Spelen met vuur

Een unieke workshop vuur maken. Hoe maak je vuur zonder hulpmiddelen? Hoe hou je het vuurtje in je team brandend? Ontsteek het vuur binnen je team met deze zinderende workshop "spelen met vuur".

 •   Workshop vuur maken voor bedrijven
 •   Ontsteek het vuur in je team
 •   Hoe hou je het vuurtje brandend?
 •   Mogelijk op iedere Inspiratie-Locatie
 •   Vanaf € 24,95 per persoon
 • Vuur

  Vuur maken is essentieel wanneer je wilt overleven in de natuur. Vuur is nodig om water te koken zodat het drinkbaar is, om het eten klaar te maken en als warmtebron. Maar vuur heeft ook een belangrijke psychologische waarde: bij een brandend vuurtje komt men tot rust en worden vaak belangrijke zaken op een rijtje gezet. Niet voor niets ontstaan de meest waardevolle gesprekken vaak rondom een vuurtje.

  Hou het vuur in je team brandend

  Soms moet er even een vonkje aangewakkerd worden om het echte vuur weer te laten branden. Deze workshop "spelen met vuur" helpt om het vuur weer te laten oplaaien in je team. Het doel van de workshop is om de deelnemers in een ontspannen setting op een uitdagende manier kennis te laten maken met vuur. Lekker buiten in de natuur, in een relaxte sfeer gaan de deelnemers aan de slag met de basis van de overlevingstechniek: vuur maken. In een spannende wedstrijd wordt het vuur binnen het team verder opgestookt.  

  Workshop Spelen met Vuur

  De workshop "Spelen met Vuur" start met een korte instructie over de technieken en de te gebruiken materialen. De groep wordt verdeeld in meerdere kleine groepjes, die allen hun eigen opdracht krijgen. Er zal hout en materiaal verzameld moeten worden en er moet worden nagedacht over de vuuropbouw en de wijze waarop het vuur gemaakt gaat worden. Daarna gaan de deelnemers aan de slag met vuurstenen, vuurboog en firesteel om het vuur op primitieve wijze te ontsteken.

  Spannende vuur-competitie

  Welke groep heeft als eerste het vuur brandend? Wie lukt het om het vuur brandend te houden en hoog genoeg op te stoken? Het competitie-element geeft deze workshop een extra dimensie. Nadat alle vuurtjes branden en iedereen zich lekker gewarmd heeft, kan de bijeenkomst naar keuze buiten of binnen voortgezet worden.

  Ervaren bushcraftinstructeurs

  De workshop "Spelen met Vuur" wordt begeleid door één of meerdere ervaren en enthousiaste instructeurs, gespecialiseerd in instructie van overlevingstechnieken en natuurbeleving voor bedrijven. Door middel van deze spannende uitdaging willen zij mensen op een duurzame manier verbinden met de natuur en met elkaar.

  Slecht weer

  De vraag wordt vaak gesteld: wat gebeurt er als het regent? Dan is deze workshop eigenlijk nog leuker. De deelnemers worden voor een extra uitdaging gesteld, het zal immers moeilijk zijn om droge materialen te vinden. Maar ook bij minder goed weer lukt het altijd om buiten een vuur te maken. Bij voldoende tijd wordt een eenvoudig afdak gebouwd van takken en gras boven het vuur. Is er minder tijd dan bieden onze kant-en-klare shelters uitkomst.

  Workshop spelen met vuur, mogelijk op iedere locatie

  De workshop "Spelen met Vuur" is mogelijk op alle inspiratie-locaties of op een locatie naar eigen keuze. De workshop duurt ca. 1½ uur, maar kan desgewenst uitgebreid of verkort worden.

  Neem contact met ons op voor een voorstel op maat.

  • 9.5
   Door:

   Creatief, inspirerend, lekker buiten, gastvrij, relaxed

  • 8
   Door:

   We hebben een leuke activiteit gehad, ook de teamleden die eigenlijk vonden dat het 'niet-hun-ding' was, hebben toch meegedaan.

   Lekker buiten, goede en vriendelijke uitleg.

  • 8
   Door:

   Hele leuke activiteit door superaardige instructeur. Ook nog een hoop kennis opgedaan, het vloog letterlijk voorbij!

  • 8
   Door:

   Deze activiteit is een combinatie van zelf leren vuur te maken op verschillende manieren en vervolgens de competitie aan te gaan wie dit het snelste kan en als eerste het touwtje doorbrandt.

   Begeleider was zeer enthousiast en maakte het voor iedereen leuk om te doen. Ondanks het feit dat het weer wat miezerig was, maakte dat voor de activiteit niet uit.

  • 8
   Door:

   Wat mij betreft was dit een goede, toegankelijke activiteit om met een groep op locatie te doen. De begeleiders waren professioneel en gaven de deelnemers voldoende vrijheid om zelf te proberen vuur te maken. Er was een duidelijke instructie en de afsluiting in de vorm van een wedstrijd was leuk.

   Ik heb eigenlijk allemaal positieve reacties gekregen, het was dus een geslaagde middag. Enige dat ik zou kunnen aanmerken is dat we na 90 minuten klaar waren, terwijl de activiteit twee uur zou kunnen duren. Alle groepen deden volgens mij andere dingen, misschien was er tijd om alle groepen ook een tweede instructie te geven?

  • 10
   Door:

   Wij hebben met ons team afgelopen donderdag Spelen met Vuur in het bos mogen ervaren. Dat was toch knap lastiger dan wij dachten maar met veel plezier de verschillende vormen van het maken van vuur mogen uitproberen. Dat uiteindelijk afgesloten met heerlijke glühwein verwarmt op ons eigen gestookte vuurtje.

   Prachtige ervaring! Dank daarvoor.

  • 9
   Door:

   leuke activiteit om even met iets heel anders bezig te zijn na een intensieve dag binnen zijn. toegankelijke begeleidster en gelijk zelf aan de slag en met elkaar. Iedereen deed actief mee en hadden lol. ik zou het zeker andere mensen aanraden.

  • 7.5
   Door:

   Prettige onderbreking van ons strakke vergaderschema.

  • 9
   Door:

   Onze teamdag gister was erg geslaagd. Meerdere collega's vroegen me hoe ik aan die leuke locatie was gekomen, dus die was midden in de roos. We hadden wel geluk met het mooie weer, bij slecht weer zou de ruimte misschien wat benauwend zijn. De activiteit 'Spelen met vuur' haakte erg goed aan op waar wij als team mee bezig zijn en Johan verzorgde de workshop uitermate goed. Door zijn open houding nodigde hij ons uit om ook open en eerlijk te zijn. Kortom, perfecte dag en hartelijk dank voor jullie bemiddeling!

  • 9
   Door:

   Het was een zeer geslaagde dag! Zowel de locatie als de workshop voldeden meer dan aan de verwachtingen!

   Ik zou beide ook zeker aanbevelen aan anderen.

   Nogmaals hartelijk dank voor de strakke organisatie.

  • 7
   Door:

   Workshop kwam enigszins in verdrukking door te volle agenda. Desondanks prima begeleid door de begeleiders.

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze activiteit *
 • Deze activiteit kan op iedere locatie verzorgd worden. Wij voorzien je graag en gratis van een objectief advies omtrent de best passende locatie(s). Hieronder alvast enkele suggesties voor locaties waar deze activiteit goed tot zijn recht zal komen: