'Bokken voor Bedrijven' draagt bij aan een bokwaardig leven

Blog door BuitenBusiness - Gepubliceerd op 6 March 2018

Geitenkaas wordt steeds populairder in Nederland. Dit betekent dat er steeds meer geiten in ons land gehouden worden voor de melk, die uiteindelijk wordt bereid tot lekkere kaas. Maar dit houdt ook in dat er steeds meer bokjes worden geboren. En die geven geen melk…

Wat te doen met die leuke bokjes?

Wat wordt er dan met die leuke schattige bokjes gedaan? Direct na de geboorte worden de bokjes geslacht of naar ‘vetmestplekken’ geëxporteerd in Zuid-Europa. De boeren kunnen op dit moment niet veel anders met de kleine bokjes omdat Nederlanders niet zo van geitenvlees houden. Of ze denken dat ze niet van geitenvlees houden. Slechts 10% van de bokken wordt in Nederland vetgemest en komt uiteindelijk op de Nederlandse markt terecht voor consumptie.

Bokkenvlees, de trend van 2018

Super zonde en zielig eigenlijk. Maar de trend van 2018 is dat steeds meer geitenboeren de bokken zelf houden en biologisch afmesten wanneer ze ongeveer acht maanden oud zijn. Het vlees verkopen ze vervolgens aan restaurants. Daarnaast is de trend dat mensen steeds meer bezig zijn met duurzaam en lokaal eten en geitenvlees daarom meer gegeten wordt. De smaak van bokjesvlees zit tussen wild en rund in. Wij moedigen je ook zeker aan om eens bokkenvlees te proeven. Het is namelijk heel gezond en ook nog eens erg lekker!

BuitenBusiness bokt!

Maar er is meer te doen met die leuke bokjes... en BuitenBusiness draagt graag bij aan een beter leven voor onze bokken. Daarom hebben wij in samenwerking met 'bokkenpiloot' Lydia een splinternieuwe teambuildingactiviteit ontwikkeld met... bokken! "Bokken voor Bedrijven" is een unieke vergaderbreak voor groepen, waarbij samenwerken en leiderschap centraal staan. Samen met de bokken wordt een inspirerend programma verzorgd waarbij teams in een spannende competitie gaan strijden om de felbegeerde bokkenpot. Een programma vol humor en onverwachte situaties waarbij de speelse bokken laten zien dat motivatie en samenwerken leiden tot het beste resultaat.

Wie wint de felbegeerde bokkenpot?

Het programma begint met een kennismaking en een korte introductie met de bokken, waarna jullie in teams gaan strijden om de felbegeerde bokkenpot. De workshop bestaat uit verschillende onderdelen: welke team krijgt de bokken het snelst in de hokken, wie heeft de grootste bokkenpruik op en welk team werkt het beste samen op de bokstakelbaan? We geven alvast een tipje van de sluier: werk goed samen, dan maak je de meeste kans! Als kers op de taart, het neusje van de zalm, de bok in de pan, is het na de spectaculaire activiteit natuurlijk tijd om (voor wie wil), biologisch bokkenvlees te eten. Deze legendarische afsluiting zorgt ervoor dat je nog lang na zult praten over de bokjes en natuurlijk het allerlekkerste vlees dat je ooit geproefd hebt!

Lydia de Bokkenpiloot

"Bokken voor Bedrijven" wordt verzorgt door bokkenpiloot Lydia. Samen met haar bokken komt zij naar iedere gewenste locatie in Nederland toe. Lydia is eigenaresse van De Bokkenbunker, een plek waar bokjes een bokwaardig leven krijgen. De bokken worden geboren op een biologische geitenboerderij en verhuizen direct na de geboorte naar Lydia. Hier wonen ze eerst in een lekkere warme, droge stal en als ze iets groter zijn krijgen zij volop ruimte om te rennen en te klimmen. Na ca. 6-8 maanden, voordat de hormonen beginnen te gieren, worden de bokjes verdoofd geslacht en naar slagers of restaurants gebracht. Een deel van de bokken mag blijven leven en wordt ingezet voor het programma ‘Bokken voor Bedrijven’. Wist jij dat bokken heel goed kunnen bijdragen aan de samenwerking en betere communicatie binnen teams? Op een grappige en luchtige manier wordt er aangezet tot teamwork en leiderschap, waarbij de speelse bokjes zorgen voor vrolijke interactie.

Bokken jullie mee?

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over de activiteit ‘Bokken voor Bedrijven’? Een uitgebreide omschrijving is te vinden op onze website. Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen, dan kun je ook contact met ons opnemen via ons contactformulier. Natuurlijk kun je ons ook bellen op 0575-470258 of met ons chatten via de button rechtsonder. De bokken kunnen niet wachten om samen met jullie aan de slag te mogen gaan!

'Bokken voor Bedrijven' een hilarisch teamuitje 'Bokken voor Bedrijven' een hilarisch teamuitje
Samenwerken leidt tot resultaat! Samenwerken leidt tot resultaat!
'Bokken voor Bedrijven' draagt bij aan een bokwaardig leven 'Bokken voor Bedrijven' draagt bij aan een bokwaardig leven