Insecten Proeverij

Proef zelf hoe lekker insecten kunnen zijn! Een unieke vergaderbreak of afsluiting van jullie vergaderdag? Kies dan voor een originele insecten proeverij! Deze keer geen bitterballen en blokjes kaas, maar loempia's met meelwormen! Geniet van verrassende en lekkere insecten-hapjes die ook nog eens supergezond zijn. Luister naar het verhaal achter het eten van insecten, terwijl je proeft van smakelijke insecten-sushi. Een geweldige ervaring waar ongetwijfeld veel over gepraat zal worden!

Insecten, het eten van de toekomst

Het eten van insecten wordt ook wel het eten van de toekomst genoemd. Steeds meer mensen kiezen bewust voor gezonde voeding. Zo nu en dan insecten eten past bij een bewuste, gezonde leefstijl. De voedingswaarde is vergelijkbaar met vlees en het produceren van insecten is minder belastend voor het milieu dan de reguliere veehouderij. Maar insecten zijn ook gewoon heel erg lekker (mits goed klaargemaakt) en dat kan je nu zelf ervaren tijdens deze unieke insecten proeverij!

Waarom insecten eten?

Het merendeel van de wereldbevolking eet regelmatig insecten. Ze zijn lekker, gezond en worden in veel landen als delicatesse beschouwd. Echter de meeste Europeanen vinden het eten van insecten vies en eng. Waarom eigenlijk? Ben je benieuwd naar het verhaal achter het eten van insecten? En wil je stiekem weleens weten hoe een sprinkhaan nou echt smaakt? Laat je meenemen naar een nieuwe wereld tijdens deze verrassende insecten proeverij. Je zult aangenaam verrast zijn door de smakelijke bereiding en boeiende presentatie.

Weet jij hoeveel insecten je dagelijks eet?

Ook jij eet al insecten, waarschijnlijk zonder dat je het zelf weet... Per jaar eten wij zo'n 500 gram insecten die in bewerkt voedsel zitten. Wist je dat in 1 ons rozijnen wel 34 fruitvliegjes zitten? En dat diepvriesbroccoli 60 bladluizen mag bevatten? Fruitvlieglarven in tomatenketchup, delen van insecten in kerriepoeder, schildluizen in roze koeken en aarbeienyoghurt, we zijn ons er vaak niet van bewust wat we allemaal binnen krijgen. Tijdens deze workshop leer je niet alleen alles over insecten, maar kom je ook te weten hoeveel insecten je eigenlijk al eet. 

De proeverij

De insecten proeverij kan op iedere gewenste locatie plaatsvinden. Er wordt een buffet aangekleed met materialen en presentaties over eetbare insecten. Op het buffet staan schalen met pure insecten en diverse handgemaakte hapjes zoals verse loempia's met Buffalo worm, sushi met meelworm en amandelspijsbonbons met krekel. Tijdens het proeven wordt verteld hoe en waarom we insecten eten, er wordt uitleg gegeven over de bereiding van insecten en hoe insecten in ons dagelijks menu toegepast kunnen worden. 

Buffalowormen bij de borrel?

Deze proeverij is verrassend leuk om een vergaderdag mee af te sluiten. Geen bitterballen of vlammetjes bij de borrel, maar sprinkhanen, krekels en Buffalowormen. Je zult ontdekken dat meelwormen naar chips smaken en zo'n loempia met Buffaloworm echt lekkerder is dan een bitterbal. Twee miljard mensen op de wereld snacken al met insecten, doe jij ook mee?

Zelf koken met insecten

Ter aanvulling op de proeverij kan ook een kookworkshop geboekt worden. Geniet van een uniek eetavontuur in de insectenjungle! De kookworkshop kan in twee varianten worden geboekt: een miniworkshop waarbij je aan de slag gaat met het maken van kleine, smakelijke hapjes met insecten of een uitgebreide kookworkshop waarbij je een 4-gangen insecten-diner gaat bereiden.

Insecten proeverij mogelijk op iedere locatie

Wij kunnen een insecten proeverij op iedere inspiratie-locatie, of op een locatie naar eigen keuze, verzorgen. De proeverij duurt ca. 1,5 uur. Wanneer jullie zelf hapjes willen maken of een diner met insecten willen bereiden, dan duurt het programma langer.

Stuur mij meer informatie over de Insecten Proeverij
  •  
  •  
  •  
  •  
  •