Anti-stress workshop

Stress op het werk, iedereen heeft er weleens mee te maken. Maar hoe herken je positieve en negatieve stress? En wanneer het werk niet minder wordt, hoe kan je dan toch werkstress verminderen? Deze praktische anti-stress workshop geeft helder inzicht in stress management. In de workshop leer je omgaan met stress en krijg je tips hoe je stress tijdens de dagelijkse werksituatie kunt verminderen. Deze stress workshop is mogelijk op iedere locatie, ook op kantoor, bij een meeting of bijvoorbeeld tijdens de lunch.

Stress

Bij veel Nederlandse bedrijven hebben werknemers en werkgevers te maken met stress en hoge werkdruk. Maar wat is nu precies stress en wat is het  verschil met spanning? Stress kan ook positief zijn, maar wanneer spreek je van positieve stress? Hoe herken je stress bij jezelf en bij de ander en hoe ga je ermee om? Hoe schadelijk is negatieve stress? 

Stress op het werk

Meer stress, druk en spanning: het lijkt steeds normaler te worden op de dagelijkse werkvloer. Verminderde concentratie, burnout en werkgerelateerde depressies zijn directe resultaten van werkstress. Maar als het werk niet minder wordt, hoe verminder je dan werkstress?

Stress verminderen door mindfullness

De grote hype in stressbestrijding anno nu is mindfulness. De methode is ontwikkeld vanuit boedhistische meditatietechnieken en van daaruit verder ontwikkeld voor de westerse samenleving. Mindfulness gaat over bewust zijn van je lichamelijke reacties, emoties en gedachten, zonder dat je probeert een ontspannen staat te bereiken. Dus eerder inzicht en daardoor de mogelijkheid om weloverwogen keuzes te maken. Ook deze workshop is gebaseerd op mindfulness, maar dan wel gericht op het bedrijfsleven en met beide benen op de grond. De workshop is speciaal ontwikkeld voor de zakelijke markt.

Maak werk van je stress!

In deze praktische workshop ga je werk maken van je stress. Naast het theoretische kader kan je direct aan de slag met praktische oefeningen gericht op verbetering van lichaamsbewustwording en algehele ontspanning. Zo kan je opgebouwde spanning direct signaleren en laten verminderen. De workshop inspireert en spoort aan om een stressvolle werksituatie de baas te blijven. De methode werpt direct vruchten af en kan direct in de praktijk toegepast worden.

Stress management op locatie

Stressreductie is prima toe te passen binnen de dagelijkse werkzaamheden. Hoe dit moet, leer je in deze praktische workshop van 1½ uur. De workshop kan bijvoorbeeld tijdens de lunch gegeven worden, gewoon bij jullie op het werk, als onderdeel van een vergadering of als toegevoegde waarde tijdens een teambuilding of training op locatie.

Wat mag je verwachten van deze anti-stress workshop?

Na het volgen van deze workshop herken je je eigen stress signalen en heb je verschillende methodes aangeleerd waarmee je stress voelbaar kunt verminderen. Je laat je gedachten niet langer de overhand nemen, maar kunt focussen op de werkzaamheden van dat moment. In het vervolgtraject is gebleken dat teams beter gaan functioneren en uitval en ziekteverzuim wordt voorkomen. 

Stress workshop op iedere locatie

Deze anti-stress workshop kan op iedere locatie verzorgd worden, ook op jullie eigen werklocatie. De workshop wordt verzorgd door onze anti-stress coach. Werkzaam als manager bij een groot mediabedrijf signaleerde zij dat stress een enorme invloed heeft op prestaties en ziekteverzuim. Haar achtergrond als fysiotherapeut en mindfullnesscoach zorgt voor een vernieuwende methode die bewezen effectief is. Wij helpen je graag om zowel mensen als organisaties stressvrij te laten presteren. 

Stuur mij meer informatie over deze Anti-stressworkshop
  •  
  •  
  •  
  •