BuitenBusiness.nl logo Hoe vergaderlocaties COVID-19 overleven
Bezoek onze website Alle vergaderlocaties Alle vergaderbreaks Prikbord

Zoek op provincie:

Kaart van Nederland Noord-Holland Friesland Groningen Drenthe Overijssel Flevoland Gelderland Utrecht Zuid-Holland Zeeland Brabant Limburg

Volg ons:

Prikbord:

Snel een beschikbare en inspirerende vergaderlocatie vinden?

Plaats nu je vraag op het prikbord!

Hoe vergaderlocaties COVID-19 overleven

Er lijkt een klein lichtpuntje te gloren aan het einde van de COVID-19 tunnel, maar wat was het afgelopen jaar zwaar voor onze vergaderlocaties. En we zijn er nog niet. Wat doen onze vergaderlocaties om dit Corona-jaar te overleven? Houden ze het hoofd nog boven water? En hoe doen ze dat? De afgelopen maanden hebben wij een aantal locaties geïnterviewd en gevraagd wat zij doen om deze tijd door te komen. Hoe gaan ze om met telkens weer nieuwe richtlijnen en wat betekent de huidige lock-down voor het voortbestaan van hun bedrijf? Hieronder lees je hun persoonlijke verhaal. Meer verhalen lezen? Bezoek dan onze website en bekijk de blogserie ‘Vergaderlocaties in coronatijd’.

Kapellerput

Kapellerput

Nicole Elbers: 'Juist na Corona hebben mensen nog meer de behoefte om bij elkaar te komen'

Wanneer we Nicole vragen naar haar bevindingen van het afgelopen jaar, is het vooral het optimisme wat spreekt. “Het grootste voordeel hier is dat we de ruimte hebben. Zowel buiten met 25 hectare, als binnen waar de ruimtes groot zijn. Direct nadat de eerste maatregelen werden afgekondigd hebben we de binnenruimtes onder de loep genomen en aangepast aan de 1,5 meter standaard. In het begin van het jaar zaten veel medewerkers -vanwege de maatregelen- thuis. Maar al gauw wilde iedereen weer lekker aan het werk. We besloten daarop het bos op ons landgoed te gaan opschonen en daar 11 buiten vergaderplekken te creëren. De plekken zijn uitgerust met boomstammen waar je met kussentjes op kan zitten. Aan de boom hangt een flipover en wanneer je voor een langere tijd daar wilt vergaderen brengen we eten en drinken langs. Wanneer je een ruimte bij ons hebt geboekt, kan je kosteloos van deze plekken gebruik maken.”

Lees hier het hele blog over Kapellerput in Corona-tijd.

De Schaopedobbe

De Schaopedobbe

Aafke Sinnige: 'Wanneer zo'n kans zich voordoet moet je die grijpen'

Daar waar andere ondernemers in deze tijd misschien wat afwachtender zijn om grote investeringen te doen, ligt dat voor Aafke en Paul Sinnige en Karin en Sieto van Houten net even wat anders. Zij kochten namelijk middenin de tweede lockdown groepsaccommodatie en vergaderlocatie Schaopedobbe in Elsloo. Spannend, maar ook een kans die ze niet konden laten liggen, zo laat Aafke weten. Al ging het hele proces van aankoop sneller dan verwacht.

Wanneer we Aafke spreken heeft ze net, samen met haar compagnons, de sleutels van hun nieuwe locatie gekregen. Een drukke periode met veel regelwerk ging daaraan vooraf. Niet zo gek, want tussen het moment van de eerste bezichtiging en de overdracht zat slechts een kleine maand.
Sieto kwam ter ore dat de Schaopedobbe in de verkoop ging. “Karin en Sieto waren voornemens hun woning in Appelscha in de toekomst te gaan verruilen voor een mooie locatie buiten het dorp. De vraag van Sieto rees of deze locatie niet iets kon zijn. Paul en ik stonden wel open voor een bezichtiging. De locatie leent zich uitstekend voor een uitbreiding van mijn huidige activiteiten. Engiszins impulsief en onder het genot van een wijntje hebben we een afspraak gemaakt. Eenmaal de locatie te hebben ervaren werden we met z’n allen steeds enthousiaster!”, aldus Aafke.

Lees hier het hele blog over De Schaopedobbe in Corona-tijd.

Eemlandhoeve

Eemlandhoeve

Lotte Huijgen: 'Het afgelopen jaar heeft meer focus gebracht '

“Oh wacht heel even, er lopen wat geiten los”, zegt Lotte Huijgen van de Eemlandhoeve in Bunschoten-Spakenburg midden in het interview. “Dat is de charme van het boerenleven, hè.” Dat had Lotte niet beter kunnen omschrijven, want op het boerenerf ligt een vergader- en evenementenlocatie die enorm populair is. Aan die bedrijvigheid kwam het afgelopen jaar ook voor Lotte abrupt een einde. Maar dat weerhoudt de goedlachse boerendochter er niet van om vol door te gaan met alle plannen.

