BuitenBusiness.nl logo Duurzaam vergaderen
Bezoek onze website Alle vergaderlocaties Alle vergaderbreaks Prikbord

Zoek op provincie:

Kaart van Nederland Noord-Holland Friesland Groningen Drenthe Overijssel Flevoland Gelderland Utrecht Zuid-Holland Zeeland Brabant Limburg

Volg ons:

Prikbord:

Snel een beschikbare en inspirerende vergaderlocatie vinden?

Plaats nu je vraag op het prikbord!

Duurzaam vergaderen

Duurzaam vergaderen is al lang geen hype meer, maar een trend die doorzet. Hotels en conferentiecentra spelen hierop in; het aanbod aan Green Key gecertificeerde locaties groeit nog wekelijks. Er zijn echter ook tal van kleinschalige vergaderlocaties die echt duurzaam te noemen zijn. Vaak hebben zij geen Green Key certificering, maar werken wel volledig maatschappelijk verantwoordelijk. Doordat het duurzaam ondernemen recht uit hun hart komt, is het vaak tot in de kleinste details doorgevoerd. Hieronder een overzicht van een aantal echt duurzame locaties. 

Op de foto hierboven: duurzaam vergaderen bij De Buitenwerkplaats in Starnmeer

Duurzaam vergaderen op de boerderij


Weidevol is een nieuwe, duurzame vergaderlocatie op een biologische boerderij nabij Zwolle. Gelegen midden in een uniek natuurgebied van Natuurmonumenten. De zalen worden verwarmd door warmte die uit de melk van de koeien gehaald wordt. Lunch en diner bestaan uit biologische streekproducten en bij de koffie worden lekkernijen uit de streek geserveerd. 

De meest duurzame boot van Amsterdam


De GeWoonboot is een bijzondere, drijvende vergaderlocatie op het IJ in Amsterdam. Een uiterst duurzame vergaderlocatie: de boot is gemaakt van duurzame materialen en is geheel zelfvoorzienend. De bedrijfsvoering aan boord is volledig gericht op duurzaamheid en ook de catering is biologisch of lokaal verkregen.

Vergaderen op een duurzaam eiland


Onder de rook van Rotterdam ligt dit unieke eiland. Vidaa maakt zich sterk voor duurzame ontwikkeling, waarin vitale natuur en welzijn van dieren een belangrijke rol speelt. Gasten worden geinspireerd tot duurzaam gedrag. Uniek: het restaurant heeft een natuur- en diervriendelijk assortiment. Gerechten zijn gebaseerd op de Blue Zones, vijf plaatsen over de wereld waar mensen het langst in goede gezondheid leven. 

Duurzaam tot in het zwembad


Landgoed Morgenstern is al jarenlang één van de meeste duurzame landgoederen in Nederland. Lang voordat duurzaamheid een hot item werd, bouwden zij dit unieke landgoed. Duurzaamheid is één van de belangrijkste drijfveren van de eigenaren en dat zie je in het hele gebouw terug. Over alles is nagedacht, tot het water in het zwembad aan toe. 

Duurzaam teambuilden op het Wad


Zeilen en CO2-neutraal de teamspirit versterken. Op het wad, het IJsselmeer of in de haven. Deze prachtige klipper Iselmar is Green Key Goud gecertificeerd en heeft o.a. een bijzonder zuinige emissie-arme motor ingebouwd. De resterende CO2-uitstoot wordt gecompenseerd bij "trees for travel". De markante eigenaren hebben een voorliefde voor fairtrade en uiteraard wordt hier gewerkt met verse, biologische streekproducten.

Nog meer duurzame vergaderlocaties

Wil je graag duurzaam vergaderen? Op onze website vind je onze selectie mooie en duurzame vergaderlocaties. 

Snel en makkelijk een vergaderlocatie vinden? Plaats je vraag gratis op het prikbord en ontvang direct reacties van beschikbare locaties in je mailbox. 

Liever persoonlijk advies of een voorstel op maat? Bel ons op 0575-470258 of stuur een mailtje naar info@buitenbusiness.nl

BuitenBusiness

"Vergaderen met een grasspriet tussen je tenen"
Tel: 0575 - 470 258
Mail: info@buitenbusiness.nl
Web: www.buitenbusiness.nl
BuitenBusiness.nl
© BuitenBusiness.nl
Wijzigingen en typefouten voorbehouden.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor in het verleden hebt aangemeld op de website van BuitenBusiness.nl en/of JeZoektIetsLeuks.nl. Indien u de nieuwsbrief van BuitenBusiness.nl niet langer wenst te ontvangen klik dan hier om u af te melden.