Een nacht in het bos...

Heb je alles al eens gedaan met je team? Of wil je een uitgebreid overleg plannen, maar heb je geen tijd voor een meeting buiten de deur? Of geen geld voor een uitgebreide training of teambuilding? En wil je toch op een bijzondere en onvergetelijke manier investeren in je team? Kies dan voor deze inspirerende nacht in het bos!

Een unieke teamervaring: samen slapen onder de sterren!

Na kantoortijd om ongeveer 17.00 uur worden jij en je collega’s verwacht op zelfgekozen locatie ergens in een natuurgebied in Nederland. We gaan op pad om samen een nachtje in de natuur door te brengen. Back to basic met een zeiltje, een matje en je eigen slaapzak. Nadat we een plek gevonden hebben, gaan we op zoek naar ons avondeten. Je zult verrast zijn door de hoeveelheid eten om je heen. Met respect voor de natuur oogsten we heerlijke, verse planten, kruiden, wortels, bloemen en zaden om een lekkere maaltijd van te maken. Daarna gaan we een vuur maken. Uiteraard zonder hulpmiddelen, maar met de middelen die de natuur ons biedt. Ook onze “slaapkamer” moet nog gebouwd worden. Met zeilen en takken maken we een afdak, waaronder we de nacht kunnen doorbrengen. En bij goed weer slapen we natuurlijk onder de sterrenhemel.

Goede gesprekken bij het kampvuur

Samen rondom het vuur, genietend van een voedzame maaltijd, komen de verhalen los. Het is het moment voor reflectie, bezinning, begrip en echte communicatie. Vooraf kunnen thema’s en doelen besproken worden, deze zullen tijdens het kampvuurgesprek aan de orde komen. Wees niet bang dat je het koud zult krijgen want we nemen grote zakken mee om in te zitten. In deze droge ‘mini cocon’ ben je beschermd tegen kou en nattigheid en kun je zelfs een frisse najaarsnacht in comfort doorbrengen.

Ontmoeten en ervaren

Deze nacht zul je je leven lang herinneren. Er wordt aandacht besteed aan de natuur om ons heen, eetbare planten, survivaltechnieken, maar het allerbelangrijkst is het doel van het samenzijn. Voorafgaand vindt een intakegesprek plaats, waarbij de wensen van de opdrachtgever worden geïnventariseerd. Ontmoet elkaar echt tijdens het kampvuurgesprek. Ervaar de oorverdovende stilte van de nacht, om vervolgens bij het eerste ochtendgloren te worden gewekt door de vogels. Je zult ontdekken dat de overgang van dag naar nacht en van nacht naar dag het meest magische moment is die je kunt beleven. Na deze bijzondere nacht in het bos, ontbijten we ter plekke en laten de natuur weer achter alsof er niemand voor ons is geweest.

Teambuilding en bezinning

Deze activiteit leent zich uitstekend voor teambuilding, reflectie, bezinning en communicatie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in het programma, zonder meerkosten, extra activiteiten op te nemen zoals  een stiltewandeling, een (introductie tot) meditatie of een mini visionquest, waarbij de deelnemers een vooraf afgesproken tijd, bijvoorbeeld 1 á 1,5 uur in hun eentje in hun cocon doorbrengen om de stilte te ervaren, hun hoofd leeg te maken en een nacht onder de sterrenhemel optimaal te ervaren.

Stuur mij meer informatie over de Nacht in het bos
  •  
  •  
  •  
  •