Laser Kleiduifschieten

Altijd al eens willen schieten met een echt geweer? Of op zoek naar een spannende activiteit ter onderbreking van jullie vergaderdag? Ontdek de scherpschutter in jezelf en kies voor een workshop laser kleiduifschieten. Spanning, sensatie en competitie komen aan bod in deze verrassende activiteit. Op iedere locatie mogelijk, ook in het donker!

 •   Spanning, sensatie en competitie
 •   Professionele begeleiding
 •   Geen schietervaring nodig
 •   Milieuvriendelijk en veilig
 •   Ook in het donker mogelijk
 • Laser Kleiduifschieten

  Laser KIeiduifschieten is een onvergetelijke beleving. Op een mooie buitenlocatie in de natuur ga je samen met je collega's een spannende uitdaging aan. Stel je schietskills op de proef en ga op jacht naar de weggeschoten kleiduif. Wie van jullie weet de meeste kleiduiven uit de lucht te schieten? Ontdek de scherpschutter in jezelf en ervaar deze verrassende en sensationele sport! 

  Het programma

  Het programma start met een korte uitleg over het systeem en de wapens waar we mee gaan werken. Bij het laser kleiduiven schieten wordt er geschoten met lasersportgeweren, dit zijn omgebouwde dubbelloops jachtgeweren. Er wordt geschoten op herbruikbare "duiven". Geen echte duiven natuurlijk, maar plastic schijven. Deze gaan tot wel 50 meter de lucht in! Na de introductie krijgen jullie uitleg over de juiste schiethouding en -techniek. Wanneer iedereen dit onder de knie heeft volgt er een oefenronde, waarin we testen of jullie allemaal "trefzeker" zijn. En dan begint het echte werk!

  Wie wordt de schutter van de dag?

  In groepjes van 5 personen nemen jullie plaats op de aangewezen schietplek. Vanaf nu zijn jullie even geen vrienden meer, maar strijden jullie alle vijf om de titel voor beste scherpschutter! Opperste concentratie is vereist en een scherp richtingsgevoel is onmisbaar tijdens dit onderdeel. Tegelijkertijd wordt er geschoten op de kleiduif die door de lucht vliegt. Je reflexen, ogen en vaste hand worden hierbij flink op de proef gesteld. Wanneer je de trekker overhaalt klinkt er een schot, gereproduceerd door het door ons meegenomen geluidssysteem. Op het automatische scorebord kun je direct zien of je raakt hebt geschoten en hoeveel punten je hiermee hebt gescoord. Het systeem registreert wie er als eerste, tweede, derde, vierde of vijfde de kleiduif heeft geraakt. 

  Verschillende spelelementen

  Er zijn meerdere spelvormen mogelijk die het laser kleiduiven schieten een extra competitie-element geven. Hierbij krijgt zelfs de beste schutter het moeilijk... Wie zal zich uiteindelijk de beste scherpschutter van de dag mogen noemen? Leuke tip: voor een extra spannende dimensie kun je het kleiduifschieten laten plaatsvinden in het donker. Er wordt dan geschoten op lichtgevende duiven die door het donker vliegen. Een leuke afsluiting van een dag vergaderen! 

  Spannend, veilig en milieubewust

  Laser kleiduifschieten is een programma waar bijna iedereen aan mee kan doen. Je wordt niet vies, je gaat niet zweten (oké, misschien een beetje van de spanning ;)) en je hebt geen speciale kleding nodig. Ook ervaring met schieten is geen vereiste! We schieten niet met een kogel of hagel, maar met een laserstraal die zeer accuraat wegschiet. Hierdoor is het kleiduiven schieten vrijwel overal mogelijk. Door te schieten met een laser is het programma veilig en door gebruik van herbruikbare duiven is het programma ook nog eens milieuvriendelijk. We laten niets achter na afloop, behalve een grote glimlach op de gezichten van de deelnemers!

  Professionele begeleiding

  Deze activiteit wordt begeleid door een professionele instructeur die is voorzien van alle benodigde (wapenwet-)vergunningen. Het programma duurt ca. 1,5 uur, maar kan desgewenst verlengd worden. 

  Mogelijk op iedere locatie

  Laser kleiduifschieten kan plaatsvinden op één van onze Inspiratie-Locaties of op een locatie naar eigen keuze. Het laser kleiduivenschieten vindt buiten plaats, bij slecht weer nemen we luifels mee. Op zoek naar een dag(deel)vullend programma of ben je met een grotere groep? Laser kleiduifschieten kan uitstekend worden gecombineerd met één van onze andere activiteiten, zoals Bamboe Bouwen, Blind Boogschieten, Katapult Bouwen of Schermen

  • 9
   Door:

   Met humor en duidelijke uitleg was het Kleiduifschieten een leuke break tijdens onze vergaderdag.

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze activiteit *
 • Deze activiteit kan op iedere locatie verzorgd worden. Wij voorzien je graag en gratis van een objectief advies omtrent de best passende locatie(s). Hieronder alvast enkele suggesties voor locaties waar deze activiteit goed tot zijn recht zal komen: