Wereldreis in klank

De hele groep wordt meegenomen op een muzikale ontdekkingsreis langs verschillende continenten. Maak kennis met diverse traditionele instrumenten als klankschalen, didgeridoo en djembe. Ervaar de kracht van voelbare klanken, de rust van een klankmeditatie en de energie van een klankconcert. Een unieke beleving!

 •   Een muzikale ontdekkingsreis
 •   Klankschalen, didgeridoo en djembe
 •   Uniek in Nederland!
 •   Mogelijk op iedere locatie
 •   Vanaf € 24,95 per persoon
 • Een muzikale wereldreis

  De hele groep wordt meegenomen op een muzikale ontdekkingsreis langs verschillende continenten. Tijdens het interactieve programma wordt kennisgemaakt met diverse traditionele instrumenten. De deelnemers gaan met elkaar en door elkaar de kracht van voelbare klanken ervaren. De workshop start met een klankconcert. Je luistert naar een diversiteit aan bijzondere instrumenten, waarna je vervolgens zelf aan de slag gaat:

  Klankschalen uit Azië

  De klankspecialist start met een uitleg over de verschillende klankschalen en vertelt de basistechnieken voor het hanteren en bespelen van klankschalen. Tijdens een korte klankmeditatie kunnen alle deelnemers de vibrerende tonen van de klankschalen ervaren.  Vervolgens gaan de deelnemers zelf aan het werk met de klankschalen en kan deze klankmassage bij elkaar uitgeprobeerd worden. 

  Didgeridoo’s uit Australië

  De mysterieuze klanken van dit Australische blaasinstrument variëren van een hypnotiserende grondtoon tot diverse ritmes en natuurgeluiden. Door lucht in het instrument te blazen worden schitterende, voelbare klanken verkregen. Diverse basistechnieken, geluiden, ritmes en ademhalingstechnieken zullen worden behandeld. De ultieme uitdaging is natuurlijk of het lukt om de andere deelnemers de tonen te laten voelen.

  Trommels uit Afrika

  Stap voor stap worden de swingende ritmes uitgelegd, geoefend en samengevoegd tot een ritmisch geheel. Je beleeft de krachtige dynamiek van het samen drummen en het uiteindelijke resultaat is de beloning van je inspanningen: een bruisende, energieke groep deelnemers vol nieuwe inspiratie en energie!

  Inspirerende workshop met bijzondere instrumenten

  Tijdens de workshop werk je met instrumenten waarvan je het bestaan misschien nooit wist. Deze instrumenten zijn veelal afkomstig van verre natuurvolkeren met hun bijbehorende gebruiken en rituelen. De klankspecialist vertelt er graag over. Al spelend, improviserend, ontdekkend en luisterend kom je op een geheel ander niveau nader tot elkaar.

  Teambuilding of vergaderbreak

  Deze workshop is speciaal samengesteld voor bedrijven. Het doel van deze bijzondere groepsactiviteit is om de deelnemers op een ontspannen, boeiende en inspirerende wijze nader tot elkaar te laten komen. Door middel van een unieke beleving zal de onderlinge verbondenheid aan den lijve gevoeld en ervaren worden. Deze workshop is dan ook uitstekend in te zetten als onvergetelijke teambuidling activiteit of inspirerende vergaderbreak.

  Muzikaliteit is absoluut geen vereiste, iedereen kan meedoen!
  Tijdsduur: ca. 1½ uur tot 2 uur.

  Workshop didgeridoo en klankschalen op iedere locatie

  Deze workshop is mogelijk op alle Inspiratie-Locaties in Nederland of op een gewenste locatie naar keuze en kan bij goed weer ook buiten plaatsvinden.
  Meer informatie? Bel ons op 0575-470258 of vul hier het aanvraagformulier in voor de workshop didgeridoo en klankschalen.

  • 9
   Door:

   Inspirerend en plezierig!

  • 10
   Door:

   We hebben met een groep collega's een heel erg fijne middag beleefd. De uitleg en instructie van Walter was ontzettend enthousiast en leerzaam.Eerst genoten van alle verschillende muziekinstrumenten die er waren. Daarna met z'n allen spelen (proberen) op de Didgeridoo.

   Maar vooral was het geweldig dat het na zo'n korte introductie al mogelijk was om samen een groot djembé-orkest te vormen. Alle lof. Ga zo door! Het was een super ervaring die ik zeker aan anderen aanraad!

  • 9
   Door:

   We zijn samen op klankexpeditie geweest! Via klankschalen uit Azië, didgeridoo’s uit Australië en Indianentrommels uit Amerika, eindigden we met een luidruchtige en enthousiaste djembésessie. Wauw, wat een staaltje van intensieve samenwerking was dat!

   Eerst vanuit de beleving en het gevoel en later zelf actief. Het was een geweldige ervaring en iedere deelnemer was enthousiast. Doen!

  • 10
   Door:

   Daverend…….niet alleen vanwege muziekinstrumenten, de zang en de dans. Vooral ook vanwege het samenspel over en weer!De sfeer was zo fantastisch dat we eigenlijk van geen ophouden wisten en het slotnummer pas over de tijd heen echt een slotnummer werd.

   Deze activiteit bleek een schot in de roos.Heel veel dank namens ons allen. Hopelijk ooit tot wederziens,

   Met hartelijke groet,

   Julian.

  • 9
   Door:

   Zaterdag afgereisd naar een super mooie locatie. Eerst genoten van alle verschillende muziekinstrumenten die er waren. Daarna met z'n allen spelen (proberen) op de Didgeridoo. Helemaal super.

   Maar uiteindelijk hebben we met 20 man en allemaal Djembe's een heerlijk uurtje gespeeld.

   Het was een super ervaring die ik zeker aan anderen aanraad!

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze activiteit *
 • Deze activiteit kan op iedere locatie verzorgd worden. Wij voorzien je graag en gratis van een objectief advies omtrent de best passende locatie(s). Hieronder alvast enkele suggesties voor locaties waar deze activiteit goed tot zijn recht zal komen: