BuitenBusiness 10 jaar!

Blog door BuitenBusiness - Gepubliceerd op 1 March 2019

Dankbaar voor 10 jaar BuitenBusiness

Iets meer dan 10 jaar geleden had ik (Diana) een idee: het verzamelen van inspirerende locaties in de natuur waar bedrijven kunnen vergaderen, trainen en teambuilden. En dan niet de geijkte zaaltjes langs de snelweg, maar sfeervolle boerderijtjes, landhuizen, tipitenten, molens... locaties waar je in eerste instantie niet aan zou denken om te vergaderen. Maar die wel inspireren. Die bijdragen aan het groepsgevoel binnen een team. Die zorgen voor een onvergetelijke ervaring. En die midden in de natuur liggen. Want natuur zorgt voor rust en ruimte.

Brainstorm sessie

Tijdens een stormachtige winteravond in januari 2009 zat ik bij de buurman aan de keukentafel te praten over mijn idee. Hij riep: wat gaaf, vergaderen met een grasspriet tussen je tenen! Onze slogan was geboren. Uit het lijstje met diverse namen kozen we BuitenBusiness. Er werd een huisstijl bedacht en een opzet voor de website gemaakt. Op 1 maart 2009 schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel: het begin van BuitenBusiness.

20 locaties

Met het ontwerp van de nieuwe website onder de arm bezocht ik 20 locaties die ik het beste vond passen bij dit nieuwe concept. Op een enkeling na waren ze allemaal enthousiast en wilden ze graag meedoen. Op 1 juni 2009 werd de website met 19 locaties gelanceerd en was BuitenBusiness een feit. In de maanden erna was ik vooral druk met klanten werven voor de 19 locaties, maar er meldden zich nog eens spontaan 20 nieuwe locaties aan.

JeZoektIetsLeuks.nl

De boekings-aanvragen begonnen binnen te komen, maar vooral voor weekendjes weg. Dat was niet de opzet van BuitenBusiness, daarom werd in september 2009 een tweede website opgezet: JeZoektIetsleuks.nl. Een portal met de leukste groepsaccommodaties en vakantiehuizen voor een weekendje weg met familie of vrienden.

Dankbaar

Inmiddels zijn we 10 jaar verder. Van de 19 locaties waar we mee gestart zijn, staan er nog altijd 16 op de website. Daarvoor ben ik dankbaar: 10 jaar samenwerking is bijzonder en verdient een feestje. Ik ben trots op deze locaties van het eerste uur. Zij zijn BuitenBusiness. Op al deze locaties kun je vergaderen met een grasspriet tussen je tenen. Ze zijn allemaal bijzonder op hun eigen manier. We kunnen ze oprecht aanbevelen aan onze klanten, het verhaal klopt. De komende weken zal ik deze locaties van het eerste uur bezoeken (uiteraard met een passend kado ;)), kijken jullie mee via Facebook en Instagram?

Van de keukentafel naar de tuin

In 2011 kwam Marije bij BuitenBusiness werken. Ik was net verhuisd van de keukentafel naar een blokhut in de tuin en wat was ik blij met dat plekje! Met z'n tweeën hebben we daar jarenlang gewerkt. In de zomer met het zweet op de rug. In de winter soms met de jas aan en een extra kacheltje onder het bureau. De eekhoorntjes voor het raam compenseerden de beperkte binnenruimte. Marije werd het tweede gezicht van BuitenBusiness en is er nog steeds. Iets waar ik heel dankbaar voor ben.

Webbouwers

BuitenBusiness is mede groot geworden door webbouwer Ben Lemmens, ik heb veel van hem geleerd. Helaas werd het na 5 jaar teveel voor hem en moesten wij op zoek naar een nieuw, professioneel web-bedrijf. Een aantal lastige jaren en vele grijze haren volgden. We legden de lat steeds hoger, bedachten nieuwe technische snufjes en dreven de webbouwers tot waanzin met onze ideeën en wensen. Maar het prikbord, offerte-systeem, boekingsmodule en review-module kwamen er. Er kwamen ook steeds meer bezoekers, de cijfers stegen evenals het aantal tevreden klanten.

Nieuwe vergaderbreaks en vaste gezichten

We bedachten nieuwe vergaderbreaks, van brug bouwen tot expeditie Robinson, van spiegelen met honden tot spelen met bokken: bij BuitenBusiness kan het! Met een aantal workshopleiders werken we vrijwel vanaf het begin samen. Schapendrijvers René en Maaike (Hans is er helaas niet meer) en allround begeleiders Niels en Pieter zijn al jarenlang de vaste gezichten van onze activiteiten. Dankbaar ben ik voor deze fijne samenwerkingen. De inzet van hen heeft BuitenBusiness mede gemaakt tot wat het nu is.

