Katapult bouwen

Katapult bouwen is een unieke teambuilding activiteit met een spannend competitie element. Ieder team maakt een eigen, levensgrote katapult van palen en touwen. Hierbij komt het aan op samenwerken, leiding geven en nemen en goed communiceren. Welk team heeft de katapult als eerste klaar en kan het andere team gaan beschieten? Het competitie-element maakt deze activiteit extra leuk...

 •   Samen met je team een levensgrote katapult bouwen
 •   Mogelijk voor kleine en grote groepen
 •   Hoe groter de groep, hoe meer katapults
 •   Mogelijk op iedere locatie in Nederland
 •   Samenwerken en communiceren
 • Katapult bouwen

  Katapult bouwen is een spannende teambuilding activiteit, waarbij verschillende teams hun eigen, levensgrote katapult bouwen. Hierbij komt het aan op goed communiceren, leiding durven nemen en soms letterlijk de touwtjes uit handen durven geven. Welk team werkt het beste samen en heeft als eerste de katapult klaar?

  Het programma

  Het programma start met een korte veiligheidsinstructie en enkele tips. Daarna wordt de groep verdeeld in twee of meerdere teams, afhankelijk van het aantal deelnemers. Ieder team gaat aan de hand van een voorbeeld een enorme, robuuste katapult bouwen. De instructeur zal hier en daar wat tips geven en bijsturen, maar het doel is om zelf te bedenken hoe een solide constructie kan worden gemaakt van de aanwezige palen en touwen. Communicatie en samenwerking is hierbij erg belangrijk; alleen door goed met je team te overleggen kan de katapult gebouwd worden. Het competitie-element maakt deze activiteit extra spannend: welk team heeft de katapult als eerste af en kan het andere team gaan bestoken met waterbommen?

  Ervaringsgericht leren

  De teambuilding activiteit Katapult Bouwen daagt uit om samen met je team spelenderwijs te leren. De thema’s samenwerken, communicatie, teamontwikkeling, leiderschap, besluitvorming en kennismaking zitten op een leuke, ontspannen manier verstopt in het programma. Het programma wordt begeleid door professionele instructeurs die tijdens het programma de deelnemers van feedback voorzien. Veiligheid staat voorop:  er wordt alleen met de katapults geschoten wanneer de constructies stevig genoeg zijn. 

  Mogelijk op iedere locatie

  Het programma kan door ons op iedere gewenste locatie in Nederland worden verzorgd. Op onze website vindt u meer dan 350 unieke Inspiratie-Locaties waar dit programma volledig tot zijn recht komt. Wij helpen u graag en gratis met het vinden van een passende locatie.

  Combineren met andere activiteiten

  Het programma duurt ca. 1½ uur en is naar keuze uit te breiden met bijvoorbeeld brug bouwen, een wandelende A, blind boogschieten, schermen of een andere activiteit naar keuze. Meer informatie of een voorstel op maat? Neem dan contact op met ons organisatieburo. 

  WKR regeling: Katapult Bouwen is 100% aftrekbaar

  Goed om te weten: de activiteit "Katapult Bouwen" valt in de categorie teambuilding/training, waardoor deze buiten de WKR regeling valt en daardoor volledig aftrekbaar is voor bedrijven. 

  • 9.5
   Door:

   De opdracht katapult bouwen was onderdeel van een teamdag. De aanpak was zeer goed afgestemd op de vooraf doorgegeven doelen en aandachtspunten, en de opdracht paste perfect in het programma. Het heeft geleid tot openheid tussen de teamleden en nieuwe inzichten, waarmee het team concreet aan de slag kan. Zeer tevreden dus!

  • 10
   Door:

   Wij hebben een super middag gehad.

   Zowel de activiteit als de begeleiding was top!

   Nogmaals hartelijk dank.

  • 9
   Door:

   Hele leuke activiteit, heel geschikt voor teambuilding! Begeleiding ook goed.

  • 8
   Door:

   Wij hebben een fantastische dag gehad! Helemaal wat ik in gedachten had. Prettig dat dit zo op het laatste moment geregeld kon worden.

  • 8
   Door:

   Erg leuk en competitief programma. Prima als teamversterkende onderbreking.

  • 10
   Door:

   Super! Professioneel, gezellig, uitdagend! Erg leuk opgezet en netjes volgens afspraken!

  • 9.5
   Door:

   We hebben Katapult Bouwen en Brug Bouwen gedaan. Leuke activiteiten, goed voor de onderlinge samenwerking. Het was goed georganiseerd. Mede dankzij Buitenbusiness hebben we een topdag gehad!

  • 9
   Door:

   Zeer positief ervaren en ook mooie geluiden over de begeleiders (scherpe observatie).

  • 9.5
   Door:

   Wij hebben een hele leuke dag gehad en zeker mede door jullie.

   De activiteit sloot goed aan op onze verwachtingen, de opdracht was leuk en de trainer enthousiast en betrokken.

   Dus onze dank hiervoor. Zeer tevreden!

  • 9.5
   Door:

   Ik heb uit de organisatie hele positieve reacties teruggekregen, het was een succes. Bedankt voor de samenwerking, is ons goed bevallen.

  • 9
   Door:

   De dag was er nuttig voor ons team! ’s Ochtends hebben wij verschillende brainstormsessies gehouden en ’s middags hebben we veel plezier gehad met het katapult bouwen.

  • 10
   Door:

   Leuke workshop waarbij wij op een verrassende wijze geconfronteerd werden met de communicatie binnen ons team.

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze activiteit *