Overleven in coronatijd | Deel 14: De Bronckhorst Hoeve

Blog door BuitenBusiness - Gepubliceerd op 23 December 2020

Met veel passie en liefde werken de eigenaren van de inspiratie-locaties op BuitenBusiness dag in dag uit om ervoor te zorgen dat het hun gasten aan niets ontbreekt. Ze rennen van hot naar her, altijd met een glimlach op hun gezicht. Maar ineens stond door corona alles stil. Voor de locaties betekende dat lege vergaderzalen, restaurants en (hotel)kamers. En nu - bijna een jaar later - houdt het virus ons nog steeds in z’n greep. Hoe vergaat het de locatie-eigenaren nu? En hoe gaan zij om met alle coronamaatregelen? In de blogserie ‘Overleven in coronatijd’ praten we met enkele locatie-eigenaren en vertellen zij over hun ervaringen van de afgelopen maanden.

Deel 14: De Bronckhorst Hoeve

‘Zodra het weer mag, wordt het booming’

Wanneer we Anja Klompenhouwer van De Bronckhorst Hoeve in Brummen spreken, is ze druk bezig met wel heel bijzondere voorbereidingen, om haar gasten toch de zakelijke kerstborrel te kunnen geven, die men -na zo’n intens jaar- extra verdient. Het afgelopen jaar was ook voor Anja en haar team geen makkelijke periode, maar één ding weet ze zeker; “Over de toekomst hierna maak ik me geen zorgen.”

Bijna zes jaar geleden streken Anja en haar man Eric neer in het Gelderse Brummen. “We komen van oorsprong niet uit de directe omgeving. Brummen kende ik dan ook niet, misschien alleen van naam”, vertelt Anja lachend. “Wij hebben zelf altijd al in de evenementenbranche gewerkt en we wilden heel graag samen een nieuwe locatie gaan opstarten, daar hebben we zo’n 2,5 jaar naar gezocht.” Die perfecte plek vonden ze aan de Bronkhorsterweg. “We zijn echt voor de plek gegaan. We zeiden direct; wauw, dit past bij ons. Het was geen bestaande evenementenlocatie en hebben dan ook eerst flink moeten verbouwen om daarna de locatie nieuw in de markt te zetten.”

Rollercoaster

Dat laatste lukte vrijwel direct, want het stel kende een vliegende start en ook vandaag de dag keren veel organisaties regelmatig terug naar De Bronckhorst Hoeve voor een vergadering, relatie event, teambuilding of brainstormsessie. Al zag het afgelopen jaar er natuurlijk wel anders uit dan gebruikelijk. “Het is echt wel een extreem jaar geweest. Er is zeker -ondanks de maatregelen- het een en ander mogelijk geweest, maar we hebben ook een tijd lang niets gekund. Vanaf juni tot en met september hebben we, tot zo ver alles mogelijk was, perfect gedraaid en ook de agenda voor oktober hadden we wel drie keer kunnen vullen, maar toen de maatregelen weer aangescherpt werden was de agenda binnen een dag ook weer helemaal leeg. Dat was echt enorm zuur, want dat was al de tweede keer in het jaar dat dit gebeurde. Ik had echt wel een weekje nodig om daarvan bij te komen”, is Anja eerlijk.

Ludieke actie

“Op dit moment hebben we heel sporadisch nog eens een klein groepje dat hier komt om te vergaderen. Maar je kan je voorstellen dat vier boekingen in 2,5 maand tijd echt niet veel is.” Wie denkt dat Anja en haar team daardoor bij de pakken neer is gaan zitten, heeft het mis. De afgelopen tijd zijn ze namelijk druk geweest met de voorbereidingen voor een wel heel speciaal gebeuren. “In oktober hebben we het plan opgevat van een XMAS Winter Drive Thru, een live kerstborrel voor bedrijven maar dan echt helemaal coronaproof. Deelnemers worden met de auto om de locatie heengeleid en rijden door een sfeervolle verlichte kerststraat. Onderweg komen ze van alles tegen; ze krijgen onder andere een verlichte kerstmuts, nuttigen een feestelijke Kerst Mocktail en Winterse streetfood hapjes, ze rijden door een ludieke carwash en komen vervolgens bij de kerstpakkettenparade, waar ze het kerstpakket krijgen uitgereikt of ze ontvangen onze zogenoemde social gift, de “Kerstboom to go”, een kerstboom van een meter die ze zelf kunnen houden of kunnen schenken aan iemand die het echt verdiend. Op het Winter Wonderlandterrein draait een DJ muziek of is er een live optreden, worden er videopresentaties vertoond met kerstgroeten van de verschillende teams en kan de directeur of leidinggevende van het bedrijf op het podium een speech geven. Alles is via de speciale FM frequentie te beluisteren in de auto. Per bedrijf reserveren we een tijdsslot van zo’n anderhalf uur.”

