Mentale Kracht Break

Op zoek naar meer werkgeluk en minder stress? Dan is deze Mentale Kracht Break een aanrader. Je mentale weerbaarheid bepaalt hoe je omgaat met veranderingen, onverwachte situaties en stress op het werk. Personen die mentaal weerbaar zijn, beschikken over meer veerkracht, bereiken vaker hun doelen en functioneren beter in teams. De Mentale Kracht Break geeft jullie de juiste tools om mentaal sterker te worden. Hierdoor wordt minder werkdruk en meer plezier in het werk ervaren. Er kan beter omgegaan worden met veranderingen en de samenwerking binnen het team zal aanzienlijk verbeteren.

 •   Diverse tools om mentaal sterker te worden
 •   Helpt teams om beter te functioneren
 •   Minder stress en meer werkplezier
 •   Direct effect op de werkvloer
 •   Teamontwikkeling, verandertrajecten en persoonlijke ontwikkeling
 • Mentale kracht break

  Mentale kracht is de belangrijkste vaardigheid voor mensen binnen zakelijke teams. Het bepaalt hoe er omgegaan wordt met veranderingen, stress en tegenslagen op de werkvloer. Het helpt ook om de juiste focus te houden en doelen te behalen. Iedereen kan zijn eigen mentale kracht leren ontwikkelen, zodat deze op de werkvloer ingezet kan worden. Tijdens deze unieke vergaderbreak worden diverse tools behandeld waarmee je de juiste mindset en focus ontwikkelt en je mentaal sterker wordt, waardoor de samenwerking en prestatie zal verbeteren.

  Een mentaal sterk team

  Teamleden die mentaal sterk zijn ervaren minder stress en kunnen beter omgaan met veranderingen en onverwachte tegenslagen. Mentale kracht kun je trainen, de juiste mindset zal bepalen of je je doelen zult behalen. Deze unieke vergaderbreak zal een verandering op de werkvloer teweeg brengen. Denk hierbij aan meer werkplezier en bevlogenheid, meer focus en zelfvertrouwen en een betere samenwerking waardoor er uiteindelijk ook minder uitval door stress zal zijn. 

  De juiste focus

  Focussen lijkt niet meer vanzelf sprekend in een tijd waarin we blootstaan aan vele externe prikkels zoals social media, telefoon, mail en nog veel meer. Wie goed wil presteren moet z’n aandacht erbij houden. Dat klinkt eenvoudig, maar we laten ons steeds gemakkelijker afleiden van de taken waar we mee bezig zijn om ons doel te behalen. Bewezen is dat mensen beter presteren wanneer ze goed kunnen focussen. Aandacht, concentratie en focus zijn in deze tijd voor veel mensen geen vanzelfsprekende vaardigheden, maar vaker valkuilen. In deze Mentale Kracht Break is focus een belangrijk onderdeel.

  Diverse tools om mentaal sterker te worden

  Tijdens de Mentale Kracht Break krijg je de beschikking over diverse tools die je helpen om mentaal sterker te worden. Deze tools worden ook gebruikt bij topsporters om hun mentale kracht te versterken. Het heeft al vele nationale teams, topsporters en olympische sporters geholpen om hun doelen te behalen. De methode is inmiddels bewezen in de sport, maar is ook uitermate geschikt om mensen uit het bedrijfsleven te leren hoe zij het beste uit zichzelf kunnen halen. De tools waarmee jullie aan het werk gaan zijn:

  • Motivatie en doelen stellen
  • Aandacht en gedachten controle
  • Management van brein, voeding en ademhaling

  Overige mogelijk tools die indien gewenst behandeld kunnen worden zijn:

  • Visualisatie
  • Energie
  • Actie - reflectie

  Waar kan het programma bij helpen

  Voor leidinggevenden kan de Mentale Kracht Break behulpzaam zijn om medewerkers te bereiken, op de juiste manier te kunnen motiveren en aan te sturen. Voor onderlinge teamleden helpt het programma om een goed functionerend team te krijgen met een duidelijke focus waarbij gebruik gemaakt wordt van elkaars talenten. Het programma is uitstekend in te zetten bij verandertrajecten of persoonlijke ontwikkelingstrajecten. Na het volgen van de Mentale Kracht Break kunnen deelnemers beter omgaan met (onverwachte) veranderingen, stress-situaties of bij het veranderen van (persoonlijke) omstandigheden op het werk. 

  Duurzame mentale kracht

  Deze Mentale Kracht Break helpt direct bij het ontwikkelen van je eigen mentale kracht. Je vergroot je mentale kracht door nieuwe gewoontes regelmatig toe te passen. Je krijgt inzicht in je eigen handelen en weet hoe daar op te reageren. Je leert om de zes tools in je dagelijks leven toe te passen. Het resultaat zal verbluffend zijn, zowel op persoonlijk vlak als binnen het gehele team.

  Waar kan het programma plaatsvinden?

  De Mentale Kracht Break kan op iedere gewenste locatie worden verzorgd. Het programma is ontwikkeld als vergaderbreak, een korte onderbreking van jullie zakelijke meeting met een inhoudelijke toevoeging. Het programma duurt ca. 1½ uur en kan naar wens verkort of uitgebreid worden.

  • 9
   Door:

   Bijzonder positief. Mooi aangesloten op de dynamiek van de groep, en ook een nieuwe ervaring gebracht. Zowel praktische handvatten gekregen alsook een model gekregen ter inspiratie en nieuwe inzichten.

  • 8.5
   Door:

   De workshop heeft aan onze wens voldaan. Hij paste precies in ons programma. Degene, die de workshop verzorgde, had alle begrip voor wat wij hebben ervaren. Het was ook prettig deze buiten te volgen, ondanks de kou

  • 7.5
   Door:

   We wisten als team niet goed wat te verwachten. ondanks een aantal sceptische mensen in de groep was het een leuke workshop en hebben we er toch dingen uit meegenomen.

  • 8
   Door:

   We zijn zeer enthousiast over dit programma!

  • 9
   Door:

   Mentale Kracht was ook een goede keuze om de after lunch dip tegen te gaan.

   Het was niet zweverig, eerder een bewustmaking van een aantal zaken. Een van de oefeningen die draaide rond gemeenschappelijke intentie, deed zelfs de meest sceptische teamleden verstomd staan.

  • 9.5
   Door:

   We zijn erg tevreden over de teambuilding! Het was erg grappig en leuk om te doen, en fijn om te zien dat iedereen zo open was. We zijn zeker wat meer naar mekaar toegegroeid door deze middag. Dus bij deze ontzettend bedankt voor de middag! Ik bewaar jullie contactgegevens, voor eventuele volgende evenementen en voor andere afdelingen binnen ons bedrijf.

  • 10
   Door:

   Het was even spannend omdat het een nieuwe activiteit van BuitenBusiness betreft. Het heeft echter onze verwachtingen overtroffen! Het was onverwacht leuk, ontspannen en met ruimte voor humor. Vol positieve energie gingen we weer terug de vergaderruimte in.

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze activiteit *