BuitenBusiness.nl logo Overleven in Corona-tijd
Bezoek onze website Alle vergaderlocaties Alle vergaderbreaks Prikbord

Zoek op provincie:

Kaart van Nederland Noord-Holland Friesland Groningen Drenthe Overijssel Flevoland Gelderland Utrecht Zuid-Holland Zeeland Brabant Limburg

Volg ons:

Prikbord:

Snel een beschikbare en inspirerende vergaderlocatie vinden?

Plaats nu je vraag op het prikbord!

Overleven in Corona-tijd

Met veel passie en liefde werken de eigenaren van de inspiratie-locaties op BuitenBusiness dag in dag uit om ervoor te zorgen dat het hun gasten aan niets ontbreekt. Ze rennen van hot naar her, altijd met een glimlach op hun gezicht. Maar toen was het maart 2020 en ineens stond alles stil. Corona was daar. Voor de locaties betekende dat lege vergaderzalen, restaurants en (hotel)kamers.
En nu - bijna een jaar later - houdt COVID-19 ons nog steeds in z’n greep. Hoe vergaat het de locatie-eigenaren nu? En hoe gaan zij om met alle coronamaatregelen? In de blogserie ‘Overleven in coronatijd’ praten we met een aantal locatie-eigenaren en vertellen zij over hun ervaringen van de afgelopen maanden.

Wierschuur Nieuwland

Wierschuur Nieuwland

Martine van Soolingen: Deze tijd schept nieuwe mogelijkheden

“Het was echt totale paniek aan het begin van het jaar”, is de eerste reactie van Martine van Soolingen van Wierschuur Nieuwland wanneer haar gevraagd wordt naar haar ervaringen van het afgelopen jaar. Maar na een moment van stilte herpakt ze zichzelf en is het haar positiviteit die overheerst, want -zo zegt ze zelf- dit jaar heeft ook nieuwe mogelijkheden gecreëerd. Martine dacht in kansen en zag daardoor plannen ontstaan die ze – naar eigen zeggen- niet voor mogelijk hield.  

Lees het hele blog over Wierschuur Nieuwland in Corona-tijd

De Larik's Hoeve

Jonne Smink: Nu het verlies pakken om er straks optimaal te staan

Wat doe je wanneer je noodgedwongen niet meer kan doen wat je het allerleukste vindt om te doen en waar je goed in bent? Dan kun je gaan zitten afwachten, maar je kunt ook dingen oppakken die normaal blijven liggen, positief blijven en er het beste van maken. Dát deed Jonne Smink van vergaderlocatie De Larik’s Hoeve in Leusden. “Het is echt een enorm lastige periode die we doormaken, maar het belangrijkste is onze gezondheid.”

Lees hier het hele blog van de Larikshoeve in Corona-tijd

't Reirinck

Erik Lagers: We krijgen straks een inhaalslag

Eens was het een boerderij, bierbrouwerij en café, vandaag de dag een vergader- en groepsaccommodatie. Bij Het Reirinck in Groenlo is het vaak een drukte van belang. Geen wonder, want de monumentale boerderijen en de unieke ligging - op één van de mooiste plekjes in de Achterhoek - maken deze locatie zeer geliefd. Aan die normaal zo kenmerkende drukte kwam begin dit jaar abrupt een einde toen corona roet in het eten gooide. Maar bij de pakken neer zitten, dat is aan eigenaar Eric Lagers niet besteed. 

Lees hier het hele blog over 't Reirinck in Corona-tijd

De Slaapfabriek

Marjo Prigge: Als je nu gaat afwachten, mis je straks de boot

De verbinding en connectie met elkaar opzoeken, juist in deze tijd. Dat is heel belangrijk, want samen sta je sterk”, aan het woord is Marjo Prigge die samen met haar man Arvid De Vergaderfabriek en De Slaapfabriek in Teuge runt. Een locatie waar gebruik wordt gemaakt van de allerlaatste technieken. Een écht unieke plek. En dat is geheel te wijten aan de vooruitstrevende ondernemers, die ook in coronatijd bruisen van de ideeën en blijven innoveren. Want - zo luidt hun credo - met afwachten kom je er niet.

Lees hier het hele blog over De Slaapfabriek in Corona-tijd

Camp Spirit - Eiland De Kluut

Janneke Tijsseling: Het was zwaar, maar blije gasten maakt alles goed

Wanneer we Janneke Tijsseling van CampSpirit – Eiland De Kluut spreken heeft ze net weer voet op vaste bodem gezet. Terug aan wal is ze aan het uitblazen van een stressvol en hectisch seizoen op het afgelegen eiland waar ze haar camping en vergaderlocatie runt. Ze kijkt terug op een seizoen waar corona een rol speelde, maar waarvan op het eiland de impact minder voelbaar was.

Lees hier het hele blog over Eiland De Kluut in Corona-tijd

Natuurmonumenten Ackerdijkse Plassen

Ine van Druten: Ineens viel alles stil, dat was pittig

Middenin natuurgebied De Ackerdijkse Plassen waar de stilte spreekt en je op de achtergrond alleen het indrukwekkende geluid van vogels hoort, ligt een gerenoveerde boerderij uit de zeventiende eeuw. Een idyllische locatie waar je kunt vergaderen, nieuwe energie op doet en echt tot elkaar kunt komen. Dát is Natuurmonumenten: Ackerdijkse Plassen in Delfgauw. Een oase van rust waar alle hectiek van je afglijdt en je bijna zou vergeten dat corona het afgelopen jaar voor zo’n grote impact in onze samenleving zorgde. Maar ook voor gastvrouw Ine van Druten was het een ander jaar dan gebruikelijk.

Lees hier het hele blog over Natuurmonumenten Ackerdijkse Plassen in Corona-tijd

Meer ervaringen van vergaderlocaties in corona-tijd

De komende weken zullen wij nog een aantal locaties interviewen. Ben je nieuwsgierig welke locaties dit zijn en hoe zij deze tijd ervaren? Hou dan onze blogpagina in de gasten. Je kunt ons ook volgen via onze social-media-kanalen. Wil je onze locaties steunen? Boek dan alvast jullie vergadering, teambuilding, training, bedrijfsuitje, kick-off, brainstorm of andere zakelijke meeting voor volgend jaar bij één van onze prachtige Inspiratie-Locaties. De locaties zijn er klaar voor en zullen jullie, zodra het weer mag, met heel veel plezier en open armen ontvangen!

BuitenBusiness

"Vergaderen met een grasspriet tussen je tenen"
Tel: 0575 - 470 258
Mail: info@buitenbusiness.nl
Web: www.buitenbusiness.nl
BuitenBusiness.nl
© BuitenBusiness.nl
Wijzigingen en typefouten voorbehouden.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor in het verleden hebt aangemeld op de website van BuitenBusiness.nl en/of JeZoektIetsLeuks.nl. Indien u de nieuwsbrief van BuitenBusiness.nl niet langer wenst te ontvangen klik dan hier om u af te melden.