Ontdek het nieuwste stukje Nederland: De Marker Wadden

Blog door BuitenBusiness - Gepubliceerd op 1 April 2020

Ontdek het nieuwste stukje Nederland en ervaar een unieke expeditie op een prachtig dwarsgetuigd traditioneel zeilschip. Een zeiltocht met Zeilschip Bounty langs en naar de Marker Wadden is één van de beste manieren om dit nieuwe stukje Nederland te verkennen. Ga je mee op ontdekkingsreis? 

De Marker Wadden

De Marker Wadden is een uniek natuurgebied in ontwikkeling. Met zand, klei en slib uit het Markermeer worden eilanden, paaiplaatsen en natuurlijke oevers aangelegd. Dit grote project is een bijzonder initiatief van Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat en draagt bij aan het natuurherstel van het Markermeer. Op deze nieuwe groep eilanden met natuurlijke oevers komt nieuwe natuur tot ontwikkeling en bedreigde dieren en planten krijgen weer de ruimte. Een natuurparadijs voor vissen en vogels en een heerlijk recreatie-eiland.

Marker Wadden bezoeken?

Wil je dit nieuwste stukje Nederland van dichtbij bekijken en ervaren? Deze bijzondere archipel van 5 eilanden is alleen te bezoeken via het water. Stap samen met je collega's en/of klanten aan boord van een prachtige zeilschip en laat je op luxe en comfortabele wijze meenemen op ontdekkingsreis naar een nieuw land. Zeilschip Bounty maakt het mogelijk om een bezoek aan het grootste eiland te combineren met een vergadering, personeelsuitje, klanten- relatie dag of teambuildingsarrangement. Over inspirerend gesproken!

Hoe ziet een dag op dit schip er uit?

Een bezoek aan het nieuwste stukje Nederland is op verschillende manieren mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een 4-uurs vergaderarrangement (met of zonder lunch) of een hele dag inclusief een heerlijke barbecue. Een dag of dagdeel aan boord van dit zeilschip kan er als volgt uitzien: na een welkomstwoord en ontvangst met koffie en thee vindt het Palaver plaats (veiligheidsuitleg en voorstellen crew). Vervolgens worden de trossen losgegooid en maken jullie een prachtige zeiltocht door de Marker Wadden. We meren aan op één van de eilandjes om de natuur van dichtbij te ervaren en een fijne wandeling te maken. Vervolgens worden jullie middels een prachtige zeiltocht teruggebracht naar de Bataviahaven in Lelystad. 

Zeilschip Bounty

Al jaren verzorgt de crew van Zeilschip Bounty unieke zeilbelevenissen op deze zeer luxe 2-master. Naast het hoge kwaliteitsniveau is dit schip ook nog eens extra bijzonder door de tuigage. Het dwarsgetuigde zeilschip wordt op dezelfde manier door de wind meegedragen als de schepen uit de Gouden Eeuw. Dit schip behoort met recht tot één van de mooiste schepen van Nederland en is een unieke verschijning op de Nederlandse binnenwateren.

Ga je mee op expeditie?

Zin om op expeditie te gaan? Trek je wandelschoenen aan en zet koers naar het nieuwste stukje Nederland! Meer weten over de mogelijkheden van Zeilschip Bounty? Bekijk onze website en laat je inspireren.