Wereldreis in klank

De hele groep wordt meegenomen op een muzikale ontdekkingsreis langs verschillende continenten. Maak kennis met diverse traditionele instrumenten als klankschalen, didgeridoo en djembe. Ervaar de kracht van voelbare klanken, de rust van een klankmeditatie en de energie van een klankconcert. Een unieke beleving!

Een muzikale wereldreis

De hele groep wordt meegenomen op een muzikale ontdekkingsreis langs verschillende continenten. Tijdens het interactieve programma wordt kennisgemaakt met diverse traditionele instrumenten. De deelnemers gaan met elkaar en door elkaar de kracht van voelbare klanken ervaren. De workshop start met een klankconcert. Je luistert naar een diversiteit aan bijzondere instrumenten, waarna je vervolgens zelf aan de slag gaat:

Klankschalen uit Azië

De klankspecialist start met een uitleg over de verschillende klankschalen en vertelt de basistechnieken voor het hanteren en bespelen van klankschalen. Tijdens een korte klankmeditatie kunnen alle deelnemers de vibrerende tonen van de klankschalen ervaren.  Vervolgens gaan de deelnemers zelf aan het werk met de klankschalen en kan deze klankmassage bij elkaar uitgeprobeerd worden. 

Didgeridoo’s uit Australië

De mysterieuze klanken van dit Australische blaasinstrument variëren van een hypnotiserende grondtoon tot diverse ritmes en natuurgeluiden. Door lucht in het instrument te blazen worden schitterende, voelbare klanken verkregen. Diverse basistechnieken, geluiden, ritmes en ademhalingstechnieken zullen worden behandeld. De ultieme uitdaging is natuurlijk of het lukt om de andere deelnemers de tonen te laten voelen.

Trommels uit Afrika

Stap voor stap worden de swingende ritmes uitgelegd, geoefend en samengevoegd tot een ritmisch geheel. Je beleeft de krachtige dynamiek van het samen drummen en het uiteindelijke resultaat is de beloning van je inspanningen: een bruisende, energieke groep deelnemers vol nieuwe inspiratie en energie!

Inspirerende workshop met bijzondere instrumenten

Tijdens de workshop werk je met instrumenten waarvan je het bestaan misschien nooit wist. Deze instrumenten zijn veelal afkomstig van verre natuurvolkeren met hun bijbehorende gebruiken en rituelen. De klankspecialist vertelt er graag over. Al spelend, improviserend, ontdekkend en luisterend kom je op een geheel ander niveau nader tot elkaar.

Teambuilding of vergaderbreak

Deze workshop is speciaal samengesteld voor bedrijven. Het doel van deze bijzondere groepsactiviteit is om de deelnemers op een ontspannen, boeiende en inspirerende wijze nader tot elkaar te laten komen. Door middel van een unieke beleving zal de onderlinge verbondenheid aan den lijve gevoeld en ervaren worden. Deze workshop is dan ook uitstekend in te zetten als onvergetelijke teambuidling activiteit of inspirerende vergaderbreak.

Muzikaliteit is absoluut geen vereiste, iedereen kan meedoen!

Workshop didgeridoo en klankschalen op iedere locatie

Deze workshop is mogelijk op alle Inspiratie-Locaties in Nederland of op een gewenste locatie naar keuze en kan bij goed weer ook buiten plaatsvinden.
Meer informatie? Bel ons op 0575-470258 of vul hier het aanvraagformulier in voor de workshop didgeridoo en klankschalen.

Stuur mij meer informatie over de Wereldreis in Klank
  •  
  •  
  •  
  •