BuitenBusiness.nl logo Hoe beleven vergaderlocaties deze Corona-tijd?
Bezoek onze website Alle vergaderlocaties Alle vergaderbreaks Prikbord

Zoek op provincie:

Kaart van Nederland Noord-Holland Friesland Groningen Drenthe Overijssel Flevoland Gelderland Utrecht Zuid-Holland Zeeland Brabant Limburg

Volg ons:

Prikbord:

Snel een beschikbare en inspirerende vergaderlocatie vinden?

Plaats nu je vraag op het prikbord!

Hoe beleven vergaderlocaties deze Corona-tijd?

Enkele weken geleden ontvingen jullie de eerste serie blogs waarin locatie-eigenaren vertellen over hun ervaringen in deze, voor hen vaak zware, Corona-tijd. Wat ontvingen we veel enthousiaste reacties! Voor ons reden om verder te gaan met een tweede serie interviews. Hieronder tref je opnieuw een aantal locatie-eigenaren aan die vertellen over hoe zij deze tijd beleven. Hoe gaan ze om met telkens weer nieuwe richtlijnen en wat betekent de huidige lock-down voor het voortbestaan van hun bedrijf? Lees mee en laat je inspireren door onze blogserie ‘Overleven in coronatijd’.

De IJsselstroom

Jacqueline Amaddeo: 'De waarde van fysieke bijeenkomsten wordt groter'

Wanneer we Jacqueline spreken zijn de televisie-opnames voor een nieuwe interviewreeks van Coen Verbraak net afgerond, welke uitgezonden wordt van 21 tot 25 december (kijktip: NPO2). Voor Jacqueline, bedrijfsleider en Silvester, eigenaar van De IJsselstroom, was het in maart meteen duidelijk dat corona voor een grote impact zou zorgen. “Silvester had direct al het idee dat Covid-19  het hele jaar een grote rol zou gaan spelen. Daarin heeft hij gelijk gekregen. Nog meer dan ooit hebben we gekeken naar oplossingen binnen de gestelde beperkingen om zo optimaal mogelijk te kunnen handelen en gasten te bedienen.” De buitenruimte hebben we sfeervol ingericht met statafels, verlichting en vuurkorven. Zo kunnen we 50m2 extra ruimte creëren naast de zaal. We merken dit jaar dat de trend buiten vergaderen nog waardevoller is geworden. Men heeft over het algemeen buiten een veiliger gevoel en de omringende natuur doet zoveel goeds. Zo hebben we samen met BuitenBusiness een aantal teambuildingsessies schapen drijven georganiseerd, is de locatie gebruikt voor brainstormsessies, bij een afscheid en voor bruiloften. 

Lees hier het hele blog over de IJsselstroom in Corona-tijd.

De Maathoeve

De Maathoeve

Peter en Agnes de Graaf: 'We bieden een situatie die veiliger is dan thuis of op het werk'

Een nieuwe tuinkamer, extra teambuildingsactiviteiten en het op korte termijn openen van een kookstudio. Wie niet beter zou weten, zou denken dat corona bij De Maathoeve van Peter en Agnes de Graaf helemaal niet zo’n grote rol speelt. Dat is natuurlijk niet helemaal waar, maar stil zitten afwachten, dat gebeurt in het Overijsselse Heeten allerminst.
“Natuurlijk is het nu niet zo’n fijne tijd. Door corona missen we echt wel inkomsten. Alle winst die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd is weg. Dat is natuurlijk heel zuur, maar we zijn een gezond bedrijf”, is Peter open. “Het bedrijf staat nu vaker leeg. Iets dat wij eigenlijk niet kennen. Families durven niet te komen en ook zakelijk worden boekingen geannuleerd. Dat is heel moeilijk om te zien, zeker omdat er, ondanks alle maatregelen, nog zoveel mogelijk is.”

Lees hier het hele blog over De Maathoeve in Corona-tijd.

Landrucci

Landrucci

Tonko van der Hoeven: 'Het elkaar treffen op een externe locatie zal populairder worden'

Het is 2016 wanneer Tonko zijn droom -een eigen duurzame vergaderlocatie en Italiaanse landgoedwinkel- verwezenlijkt. De ondernemer, opgegroeid op een agrarisch bedrijf, werkte een tijd lang in Italië en brengt in Werkhoven zijn passies bij elkaar. Dat is heel wat anders dan hoe zijn werkende leven er tot 2012 uitzag. “Ik werkte bij Rabobank Nederland. Ik was klaar met het gestreste leven en het bankwezen. Ik wist altijd al dat, mocht ik boventallig worden, ik voor mezelf zou beginnen. In 2012 gebeurde dat door een reorganisatie. In plaats van intern te solliciteren besloot ik mijn droom achterna te jagen met het idee; als het niet lukt, kan ik altijd nog op zoek gaan naar een baan in loondienst.” In de eerste periode richtte Tonko zich op de verkoop van Italiaanse producten. Later kwam daar de vergaderlocatie bij. Vier jaar genoten gasten van de gastvrijheid en de bijzondere plek. Tot dit jaar, waarin alles door corona even anders werd.

Lees hier het hele blog over Landrucci in Corona-tijd.

