Creatief vergaderen

Wil je creatief vergaderen? In een out of the box omgeving? Op deze website vind je de meest bijzondere locaties voor een creatieve sessie. De locaties nodigen uit om buiten de gebaande paden te denken en te handelen. Creatief denken staat voorop, de vergaderruimte waarin je je bevindt is verre van "standaard"  te noemen. Kom creatief vergaderen op één van onze bijzondere locaties en laat je verrassen!

Creatief denken

Creatief denken is één van de allerbelangrijkste dingen die mensen zouden moeten kunnen. In de huidige tijd is er heel veel mogelijk, maar om het daadwerkelijk te realiseren moet er eerst een goed plan bedacht worden. Een brainstorm is hiervoor een uitstekende methode, zeker wanneer deze op een creatieve locatie gehouden wordt. Een creatieve locatie nodigt uit om buiten de gebaande paden te denken en kan hierdoor helpen om een nieuw licht te werpen op oude problemen of weerstanden.  

Bijzondere locaties

In Nederland en net over de grens vind je heel veel bijzondere, creatieve locaties. Locaties die uitstekend geschikt zijn voor een creatief proces. De meest bijzondere locaties hebben we alvast op een rijtje gezet en vind je op deze pagina met bijzondere en creatieve locaties. Op al deze locaties vergader je in een creatieve omgeving: in een boomhut, op een onbewoond eiland, in een tipi-tent, molen, schaapskooi of molshoop. Wil je snel weten welke creatieve locaties nog beschikbaar zijn? Plaats je vraag dan gratis op ons prikbord

Vergaderen met een grasspriet tussen je tenen

Omdat we denken dat de natuur een waardevolle bijdrage kan leveren aan creatieve processen, liggen alle locaties midden in de natuur.  Het zijn unieke buiten-locaties waar je verzekerd bent van rust en ruimte. Vergaderlocaties met authenticiteit en karakter. (H)eerlijk eten. Volop ruimte voor creativiteit en nieuwe inzichten. En... op al onze bijzondere vergaderlocaties kunnen wij een creatieve vergaderbreak voor je verzorgen. Verrassend, inspirerend, anders. Want standaard kan immers altijd nog.

Creatieve sessie

Er zijn verschillende mogelijkheden om van je vergadering, teambuilding of brainstorm een creatieve sessie te maken, die je afdeling of bedrijf naar een hoger niveau tillen. Een van de beste manieren om creatief te denken tijdens het vergaderen, is door een brainstormsessie op te zetten. Zo'n sessie kan begeleid worden door een professional, maar het is ook mogelijk om hier iemand uit het team voor aan te wijzen. Een creatieve sessie begint met een duidelijke vraag of een duidelijk probleem. Vervolgens mogen deelnemers zoveel mogelijk suggesties en ideeën noteren. Denk hierbij creatief en out of the box. Het gaat om het idee, niet om de uitvoerbaarheid. Schrijf alle ideeën op plakbriefjes en hang deze aan de muur of boom. Tijdens dit deel van de sessie gaat het om kwantiteit, niet per se om kwaliteit. 

Creativiteit tijdens een vergadering

De volgende stap is het groeperen van suggesties en ideeën. Praat daarover en kijk wat uiteindelijk de beste oplossing is of welke ideeën het beste nog verder onderzocht kunnen worden. Let op: de oplossingen die het vaakst voorkomen zijn niet per definitie het beste. Zorg voor een duidelijke structuur en vraag je bij ieder idee het volgende af:

  • Is er voldoende informatie beschikbaar?
  • Wat is het gevoel bij het idee?
  • Wat is positief aan het idee?
  • Wat is minder goed aan het idee?
  • Zijn er alternatieven voorhanden?

Een geslaag creatief proces

Voor een geslaagd creatief proces is het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen en zich vrij voelen om hun gedachten te uiten. Hoe gek deze gedachten soms ook zijn. Juist de meest gekke, creatieve gedachten blijken later vaak de beste oplossingen. Een huiselijke, intieme omgeving helpt om mensen op hun gemak te stellen. Bekijk hier een aantal mooie, huiselijke locaties, die geschikt zijn voor een creatief proces. Overweeg om tijdens de meeting van omgeving te wisselen, dit bevordert het creatieve proces. Dit kan eenvoudig door de binnenruimte te verlaten voor een wandeling door de omringende natuur. Verandering van omgeving zorgt ervoor dat het makkelijker wordt om voorbij bestaande structuren en hiërarchieën te denken, waardoor er meer ruimte ontstaat voor creativiteit. 

Het vinden van een creatieve vergaderlocatie

Op deze website hebben we de meest creatieve locaties voor je verzameld. Via de zoekpagina kan je makkelijk zoeken op de gewenste provincie of regio. Zoek je een bepaald type locatie, neem dan eens een kijkje op onze thema-pagina. Hier staan de creatieve locaties per thema gerangschikt. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van een creatieve locatie? Neem dan contact op met ons organisatieburo.