Coachen met honden voor bedrijven

Coachen met honden is een bijzondere vorm van coaching, waarbij je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling met behulp van de hond als spiegel. Ons programma is speciaal ontwikkeld voor de zakelijke markt, waarbij werknemers en teams hun eigen persoonlijke coach krijgen toegewezen in de vorm van een hond.

Bekijk hier foto's, video's en reviews van de workshop coachen met honden.

Spiegelen met honden

Het spiegelen door dieren (paarden of honden) is een enorm krachtig en waardevol instrument bij communicatietrainingen, managementdagen of teamsessies.  De methode is bewezen effectief doordat deelnemers direct zullen ervaren wat het effect is van (onbewust) gedrag. De workshop “Coachen met honden” is een leerzame en laagdrempelige manier om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling, managementvraagstukken of om de saamhorigheid binnen jouw team te verbeteren.

Wat is coachen met honden?

In de interactie met de hond wordt het gedrag van de deelnemers (en het effect van dat gedrag) zichtbaar gemaakt. Een hond reageert altijd eerlijk, direct en zonder oordeel op de gedragingen en vaak onbewuste signalen die de deelnemer uitzendt. Honden reageren op de intenties van de deelnemer (de binnenkant) en niet op wat de deelnemer graag zou willen uitstralen (de buitenkant). Mensen realiseren zich vaak niet wat voor signalen zij onbewust uitstralen en wat voor effect dit heeft om de mensen om hen heen. Honden pikken deze signalen feilloos op en maken met hun eigen gedrag het effect direct zichtbaar voor de deelnemers, wat leidt tot bewustwording van voorheen onbewust gedrag. Hierdoor laat een hond glashelder zien waar talenten en ontwikkelpunten liggen.

De honden en de roedel

De hondenroedel is een krachtige metafoor op het gebied van samenwerken in een team. De honden weerspiegelen de verschillende rollen: herken je de krachtige leider, de macho, de ja-maarder of de goedzak? Tijdens de workshop wordt de roedel regelmatig als voorbeeld genomen om communicatie- en leidingvraagstukken onder de loep te nemen die zich voordoen binnen een team.

Coachen met honden, effectief én leuk

Het werken met de honden zal bij velen een lach op het gezicht toveren. Dit maakt de workshop niet alleen effectief maar ook ontzettend leuk. Het speelse gedrag van de honden zorgt ervoor dat deelnemers snel zichzelf zijn in de training. ”Net doen alsof ” heeft geen zin, honden oordelen niet, zijn oprecht, eerlijk en zeer nieuwsgierig. Dit opent deuren naar een krachtige, authentieke leerervaring, doordat deelnemers gespiegeld worden in wie ze werkelijk zijn en waar hun ware kwaliteiten liggen.

Honden en coaches

Wij maken gebruik van speciaal opgeleide honden om te dienen als spiegel van ons menselijk gedrag en communicatie. De coaches zijn professioneel opgeleid en gespecialiseerd om voor jou de vertaalslag te maken naar het dagelijks leven op de werkvloer. Aan de hand van jullie wensen en doelstellingen wordt gekeken welke honden en welke coaches het meest geschikt zijn om in te zetten.

Mogelijk op iedere locatie

De workshop 'Coachen met honden' is mogelijk op alle inspiratie-locaties of op een locatie naar eigen keuze. Ook kan de workshop zowel binnen als buiten plaatsvinden. Voor meer infortmatie kun je contact opnemen met ons organisatiebureau via de contactpagina.

WKR regeling: 100% aftrekbaar

Goed om te weten: de workshop "Teambuilding met Honden" valt in de categorie teambuilding/training, waardoor deze buiten de WKR regeling valt en daardoor volledig aftrekbaar is voor bedrijven. Lees hier meer over de werkkostenregeling.