BuitenBusiness.nl logo Vergaderlocaties in Corona tijd
Bezoek onze website Alle vergaderlocaties Alle vergaderbreaks Prikbord

Zoek op provincie:

Kaart van Nederland Noord-Holland Friesland Groningen Drenthe Overijssel Flevoland Gelderland Utrecht Zuid-Holland Zeeland Brabant Limburg

Volg ons:

Prikbord:

Snel een beschikbare en inspirerende vergaderlocatie vinden?

Plaats nu je vraag op het prikbord!

Vergaderlocaties in Corona tijd

Gisteren werd een verdere uitbreiding van de COVID-19 maatregelen aangekondigd. Onze vergaderlocaties hebben het zwaar. Een aantal hebben de deuren gesloten, anderen zoeken naar alternatieven om deze tijd door te komen. Wij vroegen aan een aantal locatie-eigenaren hoe zij deze tijd beleven. Hoe gaan ze om met telkens weer nieuwe richtlijnen en wat betekent de huidige lock-down voor het voortbestaan van hun bedrijf? Hieronder lees je hun persoonlijke verhaal. Meer verhalen lezen? Bezoek dan onze website en bekijk de blogserie ‘Vergaderlocaties in coronatijd’.

De Twentse Heerlijkheid

Leonie Hassink: 'Bedrijven gaan straks voor kwaliteit en extern vergaderen'

Het is juni 2019 wanneer Leonie haar grote droom, een Bed & Breakfast op één van de mooiste plekjes van Hof van Twente, geopend ziet worden. “Ik kom hier uit de buurt en fietste hier als klein kind al langs. Ik heb altijd gezegd, dat het echt fantastisch zou zijn wanneer ik hier zou kunnen wonen. Ik ben opgegroeid in de horeca en ondanks dat ik vijf jaar lang een eetsalon in het dorp heb gerund, was mijn droom altijd al een eigen Bed & Breakfast.” Die droom kwam uit en sinds die tijd kunnen ook gasten genieten van de omgeving en de prachtige locatie. “In de beginperiode waren we met heel veel verschillende dingen tegelijkertijd bezig. We hadden de boel wat opgeknapt, maar ook de aanvragen liepen direct voorspoedig.” Tot maart afgelopen jaar aan de vliegende start abrupt een einde kwam. “Ik had de impact van corona eigenlijk onderschat. Ik dacht; even een maandje oppassen en dan gaan we weer verder.”

Lees hier het hele blog over De Twentse Heerlijkheid in Corona-tijd.

De Bronckhorst Hoeve

De Bronkhorsthoeve

Anja Klompenhouwer: 'Zodra het weer mag, wordt het booming'

Bijna zes jaar geleden streken Anja en haar man Eric neer in het Gelderse Brummen. “We komen van oorsprong niet uit de directe omgeving. Brummen kende ik dan ook niet, misschien alleen van naam”, vertelt Anja lachend. “Wij hebben zelf altijd al in de evenementenbranche gewerkt en we wilden heel graag samen een nieuwe locatie gaan opstarten, daar hebben we zo’n 2,5 jaar naar gezocht.” Die perfecte plek vonden ze aan de Bronkhorsterweg. “We zijn echt voor de plek gegaan. We zeiden direct; wauw, dit past bij ons. Het was geen bestaande evenementenlocatie en hebben dan ook eerst flink moeten verbouwen om daarna de locatie nieuw in de markt te zetten.”

Lees hier het hele blog over De Bronckhorst Hoeve in Corona-tijd.

geWoonboot

geWoonboot

Joan Kramer: 'Het was een heel leerzaam jaar '

Het is even stil wanneer Joan Kramer van de geWoonboot in Amsterdam gevraagd wordt naar hoe ze het afgelopen jaar heeft ervaren. Dan klinkt het resoluut; “Het was vooral heel leerzaam.” Een omschrijving die niet treffender had kunnen zijn, zo blijkt wanneer we de gedreven onderneemster spreken. Met twee Nationale Meeting Awards op zak is het duidelijk dat de geWoonboot een geliefde vergaderplek is. Dat komt niet alleen door het fantastische uitzicht dat je vanaf het water over het IJ hebt, maar ook door de gastvrijheid én de duurzame aspecten die deze locatie zo uniek maken. Het is vooral die duurzaamheid waar Joan en haar partner in uitblinken. Niet voor niets dat ze met hun plek en aanpak ook andere ondernemers willen inspireren.

Lees hier het hele blog over de geWoonboot in Corona-tijd.