De Eemlandhoeve is ontstaan op de plek waar Lottes vader in eerste instantie zijn boerderij met vleeskoeien begon. “Mijn opa had midden in het centrum van Spakenburg zijn boerderij. Toen hij was overleden, nam mijn vader het bedrijf over. Een boerderij in het dorp was door het toenemende verkeer natuurlijk niet echt praktisch, waarop besloten werd het bedrijf naar een andere locatie te verplaatsen. Mijn vader begon hier de boerderij, maar is nooit alleen boer geweest. Boer en burger aan elkaar koppelen, dat was zijn doel en zo is dat nog steeds. We willen laten zien hoe het boerenleven eruit ziet, daarom zijn er al vanaf de start van de Eemlandhoeve hiervoor ruimtes beschikbaar. In eerste instantie werd dit voor gebruikt voor educatie-doeleinden, maar dat is langzaamaan steeds meer uitgebreid”, vertelt Lotte vol enthousiasme. “Ook al zijn we met onze andere bezigheden door de jaren heen enorm gegroeid, de boerderij blijft bestaan. Altijd. Als we hier geen koeien meer zouden hebben, halen we het hart uit ons bedrijf.”

Lees hier het hele blog over De Eemlandhoeve in Corona-tijd.

De Woeste Wieven

De Woeste Wieven

Nicole Reijn: '‘Mensen zijn efficiënter gaan werken, maar behoefte aan bijeenkomsten is groter’

Wie ruim vier jaar geleden tegen Nicole Reijn had gezegd dat ze een vergaderlocatie zou runnen én op het terrein zou gaan wonen, dan had ze daar waarschijnlijk smakelijk om gelachen. Toch is dat hoe het leven van Nicole er sinds 2016 uitziet. Dagelijks is zij als manager verantwoordelijk voor vergader- en trainingslocatie De Woeste Wieven op Erve Bonkert in Diepenheim. Zo onvoorstelbaar als hoe haar toekomst er jaren terug bleek uit te zien, zo onvoorspelbaar vond ze het afgelopen jaar.

Midden in het Twentse land, omringd door knoestige oude eiken, ligt een wel heel bijzonder erf. Met een even zo bijzondere vergaderlocatie, waar je naast bedrijvigheid ook rust vindt en waar alle ingrediënten aanwezig zijn voor een inspirerende vergadering, bijeenkomst, training of brainstormsessie, al dan niet meerdaags. Maar dat is niet alles, want bij De Woeste Wieven staan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoorde samenwerkingen hoog in het vaandel. “We proberen op alle vlakken zo duurzaam mogelijk te zijn. Dat begint al bij de elektrische autolaadpalen die we voor onze gasten ter beschikking hebben, maar ook met het verwarmen van het pand door middel van een warmtepomp en zonnepanelen. Daarnaast wordt bij ons niet zomaar iets weggegooid, zonder dat we hebben bekeken of het nog een tweede leven kan krijgen. Zo hadden we een oude mestkelder liggen. De betonplaten waren overwoekerd met brandnetels. Een boer uit de buurt heeft de platen opgehaald en in ruil daarvoor de kelder leeggepompt. Nu is het een natuurlijke zwemvijver waar gasten tussen de lelies door zwemmen. Echt heel gaaf!”

Lees hier het hele blog over De Woeste Wieven in Corona-tijd.

Villa Vigor

Villa Vigor

Carine Drijkoningen: '‘Ik kijk niet verder dan twee maanden vooruit’

“Mijn man zei al gekscherend; ik hoop niet dat er nieuwe maatregelen komen, want dan moeten we weer verbouwen”, zegt Carine Drijkoningen van Villa Vigor in het Belgische Peer lachend. Haar man kan daar zomaar eens gelijk in krijgen, want Carine benutte de extra tijd die ze door corona noodgedwongen kreeg voor een aantal verbouwingen van haar locatie. Haar doel? “Ik wil deze periode gebruiken om van een viersterren-locatie naar een vijfsterren locatie te gaan.”

