Katapult bouwen

Blogserie: Inspirerende vergaderbreaks

Katapult bouwen is een unieke teambuilding activiteit met een spannend competitie element. Ieder team maakt een eigen, levensgrote katapult van palen en touwen. Hierbij komt het aan op samenwerken, leiding geven en nemen en goed communiceren. Welk team heeft de katapult als eerste klaar en kan het andere team gaan beschieten? Het competitie-element maakt deze activiteit extra leuk...
Katapult bouwen

Katapult bouwen

Katapult bouwen is een spannende teambuilding activiteit, waarbij verschillende teams hun eigen, levensgrote katapult bouwen. Hierbij komt het aan op goed communiceren, leiding durven nemen en soms letterlijk de touwtjes uit handen durven geven. Welk team werkt het beste samen en heeft als eerste de katapult klaar?

Het programma

Het programma start met een korte veiligheidsinstructie en enkele tips. Daarna wordt de groep verdeeld in twee of meerdere teams, afhankelijk van het aantal deelnemers. Ieder team gaat aan de hand van een voorbeeld een enorme, robuuste katapult bouwen. De instructeur zal hier en daar wat tips geven en bijsturen, maar het doel is om zelf te bedenken hoe een solide constructie kan worden gemaakt van de aanwezige palen en touwen. Communicatie en samenwerking is hierbij erg belangrijk; alleen door goed met je team te overleggen kan de katapult gebouwd worden. Het competitie-element maakt deze activiteit extra spannend: welk team heeft de katapult als eerste af en kan het andere team gaan bestoken met waterbommen?

Ervaringsgericht leren

De teambuilding activiteit Katapult Bouwen daagt uit om samen met je team spelenderwijs te leren. De thema’s samenwerken, communicatie, teamontwikkeling, leiderschap, besluitvorming en kennismaking zitten op een leuke, ontspannen manier verstopt in het programma. Het programma wordt begeleid door professionele instructeurs die tijdens het programma de deelnemers van feedback voorzien. Veiligheid staat voorop:  er wordt alleen met de katapults geschoten wanneer de constructies stevig genoeg zijn.

Zijn jullie op zoek naar meer diepgang? Dan is het programma Team Battle wellicht een goede keuze.

Mogelijk op iedere locatie

Het programma kan door ons op iedere gewenste locatie in Nederland worden verzorgd. Op onze website vindt u meer dan 350 unieke Inspiratie-Locaties waar dit programma volledig tot zijn recht komt. Wij helpen u graag en gratis met het vinden van een passende locatie.

Combineren met andere activiteiten

Het programma duurt ca. 1½ uur en is naar keuze uit te breiden met bijvoorbeeld brug bouwen, een wandelende A, blind boogschieten, schermen of een andere activiteit naar keuze. Meer informatie of een voorstel op maat? Neem dan contact op met ons organisatiebureau.

WKR regeling: Katapult Bouwen is 100% aftrekbaar

Goed om te weten: de activiteit "Katapult Bouwen" valt in de categorie teambuilding/training, waardoor deze buiten de WKR regeling valt en daardoor volledig aftrekbaar is voor bedrijven.

Zullen we even bellen?

Hulp nodig bij het vinden van de perfecte vergaderlocatie of vergaderbreak? Vul hiernaast je telefoonnummer en naam in, dan bellen wij je terug!
Voornaam
Achternaam
Telefoonnummer
Door het invullen van dit formulier ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens volgens onze privacy statement.
Bedankt!
We hebben jouw terugbelverzoek ontvangen. We nemen zo spoedig mogelijk contact me je op!
Er ging iets fout bij het versturen van jouw terugbelverzoek. Probeer het opnieuw of bel ons op 0575 470 28.