Strandhotel Westduin

Larisa Goudt: 'Het is belangrijk je continu te ontwikkelen’

Met de zee op vijftig meter afstand, de duinen om de hoek en alle mogelijkheden om even lekker uit te waaien of te genieten van de zon, dan biedt je als locatie al een ideale setting. Met alle pluspunten op een rij en het enthousiasme waarmee Larisa vertelt, lijkt het alsof corona weinig impact had. Maar, zo verzekerd ze, dat is niet helemaal waar. “De maanden maart, april en mei zijn voor ons altijd topmaanden voor wat betreft de reserveringen voor de zakelijke markt. Toen in maart de eerste persconferentie plaatsvond, regende het de volgende dag annuleringen. We hebben direct met z’n allen gekeken naar mogelijkheden. 

Lees hier het hele blog over Strandhotel Westduin in Corona-tijd.

De Zwaluwhof

De Zwaluwhof

Silvo en Irma Broeks: 'Dit is echt stilte voor de storm’

‘Het geheimpje bij Zwolle’. Dát is de slogan van De Zwaluwhof in Dalfsen. Toepasselijker kan het niet. Zeker in deze periode. Want onder de rook van Zwolle ligt deze wel heel bijzondere accommodatie verscholen, waarbij eigenaren Silvo en Irma Broeks en Rosanne Wassens ondanks het lastige jaar met nog even veel passie spreken over hun locatie en drijfveer, waarbij een nuchtere en positieve kijk de overhand heeft.  We liggen middenin een natuurgebied, maar toch dichtbij Zwolle”, vertelt Silvo enthousiast, die samen met zijn vrouw 16 jaar geleden bij het ouderlijk huis De Zwaluwhof begon. “We puberen dus nog”, zegt de goedlachse ondernemer. “Het idee was om een Bed & Breakfast te beginnen en hadden daarvoor zes slaapkamers. Eigenlijk is het langzaam steeds meer doorgegroeid naar twee luxe villa’s met in totaal 16 slaapkamers en 16 badkamers".

Lees hier het hele blog over De Zwaluwhof in Corona-tijd.

De Dyck

De Dyck

Suzanne van Egmond: ‘Met logisch nadenken kom je een heel eind’

“De eerste lockdown was echt een klap. Het gevoel van, wat nu?, overheerste. Maar binnen no-time hadden we als team besloten om positief te blijven en vooral na te denken over dingen die we wél kunnen doen”, vertelt Suzanne van Egmond van restaurant- en vergaderlocatie De Dyck in Woubrugge. En ‘die dingen die wel kunnen’, die werden al in twee dagen gerealiseerd. Eigenaar van De Dyck, Reinier, zette de bijzondere stap van boer naar horeca-ondernemer. Een keuze die in eerste instantie werd genomen om de producten van het land dichter bij de consument te brengen. Inmiddels is De Dyck een geliefde locatie om culinair te genieten én om je zakelijke bijeenkomsten te organiseren, waarbij seizoengroenten van het eigen land de groene draad binnen het bedrijf vormen. 

Lees hier het hele blog over De Dyck in Corona-tijd.

Steun onze Inspiratie-Locaties

Dit was deel 3 van onze serie blogs waarin je kunt lezen hoe onze Inspiratie-Locaties deze Corona-tijd overleven. De komende weken zullen wij nog een aantal locaties interviewen. Ben je nieuwsgierig welke locaties dit zijn en hoe zij deze tijd ervaren? Hou dan onze blogpagina in de gaten. Je kunt ons ook volgen via onze social-media-kanalen. Wil je onze locaties steunen? Boek dan alvast jullie vergadering, teambuilding, training, bedrijfsuitje, kick-off, brainstorm of andere zakelijke meeting voor later dit jaar bij één van onze prachtige Inspiratie-Locaties. De locaties zijn er klaar voor en zullen jullie, zodra het weer mag, met heel veel plezier en open armen ontvangen!                                            

 

BuitenBusiness

"Vergaderen met een grasspriet tussen je tenen"
Tel: 0575 - 470 258
Mail: info@buitenbusiness.nl
Web: www.buitenbusiness.nl
BuitenBusiness.nl
© BuitenBusiness.nl
Wijzigingen en typefouten voorbehouden.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor in het verleden hebt aangemeld op de website van BuitenBusiness.nl en/of JeZoektIetsLeuks.nl. Indien u de nieuwsbrief van BuitenBusiness.nl niet langer wenst te ontvangen klik dan hier om u af te melden.