Gastblog Loes Koenen, eigenaar Soloesions

Blog door BuitenBusiness - Gepubliceerd op 29 April 2021

Soloesions en BuitenBusiness

Onlangs werden wij benaderd door Loes Koenen, waarna een gezellig bezoek aan ons kantoor volgde. Loes is eigenaar van locatie adviesbureau Soloesions en helpt locaties met praktische en bruikbare adviezen bij het vermarkten van hun locatie. Klantbeleving staat hierbij centraal. Naast de 'locatiebelevingscirkel' helpt Loes locaties ook om meer boekingen binnen te halen. Speciaal voor BuitenBusiness-locaties heeft Loes een hele mooie actie: voor slechts € 100,00 komt Loes bij jouw locatie op bezoek en geeft ze direct creatieve en commerciële tips en adviezen. Lees hieronder het gastblog van Loes inclusief aanbieding voor BuitenBusiness-locaties! 

Gastblog door Loes Koenen, eigenaresse van Soloesions:

Of het nu een droom is, een schuur of al een bestaand bedrijf. Het moment dat ik in de auto stap naar een locatie en mij ga laten verrassen vind ik het allerleukste. Het liefst heb ik nog weinig achtergrond van de locatie en probeer ik zoveel mogelijk mijn zintuigen het werk te laten doen.

Wat zijn de mogelijkheden? Wat zie ik gebeuren op de locatie? Wat voelt een gast als hij binnenkomt? Wat wordt er nu nog niet gedaan, maar kan er wel worden aangepakt? Allerlei vragen poppen in mijn hoofd op.

Achter iedere droom(locatie) zit een verhaal en die is juist zo cruciaal en boeiend om te horen. Het verhaal is de kern van de locatie, vanuit daar komt de passie die je terug wilt zien als je een locatie bezichtigt.

Klantbeleving!

Het idee voor mijn locatie advies bedrijf ‘SOLOESIONS’ ontstond jaren geleden, tijdens het bezoeken van tientallen locaties. Prachtige locaties met enthousiaste ondernemers en geweldige concepten, alleen vormden de elementen niet één geheel samen. Iedere locatie heeft een eigen kracht of USP (unique selling point), maar die moet je wel zien zichtbaar te maken en te verkopen.

Net als bij het organiseren van een evenement heb je ook voor het runnen van een eigen locatie een draaiboek nodig. Juist door een draaiboek als leidraad te hanteren heb je houvast op momenten van stress of onzekerheid. Naast praktische tools heb je ook een ontastbaar onderdeel dat  thuishoort in jouw businessplan. Klantbeleving! Het moment dat de klant jou spreekt of mailt, tot het moment dat de klant naar huis rijdt, neemt hij iets waar, hij beleeft iets. Het gehele proces waar de klant doorheen gaat en waar je als ondernemer veel invloed op kan uitoefenen is de ‘locatiebelevingscirkel’

Kleine stapjes, groot impact

(Droom)ondernemers vinden het fijn dat ik praktisch en haalbaar advies geef. Niet iedereen kan direct duizenden euro’s investeren in zijn locatie. Met kleine stapjes kan er óók een grote impact worden gemaakt. Er zijn ook veel mensen zonder ervaring in de sector maar wel met een eigen pand, of alleen een mooie droom. Dat maakt mijn werk ook zo bijzonder, want ieder mens, plek of gebouw is anders. Bij de één geef ik begeleiding op het gebied van sales, de ander meer op marketing en de volgende op locatiebeleving of een combinatie van deze elementen.

Evenementen

En evenementen, ja ik hoop dat die snel weer mogen gaan plaatsvinden. Het is een hele mooie toevoeging van je locatie. Het biedt kansen, juist in de periodes dat er minder vergaderd wordt. Locatiehouders vinden het soms heel spannend om evenementen op hun locaties te houden, maar je kunt natuurlijk ook klein beginnen. Denk hierbij wel aan de benodigde horecavergunning en de voorwaarden voor een eventuele verbouwing. Nooduitgangen, toiletten, parkeren, opslagruimtes en afvalverwerking: het is cruciaal dit mee te nemen in je plan van aanpak.

Online zichtbaarheid

De locaties die zichtbaarheid creëren door aan te sluiten bij het BuitenBusiness zijn goed bezig. Juist een platform kan ervoor zorgen dat je beter online gevonden wordt en bekendheid krijgt als locatie. Het zijn soms kleine stappen die ervoor zorgen dat je meer boekingen binnenhaalt. Toch zie ik ook nog gemiste kansen, variërend van onduidelijke foto’s, verouderde websites en onlogische prijzen of een ontbrekend concept. Het geeft mij alleen maar meer motivatie om met Soloesions het land door te crossen en aan de slag te gaan. 

Aanbod voor BuitenBusiness-locaties

Aan alle locatiehouders wil ik zeggen: petje af voor jullie lange adem afgelopen jaar. Er zijn prachtige creatieve initiatieven ontstaan. We willen allemaal terug naar wat we het liefste doen en dat is gasten ontvangen. Om dit goed te doen wil ik graag mijn energie, kennis en ervaringen delen.

Stuur mij een e-mail met onderwerp: SOLOESIONS & BUITENBUSINESS en ik kom voor slechts €100,-vergoeding op locatiebezoek en geef ter plekke creatieve, commerciële oplossingen, handvatten, tips en adviezen!

Deze korting geldt tot 1 augustus 2021. Het locatiebezoek duurt twee uur en in die tijd krijg je bruikbare- en haalbare adviezen en oplossingen. De reguliere prijs van een locatiebezoek is €179,- exclusief btw en inclusief reiskosten & heel graag met die lekkere koffie van jou.

Wanneer je meer inhoudelijke adviezen en oplossingen wilt, dan maak ik een offerte op maat. 

Neem contact op met Loes Koenen van Soloesions:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Loes Koenen Loes Koenen