Net over de grens in België, tussen Antwerpen, Eindhoven en Maastricht, ligt de karakteristieke langgevelboerderij waar Carina haar vergader- en groepsaccommodatie runt. Een ideale plek om in alle rust en privacy te vergaderen of te overnachten. En dat doen gasten heel graag, maar corona zorgde begin van dit jaar voor een ommekeer. Dat moet lastig geweest zijn voor Carine? “Ik geef zelf trainingen rondom veerkracht en heb altijd geprobeerd deze situatie op die manier te benaderen. De eerste golf kon ik dan ook aardig met alle veranderingen omgaan. We hadden al gauw door dat deze situatie langer zou duren dan een maand en de groepen annuleerden volop.”

Lees hier het hele blog over Villa Vigor in Corona-tijd.

Fletcher Hotels

Fletcher Hotels

Jeroen De Hooge: ‘De beleving blijft ook voor de zakelijke markt heel belangrijk’

Wanneer je een locatie hebt met een aantal medewerkers is het soms al lastig schakelen in dit corona-jaar, laat staan als je meer dan 100  locaties hebt. Toch heeft Fletcher Hotels daar een heel goede manier op gevonden, zodat er continu volgens de laatste maatregelen wordt gewerkt én waarbij de veiligheid van gast en medewerker gewaarborgd blijft. Hoe ze dat doen legt Jeroen de Hooge, Director corporate sales- uit.

Begin maart is Fletcher Hotels direct gestart met het samenstellen van een crisisteam. Nadat in maart  de eerste maatregelen werden aangekondigd sloot Fletcher Hotels haar deuren tijdelijk  ondanks dat hotels, in tegenstelling tot cafés en restaurants niet dicht hoefden.
 “Het ging erg hard. Er kwam niemand meer. We hadden meer dan honderdduizend annuleringen. Niet alleen overnachtingen of diners maar ook bruiloften en grote evenementen. Onze centrale Fletcher-receptie, waar twintig mensen werken, is die periode alleen maar bezig geweest met annuleren van boekingen. Een enorme operatie, maar het verliep goed.”

Lees hier het hele blog over Fletcher Hotels in Corona-tijd.

Erfgoed Bossem

Erfgoed Bossem

Dennis Rerink: ‘2021 wordt een heel goed jaar voor buitenlocaties’

Het is lastig om Dennis Rerink van Erfgoed Bossem in Lattrop-Breklenkamp te strikken voor het interview. Niet zo verwonderlijk, want door de zojuist aangescherpte maatregelen is het voor Dennis een drukte van belang. “We waren de afgelopen dagen druk bezig met het bepalen van onze koers en wat we wel en niet kunnen, ondanks de maatregelen. Maar die hobbel is nu genomen. We kunnen ons weer bezig houden met onze toekomstplannen.” En die toekomstplannen zijn er volop, zo blijkt wanneer Dennis enthousiast begint te vertellen.

Op een historische plek, middenin het Twentse landschap, ligt de biologische veehouderij waar al vijf generaties lang het ondernemerschap wordt uitgeoefend. De ouders van Dennis begonnen naast het boerenbedrijf een kleine camping, die de basis vormde van het logeerbedrijf met honderd bedden dat het nu geworden is. Maar die groei ging natuurlijk niet zomaar. “In twaalf jaar tijd hebben we de camping omgeturnd tot een locatie met diverse logeeraccommodaties. We willen hier onze gasten echt een beleving laten ervaren. Of ze nu slapen in een tent, kamer of sterrenkubus, ze genieten volop van rust en ruimte in een inspirerende omgeving.”

Lees hier het hele blog over Erfgoed Bossem in Corona-tijd.

Steun onze Inspiratie-Locaties

Dit was het vierde en voorlopig laatste deel van onze serie blogs waarin je kunt lezen hoe onze Inspiratie-Locaties deze Corona-tijd overleven. De komende weken zullen wij nog een aantal locaties vragen naar hun ervaringen. Deze interviews en verhalen kan je terugvinden op onze blogpagina. Je kunt ons ook volgen via onze social-media-kanalen. Wil je onze locaties steunen? Boek dan alvast jullie vergadering, teambuilding, training, bedrijfsuitje, kick-off, brainstorm of andere zakelijke meeting bij één van onze prachtige Inspiratie-Locaties. De locaties zijn er klaar voor en zullen jullie, zodra het weer mag, met heel veel plezier en open armen ontvangen!                                            

 

BuitenBusiness

"Vergaderen met een grasspriet tussen je tenen"
Tel: 0575 - 470 258
Mail: info@buitenbusiness.nl
Web: www.buitenbusiness.nl
BuitenBusiness.nl
© BuitenBusiness.nl
Wijzigingen en typefouten voorbehouden.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor in het verleden hebt aangemeld op de website van BuitenBusiness.nl en/of JeZoektIetsLeuks.nl. Indien u de nieuwsbrief van BuitenBusiness.nl niet langer wenst te ontvangen klik dan hier om u af te melden.