Buitenwerkplaats Starnmeer opent kookstudio

Blog door BuitenBusiness - Gepubliceerd op 18 April 2016

De Buitenwerkplaats in Starnmeer is een prachtig herbouwde stolpboerderij op een bijzondere plek net boven Amsterdam. Midden in de natuur is hier een omgeving gecreëerd waar je rust en ruimte vindt voor inspiratie en resultaat. Aan deze Inspiratie-Locatie is nu een nieuw gebouw toegevoegd:  De Kookstudio, waar kok en gastvrouw Saskia Strawford-Stolk culinaire workshops verzorgt of lunch en diner bereidt voor gasten van de Buitenwerkplaats.

Brandstof voor het brein

“Samen eten is de brandstof voor het brein”, vindt Saskia. “De sfeer aan tafel is een optelsom van een bijzondere locatie, goed gezelschap en smaakvolle gerechten in een kleurige compositie.” En die ingrediënten zitten bij De Buitenwerkplaats zeker goed. “Kijk eens”, wijst Saskia naar de ruime raampartijen van de keuken. Het uitzicht is prachtig: je geniet van een weids landschap en de beroemde Hollandse luchten. “Dit is toch een schilderij dat elk uur van de dag verandert.”

Heerlijke gerechten van streekproducten

In de Kookstudio ruik je de geur van het seizoen. “Mijn inspiratiebron is onze eigen moestuin op het terrein, het fruit en de groenten van het seizoen”, vertelt de kokkin. “En dit deel van Laag-Holland met z’n agrarische cultuur biedt eersteklas biologische streekproducten.” Saskia weet precies wat er in deze polders te koop is en verwerkt deze producten in heerlijke gerechten.

Duurzame kookstudio van natuurlijke bouwmaterialen

De nieuwe Kookstudio is het hart van het bijzondere gebouw ‘De Stal’. In De Stal stonden vroeger paarden en stieren, maar is nu herbouwd tot duurzame kookstudio. De relatie met het polderlandschap was het belangrijkste uitgangspunt en dat zie je terug in het ontwerp: het comfortabele interieur is prachtig afgewerkt met natuurlijke bouwmaterialen.

Inspirerende ruimtes voor bijeenkomsten en projecten

De Stal is onderdeel van De Buitenwerkplaats, een unieke locatie die inspirerende ruimtes biedt voor bijeenkomsten en projecten. Op De Buitenwerkplaats vind je diverse ruimtes om te denken, te vergaderen en te brainstormen, maar ook ruimtes om hele grote kunstwerken te kunnen maken, ruimtes voor ontmoetingen en ruimte om te exposeren. “Er zitten hier meerdere schrijvers, onderzoekers en ontwerpers aan hun eigen project te werken”, vertelt eigenaresse van De Buitenwerkplaats Maud Aarts.

Vergaderen of een culinaire workshop

“Op werkdagen komen bedrijven, scholen en instellingen hier vergaderen, of een workshop doen”, gaat Maud verder. “Heerlijk toch, als je na een intensieve dag samen heerlijk kan natafelen?” Een gouden combinatie, vinden wij van BuitenBusiness. En nog leuker: je kan in de nieuwe Kookstudio aansluitend een culinaire workshop doen. Maud: “Saskia is echt een ster in het enthousiasmeren van mensen over het bereiden van eten.”

Meer weten? Lees hier alles over de Buitenwerkplaats.

Direct boeken? Ga naar het boekingsformulier van de Buiternwerkplaats. 

Kok en gastvrouw Saskia Strawford Kok en gastvrouw Saskia Strawford
De nieuwe kookstudio bij de Buitenwerkplaats De nieuwe kookstudio bij de Buitenwerkplaats
Heerlijke gerechten van het seizoen Heerlijke gerechten van het seizoen