Spelen met vuur

Een unieke workshop vuur maken. Hoe maak je vuur zonder hulpmiddelen? Hoe hou je het vuurtje in je team brandend? Ontsteek het vuur binnen je team met deze zinderende workshop "spelen met vuur".

Vuur

Vuur maken is essentieel wanneer je wilt overleven in de natuur. Vuur is nodig om water te koken zodat het drinkbaar is, om het eten klaar te maken en als warmtebron. Maar vuur heeft ook een belangrijke psychologische waarde: bij een brandend vuurtje komt men tot rust en worden vaak belangrijke zaken op een rijtje gezet. Niet voor niets ontstaan de meest waardevolle gesprekken vaak rondom een vuurtje.

Hou het vuur in je team brandend

Soms moet er even een vonkje aangewakkerd worden om het echte vuur weer te laten branden. Deze workshop "spelen met vuur" helpt om het vuur weer te laten oplaaien in je team. Het doel van de workshop is om de deelnemers in een ontspannen setting op een uitdagende manier kennis te laten maken met vuur. Lekker buiten in de natuur, in een relaxte sfeer gaan de deelnemers aan de slag met de basis van de overlevingstechniek: vuur maken. In een spannende wedstrijd wordt het vuur binnen het team verder opgestookt.  

Workshop Spelen met Vuur

De workshop "Spelen met Vuur" start met een korte instructie over de technieken en de te gebruiken materialen. De groep wordt verdeeld in meerdere kleine groepjes, die allen hun eigen opdracht krijgen. Er zal hout en materiaal verzameld moeten worden en er moet worden nagedacht over de vuuropbouw en de wijze waarop het vuur gemaakt gaat worden. Daarna gaan de deelnemers aan de slag met vuurstenen, vuurboog en firesteel om het vuur op primitieve wijze te ontsteken.

Spannende vuur-competitie

Welke groep heeft als eerste het vuur brandend? Wie lukt het om het vuur brandend te houden en hoog genoeg op te stoken? Het competitie-element geeft deze workshop een extra dimensie. Nadat alle vuurtjes branden en iedereen zich lekker gewarmd heeft, kan de bijeenkomst naar keuze buiten of binnen voortgezet worden.

Ervaren bushcraftinstructeurs

De workshop "Spelen met Vuur" wordt begeleid door één of meerdere ervaren en enthousiaste instructeurs, gespecialiseerd in instructie van overlevingstechnieken en natuurbeleving voor bedrijven. Door middel van deze spannende uitdaging willen zij mensen op een duurzame manier verbinden met de natuur en met elkaar.

Slecht weer

De vraag wordt vaak gesteld: wat gebeurt er als het regent? Dan is deze workshop eigenlijk nog leuker. De deelnemers worden voor een extra uitdaging gesteld, het zal immers moeilijk zijn om droge materialen te vinden. Maar ook bij minder goed weer lukt het altijd om buiten een vuur te maken. Bij voldoende tijd wordt een eenvoudig afdak gebouwd van takken en gras boven het vuur. Is er minder tijd dan bieden onze kant-en-klare shelters uitkomst.

Workshop spelen met vuur, mogelijk op iedere locatie

De workshop "Spelen met Vuur" is mogelijk op alle inspiratie-locaties of op een locatie naar eigen keuze. De workshop duurt ca. 1½ uur, maar kan desgewenst uitgebreid of verkort worden.

Stuur mij meer informatie over de workshop Spelen met vuur
  •  
  •  
  •  
  •