Buitensessies

We hebben vele bijzondere evenementen mogen organiseren, een aantal daarvan werden uitgezonden op televisie. Het allerleukst vond ik zelf de persiflage die Koefnoen maakte op BuitenBusiness met de serie BuitenSessies. Vergaderend Nederland weet inmiddels de weg te vinden naar al die prachtige buitenlocaties. Het idee van 10 jaar geleden is meer geslaagd dan ik ooit heb durven hopen. Daarvoor ben ik dankbaar. 

Buitenkantoor en toekomstplannen

Sinds 2015 zitten we in een prachtig buitenkantoor, verstopt onder een groene grasbult. Het werk is hetzelfde gebleven, het concept nog steeds onveranderd. We willen geen nieuwe huisstijl, de grassprieten moeten blijven. Toch willen we ons 10-jarig jubileum vieren met iets nieuws. En dat komt er :), achter de schermen werken we heel hard aan 2 (eigenlijk 3) nieuwe websites: één met bijzondere trouwlocaties en één met bijzondere uitvaartlocaties. Inmiddels is onze test-website www.inspirerendevergaderlocaties.nl in de lucht, waarop al onze ideeën getest worden. Onze locaties kunnen straks vanuit 1 dashboard verschillende doelgroepen bedienen. Ze kunnen met 1 muisklik een prachtige offerte versturen. Ze kunnen onze widgets gratis op hun eigen website gebruiken. Nog heel even geduld voordat het resultaat ook voor jullie zichtbaar is... 

Wat je misschien nog niet wist over BuitenBusiness...

Wist je dat:
1. BuitenBusiness in 10 jaar tijd nog nooit haar abonnementsprijzen heeft verhoogd?
2. Wij superblij zijn met ons fijne kantoor?
3. Wij iedere dag genieten van ons mooie uitzicht?
4. Een online marketeer bij ons van goede huize moet komen?
5. We vanaf 2010 nooit meer zelf locaties hebben benaderd?
6. Alle locaties zich zelf hebben aangemeld?
7. Wij daardoor tijd hebben om de locaties uitgebreid te promoten bij bedrijven?
8. We onze eigen BuitenBusiness-thee hebben?
9. Dit een combinatie is van groene en zwarte thee?
10. Onze thee door Triade verpakt wordt?
11. We ons werk nog steeds iedere dag met veel plezier doen?
12. JeZoektIetsLeuks.nl soms een beetje een onderschoven kindje is?
13. Deze website desondanks toch gemiddeld 300.000 pageviews per maand heeft?
14. Er ieder weekend honderden boekings-aanvragen binnenkomen?
15. Dat we zelf ook regelmatig een weekendje weg gaan om een accommodatie te testen?

En wist je dat...

16. We een kantoorhond, Lola, hebben?
17. Lola graag door vers gemeste weilanden rolt?
18. We na onze lunchwandeling allemaal stinken naar mest?
19. Lola altijd door onze telefoongesprekken heen blaft?
20. En Lola echt vreselijk hard kan blaffen?
21. Marije 6 maanden zwanger is?
22. We uitkijken naar onze eerste echte BuitenBusiness-baby?
23. We Marije vreselijk zullen missen op kantoor?
24. Behalve de lucht van haar broodjes pindakaas?
25. We ons iedere keer weer voornemen op woensdag samen te lunchen?
26. Maar er altijd weer iets tussenkomt?
27. We ons iedere twee weken laten masseren door Leonie?
28. Dat dat één van onze meest favoriete momenten is?
29. Dat we nu een feestje gaan vieren omdat we 10 jaar bestaan?

Dankjewel!

Dankjewel dat je dit blog hebt gelezen. Leuk dat je geïnteresseerd bent in BuitenBusiness. Wil je nog iets kwijt? We horen het graag, je kunt je reactie hieronder achterlaten. En ken je ons nog niet, maar zou je wel kennis willen maken? Je bent van harte welkom. De koffie staat klaar!

2009: De allereerste website... 2009: De allereerste website...
Het ontstaan van de naam BuitenBusiness Het ontstaan van de naam BuitenBusiness
Ons knusse kantoortje in de blokhut Ons knusse kantoortje in de blokhut
Locatiebezoeken zijn soms heel relaxed... Locatiebezoeken zijn soms heel relaxed...
Op weg naar leuke klanten en mooie locaties Op weg naar leuke klanten en mooie locaties
Kantoorhond Lola Kantoorhond Lola
BuitenBusiness thee BuitenBusiness thee
BuitenBusiness champagne! BuitenBusiness champagne!
Ons buitenkantoor Ons buitenkantoor