Wat is een brainstorm?

Wikipedia: Brainstormen is een creativiteitstechniek met als doel het snel, veel nieuwe ideeën over een bepaald onderwerp of vraagstuk te genereren. Het kenmerk van een brainstormsessie is dat het waardeoordeel over de geopperde ideeën wordt uitgesteld totdat alle ideeën zijn opgesomd.

Goed brainstormen

Belangrijk bij een brainstorm is dat er zoveel mogelijk ideeën worden geopperd. Luister goed naar elkaar en wacht met kritiek geven totdat alle ideeën op tafel liggen. Door de aandacht te richten op kwantiteit, zal het juiste idee er vrijwel altijd bij zitten. Denk hierbij ook creatief en out of the box. Door creatieve en onverwachte ideeën te combineren met bestaande ideeën ontstaat vaak een subliem resultaat van de brainstorm. 

Brainstormsessie voorbereiden

Een brainstormsessie vergt wel enige voorbereiding, waarvoor een voorbereidingsgroep samengesteld kan worden. Deze groep bereidt de brainstorm sessie voor, verdiept zich in het vraagstuk en zorgt voor de benodigde materialen en een inspirerende brainstormlocatie. Denk hierbij aan de aanwezigheid van een flipover en een whiteboard. Er is een voorzitter aangesteld, deze zorgt ervoor dat iedereen de ruimte krijgt zijn of haar idee naar voren te brengen. De voorbereidingsgroep zorgt na afloop voor de evaluatie en geeft aan welke ideeën daadwerkelijk opgepakt worden.

De perfecte locatie voor je brainstorm

Bij een brainstorm is het belangrijk dat er een productieve en creatieve sfeer heerst. De locatie is hierbij heel belangrijk. Deze dient ontspannen en bij voorkeur "out-of-the-box" te zijn. Zorg ervoor dat je niet gehinderd wordt door andere gasten en dat alle benodigde atributen aanwezig zijn. BuitenBusiness biedt tal van bijzondere buitenlocaties aan, welke meer dan geschikt zijn voor een brainstormsessie. 

Waar moet de ideale brainstormlocatie aan voldoen?

De perfecte brainstorm locatie bevindt zich buiten de deur, zodat men niet gehinderd wordt door de dagelijkse gang van zaken. Daarnaast moet een brainstormlocatie aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Landelijk gelegen, met volop rust en ruimte om je heen
  • Een huiselijke, ontspannen omgeving waar mensen zich op hun gemak voelen
  • Een creatieve omgeving bieden, waar innovatieve ideeën kunnen ontstaan
  • Kleinschalig, zodat je kunt brainstormen zonder ruis van andere gasten
  • De mogelijkheid bieden om zowel binnen als buiten te brainstormen
  • De juiste sfeer waarin nieuwe ideeën en creatieve vondsten ontstaan

Wij helpen je graag met het vinden van een passende locatie voor je brainstorm.Om je een idee te geven wat wij kunnen aanbieden tref je op deze site een selectie aan van onze meest bijzondere brainstormlocaties.   

Een locatie die past bij jullie brainstorm

Op onze thema-pagina vind je een aantal thema's waaronder locaties zijn gerangschikt. Zo vind je snel en makkelijk een locatie die perfect past bij jullie brainstorm. Alle locaties die wij aanbieden voldoen aan bovenstaande voorwaarden. Wil je graag een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op. Wij wensen jullie alvast een geslaagde brainstorm toe!