Teamscan, team building op maat

Op zoek naar een programma om jullie team te verbinden en te versterken? Kies dan voor de unieke teamscan! Dit is een inspirerend team building programma met diverse spelvormen en gesprekken met als doel de onderlinge teamdynamiek te versterken. Hoe wordt er samengewerkt, hoe verloopt de communicatie, waar liggen kansen en wat zijn de valkuilen? De team scan beantwoord jullie vragen en de inspirerende werkvormen zorgen voor een zichtbaar resultaat op de werkvloer. Het programma is naar wens uit te breiden met diverse buiten-activiteiten.

 •   Unieke scan voor ieder team
 •   Intakegesprek met je eigen trainer
 •   Afgestemd op de doelstellingen van het team
 •   Uitbreiding met buiten-activiteiten
 •   Vanaf € 250,00 per persoon
 • Teamscan, unieke team building op maat

  De teamscan is het ultieme programma om de teamdynamiek te versterken en de onderlinge communicatie te verbeteren, waardoor een zichtbaar resultaat op de werkvloer gecreëerd wordt. Door middel van een inspirerend team building programma wordt gekeken naar kansen en valkuilen binnen het team. Het programma wordt op maat samengesteld en afgestemd op de vooraf overeengekomen doelstellingen. 

  Afgestemd op de doelstellingen van het team

  Voorafgaand vindt een telefonisch intakegesprek plaats met de begeleider die ook het team gedurende dag zal begeleiden. Aan de hand van de intake wordt het programma samengesteld: bijvoorbeeld luchtig en speels met een lichte verbinding naar de werkvloer of bijvoorbeeld grondig om de zaken te bespreken die niet snel op tafel komen in de dagelijkse praktijk. Deelnemers vullen voorafgaand alvast een korte 'teamscan' in, zodat de begeleider vooraf inzicht krijgt in de dynamiek van het team. Doel van de teamscan is om te bouwen aan het onderlinge vertrouwen, communicatie en samenwerking en de blik op de gezamenlijke toekomst te richten. 

  Voor wie is de teamscan bedoeld?

  De teamscan is bedoeld voor teams die ontspannen en met plezier willen samenwerken, maar ook geïnteresseerd zijn om zich als team te ontwikkelen. Het programma is geschikt voor allerlei bedrijven, zakelijke teams, afdelingen en hele organisaties. De maximale groepsgrootte is 50 personen. Mochten er meer mensen willen deelnemen dan kan dat in overleg en zal een alternatief programma worden samengesteld. 

  Wat levert het op?

  Een dag ‘actief stilstaan’ is een accelerator voor ieder team die zich positief wil ontwikkelen en op een fijne manier wil samenwerken. Gedurende de dag komen er concrete aandachtspunten aan bod waarmee de deelnemers direct aan de slag kunnen. Het team krijgt inzicht in haar patronen en leert deze te onderbreken of anders in te zetten. Er wordt gekeken naar het potentieel van het team als geheel met oog voor onderliggende individuele kwaliteiten. Na afloop is er een mooie basis gecreëerd waarmee het team samen verder kan, vol positieve energie en met een gezamenlijke blik op de toekomst.

  Hoe ziet een teamscan eruit?

  Een voorbeeld van hoe een dagprogramma met teamscan eruit kan zien:

  9.30 – 10.00 CONNECT
  Een warming-up op basis van oefeningen uit het improvisatietheater. Om zowel fysiek als qua sfeer los te komen, met een knipoog naar de onderlinge communicatie.

  10.00 – 12.00 INSPIRE & TRANSPIRE
  Het team krijgt de resultaten van de vragenlijst terug en de begeleider koppelt dit naar behoefte aan theorie. Dit gebeurt op een interactieve manier, zodat iedereen zich betrokken voelt en het een dynamisch onderdeel blijft. Het geeft inzicht in de overeenkomsten en verschillen van de teamleden en biedt kansen voor (een nog) betere samenwerking. Deze inzichten worden direct toegepast in een aantal samenwerkingsoefeningen.

  12.00 – 13.00 LUNCH

  13.00 – 14.30 FUN
  Op naar buiten voor een unieke ervaring die zowel fun als inzicht geeft in de teamdynamiek. Hierbij kan vooraf gekozen worden uit:

  14.30 – 14.50 BREAK

  14.50 – 16.15 FOCUS
  Aan de hand van creatieve oefeningen wordt een blik op de toekomst verbeeld.  Het gezamenlijke toekomstbeeld wordt zichtbaar op de werkvloer en zorgt voor blijvende inspiratie. Bij alles gaat creativiteit hand in hand met een gezonde dosis humor en staat samen ervaren centraal! De belangrijkste inzichten en aandachtspunten worden besproken en meegenomen naar de werkvloer, zodat er een blijvende verandering kan ontstaan. In welke vorm de ‘take-aways’ meegenomen worden naar de werkvloer, wordt voorafgaand besproken.

  Begeleiding

  Onze professionele trainers zijn doorgewinterd in het begeleiden van constructieve groepsdynamiek en bieden op een luchtige manier een frisse blik. Ze zijn ervaren in het omgaan met eventuele weerstand en emoties en hebben een brede blik op team- en organisatieontwikkeling. Aan de hand van het vraagstuk wordt zorgvuldig de best passende trainer ingezet, die vervolgens een intakegesprek heeft met het bedrijf/team. Voorafgaand is er altijd contact met de trainer zelf, zodat samen alvast de doelstellingen besproken kunnen worden. Met een groep tot 10-12 personen is er één begeleider, daarna worden er meer begeleiders ingezet.

  Op iedere locatie mogelijk

  De teamscan kan zowel in een halve dag als in een hele dag aangeboden worden, met of zonder buitenactiviteiten. Het belangrijkste is dat de inhoud afgestemd wordt op de doelstellingen van het team. De teamscan kan op iedere gewenste locatie worden verzorgd, zowel in het nederlands als in het engels.

  • 9.5
   Door:

   Wat een mooie ervaring deze team scan, blij dat we voor dit programma hebben gekozen. Een aanrader voor ieder team.

  • 9
   Door:

   Een leuke combinatie van fun en serieus. Als team kunnen we weer even vooruit

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze activiteit *
 • Deze activiteit kan op iedere locatie verzorgd worden. Wij voorzien je graag en gratis van een objectief advies omtrent de best passende locatie(s). Hieronder alvast enkele suggesties voor locaties waar deze activiteit goed tot zijn recht zal komen: