden kan ook uitstekend ingezet worden als teambuilding. Hierbij komen vraagstukken aan de orde als:
Hoe effectief is de communicatie binnen jullie team? Wie is de werkelijke leider binnen het team? Is de taakverdeling binnen het team goed geregeld? Kan je in onverwachte situaties blind op elkaar vertrouwen? Van "paardenkracht naar topteam" is een krachtige metafoor voor de dagelijkse gang van zaken op de werkvloer. Een geweldige teamervaring waar nog lang over nagepraat zal worden.

Meer informatie over paardencoaching voor jullie team?

Wil je meer informatie over ons programma paardencoaching? Of een inspirerend voorstel ontvangen om samen met de paarden jullie team te coachen? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Informatie aanvragen over paardencoaching
  •  
  •  
  •  
  •