De Smockelaer / A Gen Beuke

Maurice Loo: 'Hoe lastig het ook is, we hebben nu de tijd om stil te staan bij dingen’

Wanneer je zorgeloos wilt genieten van het Limburgse heuvelland dan zit je bij De Smockelaer, met negen accommodaties, helemaal goed. Ook in coronatijd, want eigenaar van het familiebedrijf Maurice Loo, zorgt er ook nu voor dat het zijn gasten aan niets ontbreekt. Gastvrijheid, comfort en het maken van mooie herinneringen; dát zijn de pijlers die Maurice en zijn team er op na houdt. En hoewel het afgelopen jaar anders was dan gebruikelijk, is daar niets aan veranderd. Sterker nog, Maurice heeft een aantal mooie initiatieven gevonden zodat je echt optimaal kan genieten. Ook nu. “We hebben meer dan zeventig procent minder omzet dan normaal. Dat betekent voor ons geen koekje bij de koffie”, zegt Maurice lachend. “Gelukkig zijn we een gezond familiebedrijf waardoor we er al met al goed voor staan.”

Lees hier het hele blog over De Smockelaer in Corona-tijd.

Landgoed Te Werve & Kasteel De Hooge Vuursche

Landgoed Te Werve

Rozella de Klaver: 'Locaties met buitenmogelijkheden worden in de toekomst nog populairder’

"Natuurlijk was het in het begin echt even schrikken. In eerste instantie hebben we de deuren van de locaties gesloten. Maar je begrijpt vast wel dat op onze landgoederen van 26 hectare (Landgoed Te Werve, red.) en 19 hectare (Kasteel De Hooge Vuursche) altijd genoeg te doen is. Samen zijn we allerlei klusjes gaan doen. Zo stond onze kok lantaarnpalen te schilderen”, vertelt Rozella lachend.
Naast de klusjes die gedaan werden, werden ook direct de eerste ideeën om toch gasten te ontvangen werkelijkheid. Zo werd er in Te Werve Buiten en Kasteel De Hooge Vuursche in juni een pop-up-restaurant geopend. “Zo konden we particuliere gasten toch laten genieten van de sfeer en mogelijkheden van onze locatie. In juni werden de maatregelen versoepeld en kwam de zakelijk markt ook weer los. Zeker na de vakantieperiode hebben we het echt druk gehad. Bedrijven realiseren zich hoe belangrijk het is om aandacht te schenken aan het personeel. Wel op een veilige manier natuurlijk. Op onze locaties kunnen we dat bieden.”

Lees hier het hele blog over Landgoed Te Werve en Kasteel De Hooge Vuursche in Corona-tijd.

Zwier, Vrijhaven van de stad

Zwier

Eefje van Vliet: ‘De zakelijk markt ervaart nog meer dan ooit behoefte om bij elkaar te komen’

Als je het hebt over het beste halen uit een lastige periode, dan moet je bij Zwier in Vinkeveen zijn. Ondanks dat ook zij vanwege corona voor flink wat uitdagingen kwamen te staan het afgelopen jaar, bleven ze positief, stonden ze voor hun gasten klaar op allerlei mogelijke manieren én lieten ze hun hart spreken door een wel heel bijzondere actie.  “Het is flink aanpoten, hoor”, steekt Eefje van Vliet, verantwoordelijk voor de zakelijke verhuur, van wal. “We moeten in deze periode echt creatief zijn met z’n allen. Als team moet je wendbaar zijn en waar nodig je product aanpassen. Alleen dan lukt het om ook nu gasten te kunnen ontvangen. We hebben het geluk dat we ook overnachtingsmogelijkheden hebben en veel ruimte op het terrein hebben. Dit jaar hebben we ons veel meer op de particuliere markt gericht en daardoor was het, zeker afgelopen zomer, makkelijker om de logeerplekken vol te krijgen. Ik ben echt trots hoe we dit jaar met ons team dit hebben opgepakt.”

Lees hier het hele blog over Zwier, Vrijhaven van de stad in Corona-tijd.

Meer ervaringen van vergaderlocaties in corona-tijd

Dit was deel 2 van onze serie blogs waarin je kunt lezen hoe onze Inspiratie-Locaties deze Corona-tijd overleven. De komende weken zullen wij nog een aantal locaties interviewen. Ben je nieuwsgierig welke locaties dit zijn en hoe zij deze tijd ervaren? Hou dan onze blogpagina in de gaten. Je kunt ons ook volgen via onze social-media-kanalen. Wil je onze locaties steunen? Boek dan alvast jullie vergadering, teambuilding, training, bedrijfsuitje, kick-off, brainstorm of andere zakelijke meeting voor volgend jaar bij één van onze prachtige Inspiratie-Locaties. De locaties zijn er klaar voor en zullen jullie, zodra het weer mag, met heel veel plezier en open armen ontvangen!

                                                 

Voor nu wensen wij jullie hele fijne feestdagen en een gezond 2021 vol mooie buiten-business!

BuitenBusiness

"Vergaderen met een grasspriet tussen je tenen"
Tel: 0575 - 470 258
Mail: info@buitenbusiness.nl
Web: www.buitenbusiness.nl
BuitenBusiness.nl
© BuitenBusiness.nl
Wijzigingen en typefouten voorbehouden.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor in het verleden hebt aangemeld op de website van BuitenBusiness.nl en/of JeZoektIetsLeuks.nl. Indien u de nieuwsbrief van BuitenBusiness.nl niet langer wenst te ontvangen klik dan hier om u af te melden.