Overleven in coronatijd | Deel 11: Landgoed Te Werve, Te Werve Buiten & Kasteel De Hooge Vuursche

Blog door BuitenBusiness - Gepubliceerd op 16 December 2020

Met veel passie en liefde werken de eigenaren van de inspiratie-locaties op het platform  BuitenBusiness dag in dag uit om ervoor te zorgen dat het hun gasten aan niets ontbreekt. Ze rennen van hot naar her, altijd met een glimlach op hun gezicht. Maar ineens stond door corona alles stil. Voor de locaties betekende dat lege vergaderzalen, restaurants en (hotel)kamers. En nu - bijna een jaar later - houdt het virus ons nog steeds in z’n greep. Hoe vergaat het de locatie-eigenaren nu? En hoe gaan zij om met alle coronamaatregelen? In de blogserie ‘Overleven in coronatijd’ praten we met enkele locatie-eigenaren en vertellen zij over hun ervaringen van de afgelopen maanden.

Deel 11: Landgoed Te Werve, Te Werve Buiten & Kasteel De Hooge Vuursche

‘Locaties met buitenmogelijkheden worden in de toekomst nog populairder’

Corona liet het afgelopen jaar de wereld regelmatig even stil staan. Oók bij de vergaderlocaties. Dat was bij Landgoed Te Werve, Te Werve Buiten en Kasteel De Hooge Vuursche soms ook niet anders, maar wie denkt dat de bedrijvigheid daar niet doorging, heeft het mis. Lees hier hoe van Rozella de Klaver, communicatie manager van beide locaties, het afgelopen jaar beleefde.

“Natuurlijk was het in het begin echt even schrikken. In eerste instantie hebben we de deuren van de locaties gesloten. Maar je begrijpt vast wel dat op onze landgoederen van 26 hectare (Landgoed Te Werve, red.) en 19 hectare (Kasteel De Hooge Vuursche) altijd genoeg te doen is. Samen zijn we allerlei klusjes gaan doen. Zo stond onze kok lantaarnpalen te schilderen”, vertelt Rozella lachend.

Pop-up-restaurant

Naast de klusjes die gedaan werden, werden ook direct de eerste ideeën om toch gasten te ontvangen werkelijkheid. Zo werd er in Te Werve Buiten en Kasteel De Hooge Vuursche in juni een pop-up-restaurant geopend. “Zo konden we particuliere gasten toch laten genieten van de sfeer en mogelijkheden van onze locatie. In juni werden de maatregelen versoepeld en kwam de zakelijk markt ook weer los. Zeker na de vakantieperiode hebben we het echt druk gehad. Bedrijven realiseren zich hoe belangrijk het is om aandacht te schenken aan het personeel. Wel op een veilige manier natuurlijk. Op onze locaties kunnen we dat bieden.”

Veiligheid voorop

En dat veiligheid voor zowel het personeel als de gasten hoog in het vaandel staat, blijkt wel. “We hebben voor Te Werve Buiten een film gemaakt waarin je kunt zien hoe we coronaproof teambuildingsactiviteiten organiseren en hoe een teamdag er in deze tijd uit kan zien. Daarnaast hebben we protocollen gemaakt voor degene die de reservering maakt, maar ook aparte stukken die doorgestuurd kunnen worden naar de deelnemers. Zo weten de gasten wat ze kunnen verwachten. We willen echt niets aan het toeval overlaten. Op de locaties hebben we natuurlijk ook wel wat in de ruimtes moeten schuiven. Bij Te Werve Buiten kunnen we normaal tot 150 mensen ontvangen. Dus wanneer je met een kleiner gezelschap komt, kun je meer dan voldoende afstand van elkaar houden. In het landhuis en het kasteel hebben we ook kleinere ruimtes, dus daar hebben we wel moeten schakelen. Een pop-up-restaurant hebben we in het landhuis van Landgoed Te Werve nooit eerder gehad. Maar wanneer de maatregelen het weer toelaten, dan willen we dat in januari bij zowel Landgoed Te Werve als Kasteel De Hooge Vuursche openen. Dat is ook heel leuk voor mensen uit de regio.”

Verbouwing orangerie

Ondanks corona werden er het afgelopen jaar nog meer plannen uitgerold. “Op Landgoed Te Werve zijn we begonnen met de restauratie van de monumentale orangerie uit de 18e eeuw, die tussen het landhuis en Te Werve Buiten ligt en een fantastisch uitzicht biedt op de duiventoren en een groot terras heeft. De orangerie wordt van binnen en buiten met subsidie van de provincie Zuid-Holland gerenoveerd en krijgt een huiskamersfeer met fijne plekjes en banken om op te zitten. Een ideale plek om met een klein gezelschap echt even afgezonderd te vergaderen. Het is de bedoeling dat de orangerie in het voorjaar verhuurd kan worden. We hebben nooit getwijfeld om de verbouwing vanwege corona uit te stellen. We hebben daar nu juist de tijd voor. Net als de lancering van onze nieuwe websites. Daar hebben we ook echt gas op gegeven.”

Verandering bijeenkomsten

Zo zijn ze bij Landgoed Te Werve, Te Werve Buiten en Kasteel De Hooge Vuursche er helemaal klaar voor om straks weer als vanouds ook zakelijke gasten te ontvangen. “We mogen nu kleine gezelschappen voor een training of vergadering ontvangen, maar we merken dat bedrijven toch wat terughoudend zijn. Ik denk wel dat de behoefte om bij elkaar te komen blijft. Zeker nu iedereen meer thuis werkt. Niet iedereen ervaart dat als prettig. Het soort meeting en de insteek verandert, dat hebben we in september al gemerkt. Er is meer vraag naar het samenkomen in kleine groepjes op een buitenlocatie. Ik denk dat de kleinere locaties met buitenmogelijkheden ook in de toekomst echt in trek zijn”, is Rozella van mening. En daarmee onderstreept Rozella de pluspunten van zowel Landgoed Te Werve, Te Werve Buiten als Kasteel De Hooge Vuursche.

Klik hier voor meer informatie over Kasteel De Hooge Vuursche
Klik hiKlik hier voor meer informatie over Landgoed Te Werve​​​​​​​

Overleven in coronatijd | Landgoed Te Werve, Te Werve Buiten & Kasteel De Hooge Vuursche Overleven in coronatijd | Landgoed Te Werve, Te Werve Buiten & Kasteel De Hooge Vuursche
"Het was schrikken, maar op onze landgoederen van respectievelijk 26 hectare en 19 hectare is altijd genoeg te doen." "Het was schrikken, maar op onze landgoederen van respectievelijk 26 hectare en 19 hectare is altijd genoeg te doen."
Bij Te Werve Buiten kun je prima coronaproof allerlei teambuildingsactiviteiten doen. Bij Te Werve Buiten kun je prima coronaproof allerlei teambuildingsactiviteiten doen.
Voor particulieren werd er afgelopen juni in Te Werve Buiten en Kasteel De Hooge Vuursche een pop-up-restaurant geopend. Voor particulieren werd er afgelopen juni in Te Werve Buiten en Kasteel De Hooge Vuursche een pop-up-restaurant geopend.
"We willen echt niets aan het toeval overlaten. Op de locaties hebben we natuurlijk ook wel wat in de ruimtes moeten schuiven om het echt coronaproof te maken." "We willen echt niets aan het toeval overlaten. Op de locaties hebben we natuurlijk ook wel wat in de ruimtes moeten schuiven om het echt coronaproof te maken."