Stilletjes het jaar uit?

“We waren de eerste evenementenlocatie die met een gloednieuw concept voor de Kerst kwamen en zijn benaderd door Greater Venues en het Financieel Dagblad, maar ook De Stentor en Omroep Gelderland zijn “live” langs geweest voor opnames. Het was intensief qua organisatie, maar we hebben zoveel leuke reacties gekregen. Omdenken is nu toch wel een belangrijk woord geworden. We hebben zo’n vierhonderd mensen ontvangen. Het is ontzettend leuk om in deze tijd een creatief nieuw concept neer te zetten waar je je gasten enorm mee kan verrassen. Normaal zouden we het qua tijd niet redden om dit te organiseren. Nu wel en grijpen wij deze kans, anders zouden we wel heel stil het jaar uitgegaan zijn”, vertelt Anja enthousiast.

Geen zorgen

Ook Anja merkt dat er bij bedrijven juist steeds meer de behoefte is om elkaar te blijven ontmoeten. “Mensen willen echt weer bij elkaar komen. Ik denk dat er in de toekomst wel mensen blijven thuiswerken. Dat blijft bestaan, net als de online sessies, maar echte teambuildingsactiviteiten, relatie events en trainingen, dat gaat niet online. Door bij elkaar te komen kan je elkaar aanvoelen en het doel van de dag veel beter bereiken. Daarnaast merk ik dat het belang van een buitenruimte steeds groter wordt. Afgelopen jaar merkte ik -meer dan ooit- hoe fijn mensen het vinden dat je hier de ruimte hebt. Dat je door de openslaande deuren het gevoel hebt dat je buiten naar binnen haalt. Mensen voelen zich daar prettig en veilig door. Ik kijk dan ook met een positief gevoel naar volgend jaar. Ik hoop wel dat het eerste kwartaal de mogelijkheid biedt om weer wat kleine groepjes te mogen ontvangen. De aankomende tijd is spannend, maar ik denk dat -zodra het weer kan- het echt booming wordt. Dat merkten we in september al. Het is nu een kwestie van overleven en zorgen dat we het redden totdat het weer aantrekt, maar over de toekomst daarna maak ik me verder eigenlijk geen zorgen”, klinkt het positief.

Klik hier voor meer informatie over De Bronckhorst Hoeve.

De XMAS Drive Thru, een uniek concept van De Bronckhorsthoeve:

Overleven in coronatijd | Deel 14: De Bronckhorst Hoeve Overleven in coronatijd | Deel 14: De Bronckhorst Hoeve
“We zijn echt voor de plek gegaan. We zeiden direct; wauw, dit past bij ons", vertelt Anja over de eerste keer dat zij bij De Bronckhorst Hoeve aankwam. “We zijn echt voor de plek gegaan. We zeiden direct; wauw, dit past bij ons", vertelt Anja over de eerste keer dat zij bij De Bronckhorst Hoeve aankwam.
"Afgelopen jaar merkte ik -meer dan ooit- hoe fijn mensen het vinden dat je hier de ruimte hebt." "Afgelopen jaar merkte ik -meer dan ooit- hoe fijn mensen het vinden dat je hier de ruimte hebt."
400 mensen hebben vanuit hun auto Corona-proof genoten van de XMAS Drive Thru, een uniek spektakel georganiseerd door De Bronckhorsthoeve 400 mensen hebben vanuit hun auto Corona-proof genoten van de XMAS Drive Thru, een uniek spektakel georganiseerd door De Bronckhorsthoeve
Live muziek en verzoeknummers voor het publiek in de auto's Live muziek en verzoeknummers voor het publiek in de auto's
Deelnemers van de XMAS Drive Thru kunnen kiezen voor een social gift, de “Kerstboom to go”, een kerstboom van een meter die ze zelf kunnen houden of kunnen schenken aan iemand die het echt verdiend. Deelnemers van de XMAS Drive Thru kunnen kiezen voor een social gift, de “Kerstboom to go”, een kerstboom van een meter die ze zelf kunnen houden of kunnen schenken aan iemand die het echt verdiend.