Anti-stress workshop

Stress op het werk, iedereen heeft er weleens mee te maken. Maar hoe herken je positieve en negatieve stress? En wanneer het werk niet minder wordt, hoe kan je dan toch werkstress verminderen? Deze praktische anti-stress workshop geeft helder inzicht in stress management. In de workshop leer je omgaan met stress en krijg je tips hoe je stress tijdens de dagelijkse werksituatie kunt verminderen. Deze stress workshop is mogelijk op iedere locatie, ook op kantoor, bij een meeting of bijvoorbeeld tijdens de lunch.

 •   Inspirerende anti-stress workshop
 •   Leer omgaan met positieve en negatieve stress
 •   Handige tips en trucs, direct toepasbaar op de dagelijkse werkvloer
 •   Mogelijk op iedere locatie, ook op kantoor
 •   Vanaf € 24,95 per persoon
 • Stress

  Bij veel Nederlandse bedrijven hebben werknemers en werkgevers te maken met stress en hoge werkdruk. Maar wat is nu precies stress en wat is het  verschil met spanning? Stress kan ook positief zijn, maar wanneer spreek je van positieve stress? Hoe herken je stress bij jezelf en bij de ander en hoe ga je ermee om? Hoe schadelijk is negatieve stress? 

  Stress op het werk

  Meer stress, druk en spanning: het lijkt steeds normaler te worden op de dagelijkse werkvloer. Verminderde concentratie, burnout en werkgerelateerde depressies zijn directe resultaten van werkstress. Maar als het werk niet minder wordt, hoe verminder je dan werkstress?

  Stress verminderen door mindfullness

  De grote hype in stressbestrijding anno nu is mindfulness. De methode is ontwikkeld vanuit boedhistische meditatietechnieken en van daaruit verder ontwikkeld voor de westerse samenleving. Mindfulness gaat over bewust zijn van je lichamelijke reacties, emoties en gedachten, zonder dat je probeert een ontspannen staat te bereiken. Dus eerder inzicht en daardoor de mogelijkheid om weloverwogen keuzes te maken. Ook deze workshop is gebaseerd op mindfulness, maar dan wel gericht op het bedrijfsleven en met beide benen op de grond. De workshop is speciaal ontwikkeld voor de zakelijke markt.

  Maak werk van je stress!

  In deze praktische workshop ga je werk maken van je stress. Naast het theoretische kader kan je direct aan de slag met praktische oefeningen gericht op verbetering van lichaamsbewustwording en algehele ontspanning. Zo kan je opgebouwde spanning direct signaleren en laten verminderen. De workshop inspireert en spoort aan om een stressvolle werksituatie de baas te blijven. De methode werpt direct vruchten af en kan direct in de praktijk toegepast worden.

  Stress management op locatie

  Stressreductie is prima toe te passen binnen de dagelijkse werkzaamheden. Hoe dit moet, leer je in deze praktische workshop van 1½ uur. De workshop kan bijvoorbeeld tijdens de lunch gegeven worden, gewoon bij jullie op het werk, als onderdeel van een vergadering of als toegevoegde waarde tijdens een teambuilding of training op locatie.

  Wat mag je verwachten van deze anti-stress workshop?

  Na het volgen van deze workshop herken je je eigen stress signalen en heb je verschillende methodes aangeleerd waarmee je stress voelbaar kunt verminderen. Je laat je gedachten niet langer de overhand nemen, maar kunt focussen op de werkzaamheden van dat moment. In het vervolgtraject is gebleken dat teams beter gaan functioneren en uitval en ziekteverzuim wordt voorkomen. 

  Stress workshop op iedere locatie

  Deze anti-stress workshop kan op iedere locatie verzorgd worden, ook op jullie eigen werklocatie. De workshop wordt verzorgd door onze anti-stress coach. Werkzaam als manager bij een groot mediabedrijf signaleerde zij dat stress een enorme invloed heeft op prestaties en ziekteverzuim. Haar achtergrond als fysiotherapeut en mindfullnesscoach zorgt voor een vernieuwende methode die bewezen effectief is. Wij helpen je graag om zowel mensen als organisaties stressvrij te laten presteren. Lees hier ons blog over werkstress.

  • 9
   Door:

   Het was helemaal TOP

  • 8
   Door:

   De workshop 'Omgaan met Stress' hebben wij als zeer prettig ervaren, en kunnen het geleerde ook daadwerkelijk in de praktijk brengen. Deze workshop krijgt een 8.

  • 10
   Door:

   Lilian is a people oriented manager who is able to turn an underperforming team to a well performing team.

  • 9.5
   Door:

   De anti-stress workshop heeft mij zeker meer rust in mijn hoofd gegeven en het vermogen om te genieten is weer terug. Lilian geeft de workshop heel plezierig, zij is integer en weet de juiste sfeer te creëeren om te leren.

  • 8.5
   Door:

   Gedachten zijn geen feiten. Voor mij is observeren een sleutelwoord bij mindfulness. Je observeert bewust je gedachten en gevoelens, in plaats van dat je jezelf erin laat rondzwemmen. Zodra je op deze manier bewust wordt, leef je in het moment, en niet op de automatische piloot. Het "niet oordelen" was een dankbare les van jou.

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze activiteit *
 • Deze activiteit kan op iedere locatie verzorgd worden. Wij voorzien je graag en gratis van een objectief advies omtrent de best passende locatie(s). Hieronder alvast enkele suggesties voor locaties waar deze activiteit goed tot zijn recht zal komen: