Samba Percussie Workshop

Een percussieworkshop heb je misschien weleens gedaan, maar deze workshop is uniek! Stilzitten is er niet bij in deze swingende workshop boordevol humor en interactie. De Samba Percussie Workshop belooft een opzwepende en onvergetelijke activiteit te worden, waarbij jullie de echte Samba sound onder de knie gaan krijgen. In korte tijd worden de belangrijkste basisprincipes van de Braziliaanse percussie muziek aangeleerd, met als resultaat een verrassende en zinnenprikkelende finale!

 •   Percussieworkshop, maar dan anders
 •   Onderscheidende energizer
 •   Een workshop die bruist van plezier en groepsdynamiek
 •   Mogelijk op iedere Inspiratie-Locatie
 •   Kan binnen en buiten plaatsvinden
 • Samba Percussie

  Trommel iedereen maar op voor dit verfrissende en dynamische intermezzo: Samba Percussie! Deze workshop is niet te vergelijken met een "standaard" percussieworkshop. Hier krijg je "een maatje meer". De percussionist neemt je op geheel eigen wijze mee op een muzikale reis. Met z'n allen wordt ter plekke geimproviseerd en gecreëerd met een ultiem, swingend groepsgevoel als eindresultaat.

  De ultieme energizer

  Tijdens een intensieve mentale trainingsdag is een energizer uitermate geschikt om de deelnemers te vitaliseren. Drummen brengt de hersenhelften in balans en zorgt voor een ontlading van spanning en vermoeidheid. Het doel is dan ook om in een korte tijd op een laagdrempelige wijze de touwen te laten vieren en het groepsgevoel te versterken.

  Braziliaanse Percussie Workshop

  Uniek: de instrumenten waar jullie mee gaan werken komen allemaal rechtstreeks uit Brazilië en zorgen voor de échte samba sound. In de Samba Percussie Workshop worden muziek en ritme ingezet om de deelnemers te inspireren, te motiveren en te verbinden. Deze inspirerende workshop bevat de elementen luisteren, volgen, ondersteunen en samenwerken. Spelenderwijs worden zintuigen geprikkeld, saamhorigheid aangewakkerd en energie opgewekt. Deze swingende workshop belooft een opzwepende en onvergetelijke activiteit te worden. 

  Een anders dan anders percussieworkshop

  In deze workshop gaan jullie op geheel eigen wijze een samba-ritme aanleren. Er worden diverse instrumenten bespeeld, zoals de surdo (grote trommel), ganzá (shaker), tamborim (kleine handtrommel), agôgô en caixa's. De workshop start met een korte uitleg van de percussionist, waarin hij vertelt over de oorsprong en het gebruik van deze instrumenten. Vervolgens worden de belangrijkste basisprincipes van de Braziliaanse percussie muziek aangeleerd. Het ritme wordt stap voor stap uitgelegd en opgebouwd, waarbij samenwerken en samenspel essentieel is. Het resultaat is een verrassende en zinnenprikkelende finale!  Na afloop is de geest weer helder en is men ontvankelijker en productiever. Vol nieuwe energie, enthousiasme en inspiratie is men klaar voor het vervolg van de bijeenkomst. 

  Professionele en energieke begeleiding

  De ervaren percussionist weet als geen ander zijn enthousiasme aan de deelnemers over te brengen. Met humor en vrolijke ritmes zorgt hij gegarandeerd voor een feestelijke sfeer. Hierdoor zijn jullie gegarandeerde van een enerverende workshop, waar ongetwijfeld nog langer over nagepraat zal worden. 

  Percussie als energizer, vergaderbreak of teambuilding

  Deze Samba Percussie Workshop is uitermate geschikt als verrassende en energieke start van je bijeenkomst. Onder begeleiding van de percussionist wordt op inspirerende wijze samengewerkt en komen de deelnemers los van het dagelijks ritme. Met een nieuwe, open blik en een groot gevoel van verbondenheid binnen de groep kan de bijeenkomst beginnen.

  Mogelijk op iedere locatie

  Deze Percussie Workshop is mogelijk op alle inspiratie-locaties of op een locatie naar eigen keuze in Nederland of België. De workshop duurt ca. 1½ uur, maar kan naar wens korter of langer duren.

  • 9
   Door:

   erg leuk om te doen met groep vrienden en kinderen ,

   voor de kinderen (8-12) duurde het wel wat lang voordat ze mee konden doen met percussie ivm de opbouw met de grotere trommels voor de volwassenen , begeleider kon de aandacht van iedereen er goed bij houden , netjes op tijd

  • 9
   Door:

   De activiteit was in één woord geweldig. Ivo heeft het fantastisch gedaan. Iedereen heeft plezier gehad en het teamgevoel was volop aanwezig.

   We kijken terug op een enorm leuke middag.

   Bedankt Ivo!

  • 10
   Door:

   Was echt een hele leuke ervaring. Complimenten aan Ivo! Workshop was goed van opzet, ontzettend veel gelachen en met elkaar muziek gemaakt. Echt top.

  • 10
   Door:

   Onze ervaring was erg positief

   Het Team begon ietwat sceptisch, maar dankzij de workshopleider kwamen ze uiteindelijk helemaal los.

   Een erg leuke manier om als Team iets neer te zetten zonder het competatieve element!

   Mvg, Karin

  • 10
   Door:

   We hebben enorm genoten van de workshop!

   Degene die de workshop verzorgde, was een gezellig en vrolijk persoon die de sfeer er goed in bracht.

   Een leuke start van onze MT-dag!

  • 8
   Door:

   Een zeer geslaagde workshop.

   Leuke begeleiding en er is een leuke sfeer tot stand gebracht.

   We hebben nog lang nagetrommeld!

  • 9
   Door:

   Complimenten aan de cursusleider Percussieworkshop.

   Helaas moesten 8 deelnemers eerder vertrekken, wij bleven met 21 deelnemers over.

   De manier waarop de cursusleider het deed, was heel laag drempelig en allemaal kreeg wij lol in.

   Ook de deelnemers die wat afhoudend waren, kreeg hij enthousiast in mee.

   Op de schaal van 1 – 10 : geeft ik hem de cijfer 9.

  • 9.5
   Door:

   Een aanrader! Na een dag vergaderen met ons team hebben we een heerlijke Percussie Workshop gehad. We waren met een internationaal gezelschap en waren na een uurtje in staat om een mini-concertje te geven. Leuk gedaan 'Ole Samba'!'

  • 9
   Door:

   Vooraf gemenge gevoelens erover gehad. Eenmaal begonnen was het erg leuk en gezellig!

  • 8.5
   Door:

   De activiteit was prima, het programma voldeed aan onze verwachtingen

  • 9
   Door:

   De paar mensen die ik even kort heb gesproken waren laaiend enthousiast! Zij hebben allemaal wel geluk gehad met het weer, zo in november.

   Ik zal aan jullie denken in de toekomst & bedankt voor alles.

  • 9
   Door:

   De workshop is erg goed bevallen. Leuke “docent”, veel variatie, even totaal vergeten waar we mee bezig waren die dag en vervolgens weer fris door kunnen gaan. Ik kreeg van de deelnemers positieve reacties. Dus, missie geslaagd.

  • 8.5
   Door:

   We hebben getrommeld en het heeft aan de verwachting voldaan.

  • 10
   Door:

   Een betere activiteit hadden we niet kunnen bedenken, wat was het geweldig! Een zomerse namiddag bij een boerderij en dan met 21 man op de djembé. Met uiteindelijk een, voor ons, heel goed klinkend stuk muziek! Daarna heerlijk uit ons dak dansend op de Afrikaanse klanken!

   Dikke complimenten voor jouw enthousiasme!

   Een echte aanrader voor iedereen!!!

  • 10
   Door:

   De percussieworkshop van Walter was helemaal geweldig. Lekker 1,5 uur aan de slag, hij bouwde het netjes op, paste zich naadloos, ongemerkt en respectvol aan het niveau van de groep aan, bracht humor in het geheel en gaf de groep het gevoel echt iets te presteren. Topper!

  • 9
   Door:

   Ja prima verlopen, super leuk.

  • 9
   Door:

   Afgelopen week was aan ons de beurt om voor onze teamdag een invulling te bedenken. Een workshop West-Afrikaanse percussie in de tuin van ons mooie onderkomen, onder aan de dijk, bij een grote boom: het bleek een schot in de roos te zijn. Wat was dat ontzettend leuk. Na ruim 2 uur trommelen en zingen konden we zowaar in 2 klankgroepen 1 melodie spelen en zingen GEWELDIG!!! Iedereen was laaiend enthousiast. De wandelaars en fietsers op de dijk bleven er zelfs even voor staan.

  • 9
   Door:

   Iedereen was erg enthousiast over de Djembe sessie. Leuk om te doen en interessant door de achtergrondinformatie.

  • 7
   Door:

   Was een prima onderbreking. Even je gedachten op iets anders gericht.

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze activiteit *
 • Deze activiteit kan op iedere locatie verzorgd worden. Wij voorzien je graag en gratis van een objectief advies omtrent de best passende locatie(s). Hieronder alvast enkele suggesties voor locaties waar deze activiteit goed tot zijn recht zal komen: