Outdoor Cooking

Een anders-dan-anders outdoor cooking workshop. Buiten koken met behulp van open vuur, kookketels, hooikisten, tajines en rookovens. Verse producten uit de natuur. Verrassende en super lekkere recepten. Aan te vullen met echte superfoods, eetbare planten, een spannende vuurcompetitie en nog veel meer. Mogelijk op iedere gewenste locatie. Samen genieten van een heerlijke buiten-maaltijd bereidt met verse, biologische ingrediënten uit de omgeving.

Workshop Buiten Koken

Deze inspirerende workshop "Outdoor Cooking" is een bijzondere teamervaring. Met ingrediënten uit de natuur, een kampvuur en verse, biologische ingrediënten wordt er een verrassende en gezonde maaltijd klaargemaakt. Wij komen naar iedere locatie toe om ter plekke buiten een heerlijk 3-gangendiner te bereiden voor alle aanwezigen. Vervolgens gaan jullie smullen van verrassende gerechten, bereidt met verse en gezonde ingrediënten. Liever zelf koken? Ook dat is mogelijk. Puur, vuur en natuur, een unieke ervaring!

Buiten koken met ingrediënten uit de natuur

Elementen die centraal staan tijdens deze workshop zijn goed eten, buiten-beleving, authenticiteit, passie en duurzaamheid. De culinaire invulling van het programma bestaat uit duurzame en biologische producten. Er kan worden gezocht naar eetbare producten uit de natuur en desgewenst kennisgemaakt worden met het echte superfood. Terwijl jullie genieten van de buitenlucht, een drankje en een voorproefje in de vorm van lekkere hapjes wordt er door onze buitenkoks een heerlijke, verse maaltijd bereid boven het houtvuur, met behulp van een hooikist, tajiine en/of rookoven. 

Open vuur, rookovens en hooikisten

Er wordt op authentieke wijze gekookt, met open vuur, hooikisten, ketels en rookovens. Koken met rook & vuur betekent onthaasten, een gevoel van vakantie. Je bent lekker buiten, in de vrije natuur. De mooie omgeving van onze zorgvuldig geselecteerde buiten-locaties geeft een extra dimensie aan deze unieke workshop. Het koken gebeurt door onze buitenkoks, zodat jullie na een lange dag vergaderen of trainen lekker kunnen ontspannen. Heb je juist zin om de handen uit de mouwen te steken en zelf te koken? Ook dat is mogelijk! Het koken gebeurt uiteraard onder deskundige begeleiding, maar altijd met de nodige ruimte voor de mens en de relatie binnen het team. Op deze wijze samen buiten koken is een teamversterkende ervaring, waar ongetwijfeld nog lang over nagepraat zal worden.

Genieten van verse, biologische streekproducten

Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met seizoensgebonden biologische producten. De superverse ingrediënten worden verwerkt in verrassende recepten. Uiteraard krijg je een aantal lekkere recepten van ons mee naar huis. Deze workshop biedt een unieke ervaring die niet te vergelijken is met een gewone kookworkshop. Het buiten werken met open vuur en verse producten uit de natuur staat garant voor een unieke buiten-beleving. Alle zintuigen worden geprikkeld, het wordt een ervaring die je niet snel zal vergeten. 

Eetbare planten en superfoods

De workshop Outdoor-Cooking kan desgewenst aangevuld worden met een natuurwandeling waarbij gezocht wordt naar eetbare planten. Je leert minimaal 10 soorten eetbare planten te onderscheiden en herkennen en natuurlijk worden deze planten gebruikt bij de bereiding van de maaltijd. We kunnen ook een aanvullende workshop Superfood verzorgen. Je leert het oerhollandse superfood kennen, welke direct in je eigen thuis-omgeving te vinden is. Je krijgt hierbij informatie over de risico’s, voordelen en kracht van het nederlandse superfood. Met zorg worden bladeren, bloemen, zaden en wortels geplukt van wilde planten, je ruikt, voelt, proeft en beleeft de natuur. Voor de echte avonturiers staan er meelwormen en sprinkhanen klaar... 

Spannende vuurcompetitie

Outdoor cooking kan uitstekend gecombineerd worden met een spannende vuurcompetitie. De workshop start met het zoeken naar hout en brandbaar materiaal in de natuur. Vervolgens wordt er vuur gemaakt zonder de gebruikelijke hulpmiddelen. Wie lukt het om als eerste het vuur hoog op te stoken en deze spannende competitie te winnen? 

Respect voor mens en milieu

De natuur is erg belangrijk en we willen hier verantwoord mee omgaan. Daarom wordt de keuze voor ingrediënten bewust gemaakt en wordt er niet voor niets geplukt. De ingrediënten die we meenemen zijn bij voorkeur biologisch en fairtrade. We proberen het gebruik van middelen zoveel mogelijk te beperken tot de belangrijkste middelen. Er zijn ruim voldoende ingrediënten voor een voedzame en gezonde maaltijd, waarbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van producten van het seizoen. Koken met al het goede dat de natuur ons biedt en genieten van goed en gezond eten waarbij respect voor mens en natuur niet vergeten wordt.

Outdoor cooking als teambuildingactiviteit

Omdat er tijdens het samen koken automatisch een verbinding ontstaat tussen de deelnemers, is het programma zeer geschikt voor netwerkdagen en teamuitjes. Daarnaast is het outdoor koken ook in te zetten als onderdeel van een training gericht op leiderschap, samenwerking en communicatie. De workshop Outdoor Cooking kan plaatsvinden op vrijwel elke inspiratie-locatie, of een locatie naar eigen keuze in Nederland. Het programma duurt ca. 2 uur. Wanneer jullie zelf willen koken, duurt het programma tussen de 3 en 4 uur. Het menu en de inhoud van het programma wordt in overleg samengesteld. 

Stuur mij meer informatie over de workshop Outdoor Cooking
  •  
  •  
  •  
  •