Vijf jaar vergaderen met een grasspriet tussen je tenen

Blog door Diana - Gepubliceerd op 14 November 2014

Zes jaar geleden had ik een idee. Nou ja, eigenlijk al iets langer, maar 6 jaar geleden besloot ik er echt handen en voeten aan te geven. Een verzameling echt inspirerende locaties voor (meerdaagse) heisessies. Groene locaties met heel veel rust, ruimte en privacy. Alleen de allermooiste en de meest bijzondere locaties verzameld op een mooie, overzichtelijke website. Locaties waar de boer ook gastheer is en waar je niet gestoord wordt door andere gasten. Locaties waar je kunt vergaderen met een grasspriet tussen je tenen.

Iedere dag een feestje

Het is gelukt. Vijf jaar later hebben we ruim 200 prachtige, unieke en heel bijzondere locaties verzameld. En op alle locaties kan je vergaderen “met een grasspriet tussen je tenen”. Het was hard werken, maar wat kreeg en krijgen we er veel voor terug. Het allerleukste is natuurlijk de blije klanten die keer op keer terugkomen voor “onze” bijzondere vergaderplekjes. Maar ook het contact met de locatie-eigenaren maakt van iedere dag weer een feestje. 

De mensen achter de locaties

Op 1 juni 2009 ging BuitenBusiness online met 20 locaties. 19 van deze locaties zijn na 5 jaar nog steeds terug te vinden op de site. Sommige van hen waren ook net geopend en zijn met ons meegegroeid, zoals De Slaapfabriek en De Bongerd. Met De Zwaluwhof mochten we meedenken over hun nieuwe Geheimpje bij Zwolle. Bij Guesthouse De Heide zagen we de gastheer steeds nieuwe, bijzondere verblijven bouwen voor zijn gasten. Met Landgoed Morgenstern werd een warme band opgebouwd en Jonne van de Larikshoeve is favoriet omdat ze gewoon gezellig is. Eén ding is mij in de afgelopen vijf jaar wel duidelijk geworden: een locatie staat of valt met de benadering van de gastheer of gastvrouw. Locaties waarbij ik in eerste instantie twijfelde of ze geschikt waren voor BuitenBusiness, bleken achteraf zeer succesvol door de enthousiaste gastvrouw. En zo zijn er meer voorbeelden te noemen.

Het verhaal achter een locatie

Honderden locaties heb ik in de afgelopen jaren bezocht en heel veel inspirerende verhalen gehoord. Wat zijn er veel bijzondere ondernemers in vergaderland! En wat vind ik het leuk om ze persoonlijk te leren kennen en het verhaal achter een locatie te horen. Mocht je binnenkort een keer te gast zijn op zo’n bijzondere locatie, vraag dan eens naar de achtergrond. Het levert vast een mooi verhaal en een stukje inspiratie op, een leuke onderbreking op een vaak saaie vergaderdag.

Bijzondere ervaringen

De komende tijd zal ik via dit blog af en toe een verhaal of een bijzondere ervaring met je delen. Verhalen die je niet tegenkomt op de reguliere websites, maar die een bijzondere locatie vaak maken tot wat ze zijn: uniek. Heb je zelf zo’n mooi verhaal over een bijzondere locatie? Laat het mij weten zodat we het kunnen delen op dit blog. Zodat zoveel mogelijk mensen kunnen meegenieten van al die mooie, groene en unieke locaties die ons land rijk is!

Met een hartelijke groet,
Diana Hofs

Blog door Diana Hofs Blog door Diana Hofs
Uitzicht bij De Larikshoeve Uitzicht bij De Larikshoeve