Schapendrijven

Bekijk hier alle foto's, video's en reviews van het schapendrijven!
Een workshop schapendrijven is een bijzondere activiteit en bij uitstek geschikt om de teamspirit binnen het bedrijf of op de afdeling te versterken. Na een intrigerende demonstratie van een authentieke schaapherder en zijn honden krijgen alle medewerkers zelf de mogelijkheid om diverse opdrachten met de schaapskudde uit te voeren. Dat lijkt gemakkelijker dan gedaan! De beste stuurlui staan immers aan wal! De ambitie om even zelf schaapherder te zijn is altijd goed voor een overdosis hilariteit!

Schapen drijven met Border Collies

De workshop schapendrijven start met een uitleg van de schaapsherder. Hij vertelt over het functioneren van een schaap en een schaapskudde. Degene die de kudde het meest actief stuurt is de schaapshond, uiteraard in samenspel met de schaapherder. In de meeste gevallen is dat een Border Collie; een slimme en actieve hond die speciaal voor het drijfwerk van kuddes is gefokt in het grensgebied tussen Noord-Engeland en Schotland. De schaapherder legt uit hoe de Border Collie te werk gaat en vertelt tevens hoe de schapen het beste over een uitgezet parcours kunnen worden gestuurd. Heerlijk buiten in de natuur, ver van de werkroutine, ga je vervolgens zelf aan de slag om de roedel schapen de juiste richting op te drijven.

Wedstrijdelement met humor

De schaapherder deelt de groep deelnemers eerst in twee of meerdere teams in om zo het wedstrijdelement aan het daadwerkelijk schapen drijven toe te voegen. De medewerkers, die goed naar de schaapherder hebben geluisterd en het optreden van de bordercollie het beste hebben geobserveerd, zijn veelal het meest succesvol bij het opdrijven van de schapen. Degene die niet zo goed hebben opgelet zullen uitermate veel moeite hebben om de schapen hun wil op te leggen, want schapen zijn zeer eigenzinnig. Er gaat dan ook regelmatig van alles mis en de lachsalvo's zijn dan ook niet van de lucht.

Teambuilding schapendrijven

Teambuilding is een manier om als team effectiever te leren functioneren. Wil je op een originele manier als groep inzicht krijgen in jullie communicatieve vaardigheden en manier van samenwerken? Deze workshop schapendrijven is bij uitstek geschikt om de teamspirit binnen een team of afdeling te versterken.

Workshop schapendrijven voor bedrijven

Bovenstaand programma kan uitstekend ingezet worden als hulpmiddel bij de ontwikkeling van de interne communicatie en teambuilding, veranderingsprocessen, inzicht in leiding geven en ontvangen en resultaat gericht werken. Bedenk wel: structurele veranderingen vergen ook een structurele aanpak.  Het is mogelijk om hierbij gebruik te maken van een externe trainer of coach van BuitenBusiness.

Mogelijk op iedere locatie in Nederland

De workshop schapendrijven kan op vrijwel iedere locatie in Nederland verzorgd worden, mits er voldoende buitenruimte aanwezig is.
Bekijk hieronder nog meer workshops die we kunnen verzorgen.